1

Op de koffie in Korea

shutterstock_2293536797.jpg

Niet veel koffieliefhebbers denken aan Zuid-Korea als ze denken aan landen om te bezoeken én de koffiecultuur te ervaren. Nochtans vind je bijna op elke hoek een koffiebar, want de Zuid-Koreanen zijn dol op hun koffie!

Koffie werd pas laat in Zuid-Korea geïntroduceerd waardoor hun koffiecultuur nog niet zo oud en bekend is, maar ze wint wel snel aan populariteit. Voor vele Zuid-Koreanen is koffie meer dan alleen een drank, het speelt een grote rol in de Koreaanse levensstijl. Een koffie nemen tijdens de lunchpauze is onderdeel geworden van een dagelijkse routine en een koffie gaan drinken met familie of vrienden is een rustig moment om van te genieten en met elkaar bij te praten.

In Seoul is er een grote verscheidenheid aan grote koffieketens en kleine koffiebars verscholen in de achterliggende steegjes. Ook thema koffiebars zijn erg populair! Zo is er een Hello Kitty Café, Monster Cupcake Café, Line Friends Café, enzoverder. De Line Friends zijn schattige figuurtjes gebaseerd op stickers van diverse applicaties van de Zuid-Koreaanse internetgigant Naver Corporation en de Japanse berichtenapp Line. Je vindt er niet alleen lekkere koffie, maar ook een hele keuze aan zoetigheden.

Zuid-Korea heeft zijn eigen koffietrend, het is de thuisbasis van de Dalgona koffie. In 2020 werd deze koffietrend via Instagram en andere social media in korte tijd ook bekend bij ons in Europa. Het lijkt een beetje op een frappé cappuccino omgekeerd geserveerd. Het wordt gemaakt met slechts 4 ingrediënten: oploskoffie, suiker, melk en warm water en eventueel wat ijsblokjes. Een verfrissende zomerdrank!

  • Tags:
  • Food

Geïnteresseerd in een reis naar Zuid-Korea?