1

Rondreis Peru: over alternatieve paden

Duurtijd11 dagen
Prijs vanaf€ 4.940/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Transport ter plaatse
  • Accommodaties & maaltijden 
  • Excursies & toegangsgelden
  • 24/7 Tooku assistentie
  • Roadbook
Ik ben geïnteresseerd

Staat Peru al een tijdje op jouw bucketlist? Ben je op zoek naar de perfecte balans tussen cultuur, natuur, activiteit en comfort? Dan is deze reis op jouw lijf geschreven! Het startpunt is de hoofdstad en culinaire hotspot Lima. Daarna maak je kennis met de indrukwekkende regio rond Machu Picchu tijdens een 5-daagse trekking. Overnachten doe je in unieke, luxueuze lodges. Een reis boordevol letterlijke én figuurlijke hoogtepunten!

Wacht niet te lang: je kan dit nog tot en met 31 juli 2023 boeken (reisperiode tussen september 2023 en april 2024) en de plaatsen zijn beperkt!

DAG 01 | Brussel – Lima

Staat je koffer klaar? Dubbelcheck dan nog even of je zeker je wandelschoenen bij hebt! Done? Dan ben je klaar voor je vlucht naar Lima.

DAG 02 | Lima (O)

Welkom in Lima! Je verkent de stad gedurende een halve dag met een lokale Engelstalige gids die de stad vanbinnen en vanbuiten kent en je langs alle highlights leidt.

DAG 03 | Lima – Cuzco (O)

Vandaag reis je van Lima naar Cuzco, een niet te missen stop tijdens je reis doorheen Peru.

DAG 04 | Cuzco (O)

Cuzco kent na vandaag geen geheimen meer voor jou. Vergezeld door een lokale Engelstalige gids verken je de leukste plekjes van de stad, van verborgen binnenplaatsjes tot de koloniale architectuur in het historische centrum. ‘s Avonds ontmoet je de gids die je de komende vijf dagen zal begeleiden tijdens de trekking naar Machu Picchu.

DAG 05 | Pisaq (Mountain Lodges of Peru) (O,L,D)

Wandelschoenen aan? Dan ben je helemaal klaar voor de 5-daagse hike van de Heilige Vallei en Lares naar Machu Picchu. Na een vroeg ontbijt ruil je de drukke straten van Cuzco in voor weelderig groene velden omgeven door imposante bergtoppen en hike je naar de Viacha locals die je meer vertellen over traditionele landbouwtechnieken in de Andes. Daarna zet je je tocht verder naar de monumentale archeologische site van Pisaq gevolgd door een traditioneel Pachamanca diner.

Superior
Lamay Lodge

DAG 06 | Lares (Mountain Lodges of Peru) (O,L,D)

Vandaag staat opnieuw in het teken van hiken in combinatie met cultuur. Je maakt een prachtige rit naar het hart van de Lares vallei. Je eerste stop is Ancasmarca voor een rondleiding door deze zelden bezochte site. In de namiddag hike je temidden van turquoiseblauwe meren en torenhoge bergen naar Huacahuasi om er de nacht door te brengen in een comfortabele lodge. Een #mytookumoment om u tegen te zeggen!

DAG 07 | Ollantaytambo (Mountain Lodges of Peru) (O,L,D)

Vanuit Huacahuasi reis je verder naar het afgelegen dorpje Huilloc. Vanaf daar zet je de tocht verder naar Ollantaytambo, een charmant stadje in de Heilige Vallei. Onderweg is er tijd voor enkele boeiende culturele stops.

DAG 08 | Aguas Calientes (Mountain Lodges of Peru) (O,L,D)

Zijn je voeten al wat vermoeid? Geen zorgen, na een bezoek aan de ruïnes van Ollantaytambo staat een treinrit op de planning. Deze brengt je naar Aguas Calientes, aan de voet van Machu Picchu.

Heb je nog energie voor wat extra kilometers? Dan kies je natuurlijk voor de uitbreiding met een dagtocht over een stuk van de klassieke Inca Trail!

DAG 09 | Machu Picchu (Mountain Lodges of Peru) (O,L)

Vijf dagen hiken later bereik je het hoogtepunt van de trekking, een bezoek aan Machu Picchu! Op zoek naar meer hoogtepunten? Kies dan voor de uitbreiding met beklimming van Huayna Picchu, de iconische berg die boven het landschap uittorent. Na een deugddoende lunch neem je de trein terug naar Ollantaytambo en transfer terug naar je hotel in het levendige Cuzco.

DAG 10 | Cuzco – Lima (O)

Moe maar voldaan reis je weer naar Lima van waaruit je terug naar België zal vliegen.

DAG 11 | Brussel

Je komt aan in België en geniet na van de vele hoogtepunten die je de voorbije 10 dagen beleefde.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.940

per persoon

Deluxe

€ 5.290

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met KLM in economy klasse in de G-klasse (promoklasse), regionale vluchten met LATAM, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 23.05.2023, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels in kamer met ontbijt, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies (privé of in internationaal gezelschap), alle inkomgelden tijdens de rondreis. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be. Boekingsperiode tussen 15 juni en 31 juli 2023, reisperiode tussen september 2023 en april 2024.