1

Meer dan kangoeroes

walvisgeorg-wolf-WAgBaYHRaL4-unsplash.jpg

Unieke Australische wildlife

Wie Australië zegt, denkt misschien meteen aan kangoeroes en koala’s. Maar ook de kookaburra, quoka, wombat, Tasmaanse duivel en emu zijn typisch Australische wildlife die je nergens anders ter wereld zal tegenkomen.

Waarom kom je die nergens anders tegen? Australië is een eiland dat al miljoenen jaren op zich staat als continent. De fauna en flora hier had dus jaren de tijd om te evolueren, en dat brengt ons een uniek dierenleven.

Waar moet je zijn om deze dieren te spotten?

KANGOEROES en Australië, het is bijna synoniem voor elkaar. Je vindt ze over het hele land en er zijn wel 69 soorten kangoeroes. De kans dat je deze dieren zal spotten tijdens jouw reis in Australië is vrij hoog. En met een beetje geluk spot je zelfs een Joey, dat is de naam voor een baby kangoeroe.

Voor de KOALA kijk je best naar boven, want meestal zitten deze dieren te dutten in de bomen. Het is niet altijd gemakkelijk om ze in het wild te zien, maar met een beetje geluk en een goed plan kan het wel eens lukken. Begeef je hiervoor naar Kangaroo Island, de Great Ocean Road of Magnetic Island bijvoorbeeld.

De schattige QUOKKAS kom je enkel tegen op Rottnest Island aan de Australische westkust. Een must hier is dan ook de schattigste selfie de je ooit zal nemen.

PLATYPUS of het vogelbekdier zal je waarschijnlijk niet zomaar tegenkomen, want ze zijn niet met velen, vertoeven vaak in het water en zijn schuw. Wil je er toch echt eentje in het wild zien? Dan ga je best naar Tasmanië, maar zelfs hier is er geen enkele garantie. Fingers crossed.

De WHALE SHARK of walvishaai is de grootste vis ter wereld die onder andere in het Ningaloo Reef in West Australië leeft. Van maart tot juli heb je het meeste kans om deze gigantische vissen hier te spotten.

WALVISSEN zijn zeker niet uniek voor Australië, maar deze machtige dieren kan je op heel wat plaatsen in Australië spotten. De schitterende kustlijnen en heerlijke oceaanwateren zijn perfect voor deze reuzen van de oceaan. Dus ben je een walvisfan? Dan is een reis naar Australië een goed plan.

De WOMBAT is net zoals de koala een buideldier, maar deze pluizige variant leeft eerder op de grond en is vooral te vinden in het zuidoosten van Australië en in Tasmanië. Wat deze buideldieren wel gemeenschappelijk hebben is dat ze graag en veel slapen, en dan vooral overdag omdat ze niet zo goed tegen de warmte kunnen. ’s Nachts maak je meer kans om ze te spotten, maar zelfs dan moet je enorm veel geluk hebben.

  • Tags:
  • must-see's,
  • Australië

Geïnteresseerd in een reis naar Australië?