1

De wereld heropent

juliana-kozoski-IoQioGLrz3Y-unsplashLarge.jpg

Zorgeloos reizen met Tooku

We hebben er lang op moeten wachten, maar vele landen zetten ondertussen hun deur terug open voor toerisme of toch al op een kier.

Kriebelt het bij jou ook zo om te reizen? En weet je niet goed waar je nu eigenlijk naar toe kan?

Wij lijsten graag even voor je op welke Tooku-bestemmingen je weer met open armen ontvangen.

Zuid-Amerika

Azië

Afrika

Europa-Amerika

Argentinië
Bolivia
Chili
Colombia
Ecuador
Peru

Cambodja
Indonesië
Maleisië
Laos
Sri Lanka
Thailand
Emiraten
Vietnam
Zuid-Korea

Botswana
Kenia
Namibië
Tanzania
Zambia
Zimbabwe
Zuid-Afrika
Seychellen
La Réunion
Madagaskar

Canada
Ijsland

*de inreisvoorwaarden zijn steeds onder voorbehoud van eventuele wijzigingen
*laatste update 06/04/2022

Lees hieronder meer over hoe Tooku jou bijstaat of vind de uitgebreide informatie terug op deze COVID-19 pagina.

Wat kan je van ons verwachten?

  • 24 uur per dag bereikbaar om bijstand te verlenen
  • Dagelijkse opvolging van de lokale maatregelen

Je volgende bestemming?

Om een volkomen onbezorgde vakantie te beleven nu dat het reisverbod naar de meeste verre bestemmingen is opgeheven, houden we rekening met:

  • Geen quarantaine plicht op je vakantiebestemming na aankomst
  • De vlucht(en) bevestigd zijn
  • De geboekte accommodaties open zijn
  • Jouw programma uitgevoerd kan worden
  • Hygiëne en veiligheid volgens Covid-19 regelgeving

Financiële zekerheid

Je kunt met een gerust hart een vakantie boeken. Je voorschot en saldo worden gewaarborgd door de insolventieverzekering. En als je geboekte reis door ons wordt geannuleerd vanwege het coronavirus, dan heb je recht op een terugbetaling van het door ons ontvangen bedrag. Of boek meteen om naar een andere afreisdatum of bestemming.

Wanneer krijg ik nieuws of mijn reis zal doorgaan?

Uiterlijk zes weken voor vertrek ontvang je ons bericht of je reis door kan gaan.

Wanneer we eerder zekerheid hebben dat je vakantie niet door kan gaan, informeren we je vroeger. Hou er ook rekening mee dat de omstandigheden plots kunnen wijzigen en we je reis alsnog moeten annuleren.

Welke documenten heb ik nodig om te reizen?

Maak je een rondreis met Tooku? Dan is een volledige vaccinatie inclusief booster tegen COVID-19 (van ten minste 14 dagen voor vertrek in geval van Pfizer, Moderna of AstraZeneca en ten minste 28 dagen voor vertrek in geval van J&J) vereist.

Als je reis door kan gaan, ontvang je een handig overzicht van alle opgelegde maatregelen op dat ogenblik. Verschillende bestemmingen verplichten reizigers voor vertrek een lokalisatieformulier in te vullen, een app te downloaden, een negatieve PCR- of antigeen-test voor te leggen, enzoverder.

Wij informeren jou over de in te vullen formulieren en vereiste formaliteiten. Houd er rekening mee dat het invullen en meenemen van de juiste formulieren en voldoen aan de vereiste formaliteiten altijd jouw eigen verantwoordelijkheid is.

Wat moet ik doen bij de start van mijn geboekte reis?

Als je een PCR-test moet laten afnemen voor vertrek, maak dan tijdig je afspraak! Het tijdstip dat je de test moet laten afnemen is afhankelijk van de vereiste geldigheid die noodzakelijk is voor de bestemming.

Vertrek rustig en ruim op tijd en controleer of je alle nodige formulieren en reisdocumenten bij je hebt voor je naar de luchthaven vertrekt.

Ga alleen op reis als je geen gezondheidsklachten hebt. Bij aankomst op de luchthaven van jouw bestemming kan een temperatuurmeting worden gedaan. Als jouw temperatuurmeting hoger uitvalt, is het op eigen risico om geweigerd te worden. Zorg dat je dus een goede annulatieverzekering en reisbijstandsverzekering hebt afgesloten!

Welke maatregelen gelden tijdens de reis?

We lichten je vooraf in over de maatregelen.

Houd altijd voldoende afstand, volg de regels van de lokale autoriteiten en was regelmatig je handen. Je dient zelf een mondmasker te voorzien. Neem er voldoende mee als reserve. Aanbevolen is om het mondmasker elke 4 uur te vervangen (bron: www.info-coronavirus.be/nl/mondmasker/).

Wat moet ik doen bij de terugkeer van mijn bestemming naar België?

We houden je op de hoogte of een negatieve PCR-test vereist is om terug te reizen naar België. Indien nodig vul je zelf het Passagier Lokalisatie Formulier (PLF) in binnen de 6 maanden voor je aankomst in België, ook als je gevaccineerd bent. Je ontvangt een QR-code per e-mail. Deze QR-code is jouw bewijs dat je het hebt ingevuld en word je gevraagd bij het inchecken of instappen voor je terugvlucht.

Welke regels gelden bij terugkeer en of je je al dan niet moet laten testen vind je terug op www.info-coronavirus.be/nl/reizen/. De kleurencodes van alle landen vind je hier www.info-coronavirus.be/nl/kleurcodes-per-land/.

 

Ook klaar om te vertrekken?
Contacteer ons voor een reisvoorstel