1

6 must do’s in Luang Prabang

DSC01742.jpg

Zoveel om te ontdekken in Laos

01 | De route van de bedelmonniken

Het loont de moeite om eens wat vroeger op te staan, want elke ochtend rond 6u00 wandelen bedelmonniken volgens een vaste route door de straten van Luang Prabang om voedsel te ontvangen van gelovigen. In de boeddhistische traditie in veel Aziatische landen zijn de monniken die afstand doen van al hun wereldse bezittingen afhankelijk van de donaties van het volk. Deze traditie moet je dus gezien hebben nu je in de stad bent.  

02 | Wat hopping

Het klein en gezellige Luang Prabang telt een aantal tempels, de een nog mooier dan de andere. Als we er slechts een mogen aanraden, dan is het de Wat Xieng Thong wel. Niet alleen is de tempel enorm knap, de groene tuin errond is prachtig. Vergeet niet dat, zoals de rest van Zuidoost-Azië, je je schouders en knieën bedekt tijdens je tempelbezoek. En de schoenen, die moeten dan weer op hun beurt uit.

03 | Naar de lokale avondmarkt

De avondmarkt van Luang Prabang is absoluut een must-visit! Is het niet om wat souvenirs op de kop te tikken, dan wel om te proeven van al het lekkere streetfood. Ook ’s ochtends kan je heel wat exotische ingrediënten ontdekken wanneer de lokale boeren je hun producten willen verkopen.

04 | Franse culinaire vibes

Laos was vroeger een kolonie van Frankrijk, en die Franse vibes voel je nog in Luang Prabang. Vooral het eten voelt als een mooi huwelijk tussen Zuidoost-Azië en onze Westerse wereld. Voor een overheerlijke croissant ga je naar Le Banneton Cafe en voor de beste hamburger (ook vegetarisch) ooit ga je naar Bouang. 

05 | Sunset vanop Wat Tham Phousi

In de late namiddag volg je het kronkelende pad van 355 treden naar de top van de Wat Tham Phousi tempel. Af en toe kan je onderweg even pauzeren bij een van de honderden boeddhabeelden en schrijnen. Aan de top geniet je van het prachtige uitzicht over de stad. Wacht er even tot de zon onder gaat, want de zonsondergang zien boven de omliggende bergen; dat is pas écht genieten! 

06 | Zwemmen aan de turquoise waterval

Kuang Si is de allermooiste waterval in Laos, op zo’n 30 kilometer van Luang Prabang, is het hoogtepunt van je bezoek aan de stad. De waterval is 50 meter hoog en is dankzij het turquoise water vol mineralen en de natuurlijke plateaus een streling voor het oog. Vergeet je zwemkledij niet, want je kan er heerlijk zwemmen.  

 
  • Tags:
  • must-see's,
  • Luang Prabang

Geïnteresseerd in een reis naar Cambodja & Laos?