1

Staat een reis naar Malediven al op jouw bucketlist?

MaldivesLarge.jpg

Azuurblauw water, parelwitte stranden en exotische taferelen. Droom jij ook helemaal weg van een vakantie naar Malediven bij het horen van deze woorden?

Op de Malediven is het heerlijk vertoeven. Denk: de ultieme relaxvakantie of een actieve watersportvakantie vol spectaculaire ervaringen tussen de koralen. De eilandengroep is een gedroomde bestemming voor een honeymoon en schreeuwt om dé perfecte Instagramfoto. Én de perfecte strandverlenging na je rondreis op Sri Lanka. Droom jij ook al helemaal weg alleen al bij het horen van deze woorden? Waar wacht je nog op?

Onbewoonde eilanden: check

Wist je trouwens dat de Malediven bestaan uit wel 1.190 koraaleilanden, gegroepeerd in 26 verschillende atollen? Keuze genoeg! De meeste eilandjes zijn onbewoond en wanneer je in een bepaald resort verblijft, deel je vaak het hele eiland met enkel de andere aanwezige gasten. Om vanuit Sri Lanka te stranden op je eigen stukje paradijs, neem je in Colombo een vlucht naar Malé, de hoofdstad van de Malediven. Afhankelijk van je hotelkeuze neem je daar nog een speedboot, (water)vliegtuig of zelfs helikopter naar je eindbestemming.

 

Beste reisperiode

Voorkom verrassingen en plan je reis naar Malediven zeker in de goede periode. Weinig wind, kalme en heldere zee, blauwe lucht en weinig regen kan je allemaal verwachten van december tot april. Laat die cocktail aan je eigen watervilla maar komen! Ga je echt puur om te duiken en te snorkelen? Kruis dan liever maart en april aan in je agenda want deze maanden geven het beste zicht onder water. Toch liever (wind)surfen? Overweeg dan om tijdens het surfseizoen te gaan, namelijk van maart tot en met oktober. Let wel op, vanaf mei heb je kans op meer regen en harde wind, maar de temperaturen blijven tussen 26 en 33°C.

 

Time to relax

Wil je zorgeloos ontspannen en genieten? Dan is een reis naar Malediven een ideale afsluiter voor jou, de relaxte reiziger. Maar ook de actieve watersporter blijft hier niet op zijn honger zitten. Kanoën, (kite)surfen, zeilen, suppen en waterskiën klinken als muziek in de oren. Ook wie dolfijnen spotten, snorkelen of duiken met manta roggen en walvishaaien op zijn verlanglijstje heeft staan, kan hier zijn draai wel vinden. Kortom, voor ieder wat wils!

 

Zijn we weg?

Zie je een paar dagen heerlijk genieten wel zitten? Combineer dan een Malediven vakantie met je (rond)reis in Sri Lanka. Het is namelijk maar anderhalf uur vliegen vanuit Colombo en vele airlines bieden een retour aan vanuit Malé zonder nog een tussenstop te maken in Colombo. Zeker als je kiest voor een rondreis tijdens de zuidwestmoesson, zijn de Malediven het perfecte alternatief voor een strandvakantie op Sri Lanka zelf. Je vliegt tenslotte helemaal tot aan de Parel van de Indische Oceaan, dus waarom niet ineens gaan voor het beste van twee werelden? Want kiezen is verliezen! Ga voor een uitbreiding van vier nachten op een van de vele eilandjes! 

 
  • Tags:
  • Sri Lanka,
  • Malediven,
  • Relax,
  • Uitbreiding

Geïnteresseerd in een reis naar Sri Lanka?