1

Swingende steden en flamboyante feesten

Sambacontent4.jpg

Prachtig uitgedoste mensen en samba optochten, ofwel carnaval in Brazilië!

Carnaval wordt in Brazilië steeds 40 dagen voor Pasen gevierd en duurt ongeveer een week. Behalve dit ene element heeft het feest nog maar weinig te maken met het katholieke geloof. Vandaag de dag staat het Braziliaanse carnaval vooral in het teken van de samba met zijn opzwepende muziek en bijna onmogelijk snelle passen.

 

Rio de Janeiro is ongetwijfeld de meest bekende plek om carnaval te vieren in Brazilië. Hier vormen de Sambódromo parades het hoogtepunt. Dit is een 700 meter lange straat met aan weerszijden enorme tribunes van waaruit toeschouwers het spektakel kunnen bewonderen. Elke sambaschool is sterk verbonden met een wijk en probeert tijdens de 80 minuten durende parade de overwinning in de wacht te slepen. Ze maken hierbij gebruik van uitbundige praalwagens en extravagante dansers en danseressen die volledig uitgedost zijn in kostuums vol veren en pailletten. Vele van deze groepen komen uit de favela’s of sloppenwijken.

 

Geen kaartje kunnen bemachtigen voor de Sambódromo? Laat je dan onderdompelen in de ontspannen sfeer van de straten van Rio en voeg je bij de feestende menigte die achter de samba bands aan danst. Of verken het carnaval in een andere stad, zoals Salvador de Bahia. Volgens het Guinness Book of Records komen hier jaarlijks maar liefst twee miljoen mensen samen, wat het tot het grootste straatfeest ter wereld maakt!

  • Tags:
  • must-see's,
  • fotografie,
  • #mytookumoment,
  • Tips & Tricks

Geïnteresseerd in een reis naar Brazilië?