1

4 redenen om te kiezen voor een reis met lodge-to-lodge trekking

Peru-overalternatievepaden-omslagshutterstock_1246573531.jpg

Ontdek Peru op een andere manier

Staat Peru al een tijdje op jouw bucketlist? Ben je op zoek naar de perfecte balans tussen cultuur, natuur, activiteit en comfort? Dan is de Rondreis Peru: Over alternatieve paden op jouw lijf geschreven. Ontdek hieronder waarom!

 

1 | Peru is een paradijs voor trekking- en natuurliefhebbers

Het land van Inca’s en alpaca’s barst van de trekkingroutes, met de Inca Trail als bekendste. De hike van Lares en de Heilige Vallei naar Machu Picchu loopt echter over minder bekende (maar daarom niet minder mooie) paden. Je gids leidt je vlot langs unieke plekjes en doorheen afwisselende landschappen. Van besneeuwde bergtoppen tot groene velden en turquoise meren, je ziet het allemaal!

 

 

2 | Je hoeft niet in te boeten op comfort

Lodge-to-lodge hiken staat gelijk aan comfort. Over je bagage hoef je je geen zorgen te maken en overnachten doe je in luxueuze lodges met een adembenemend uitzicht over de regio. Op het menu staan steeds traditionele gerechten die bereid zijn met lokale ingrediënten.

 

 

3 | Er is tijd voor boeiende culturele excursies

Tussen de wandelingen door bezoek je plaatselijke marktjes, ambachten uit de Andes en natuurlijk het wereldwonder Machu Picchu. De verhouding tussen cultuur en trekking? Die bepaal je zelf, want er zijn dagelijks verschillende opties!

  

 

Het duurzaamheidskompas wijst naar de goede richting

Je maakt tijdens je droomreis een positieve impact op de regio. Mountain Lodges of Peru legt de focus op waardevolle relaties met de gemeenschappen in de regio en zet de bescherming van het landschap steeds centraal. Hun sociale initiatieven omvatten onderwijs, medische zorg en empowerment voor vrouwen uit de Andes.

 

Overtuigd? Dan is deze rondreis echt iets voor jou! Klik hier voor meer informatie. Mag het toch net wat anders zijn? Bekijk dan hier onze andere Peru programma’s.


  • Tags:
  • Peru,
  • #mytookumoment,
  • Duurzaamheid

Geïnteresseerd in een reis naar Peru?