1

De K in Zuid-Korea

gyeongbokgungpalacesajik-rosejongnojongno-guseoulsouthkorea.jpg

Reis naar Zuid-Korea? Lees hier meer over de Zuid-Koreaanse cultuur.

Zuid-Korea is nog steeds niet de meest bekende reisbestemming en daarom ook wat onbemind. Onterecht want het land is enorm veelzijdig en heeft dus heel wat te bieden. Hypermoderne steden, traditionele dorpen en een prachtige natuur gecombineerd met een rijke geschiedenis en een heerlijke eetcultuur. Zuid-Korea klinkt als de ideale reisbestemming, toch?!

Zuid-Korea wist haar eeuwenoude gewoontes en tradities te bewaren, maar ontwikkelde er ook enkele nieuwe. Er zijn zelfs begrippen rond ontstaan. Want als Zuid-Korea iets doet, dan doen ze dat K-goed! Stel je de vraag over welke begrippen het gaat? Ontdek er hier alles over!

K-Pop

BTS, klinkt bekend in de oren? Dat kan want het zijn de bekendste K-Poppers op dit moment en razend populair. Maar wat is K-pop? K-pop is een Zuid-Koreaans muziekgenre dat ontstond in de jaren 90 en is een mix van verschillende muziekstijlen zoals hiphop- en popmuziek.
K-Pop kwam wat meer in de schijnwerpers door PSY. Je kent hem mogelijks van de hit uit 2012, Gangnam Style. En na PSY volgde de boyband BTS die in 2017 wereld populair werd.

K-pop draait om nog veel meer dan alleen muziek, het is een compleet pakket van muziek, styling, dans, performance en zoveel meer. Daarnaast is het ook een subcultuur.

De K-pop cultuur kreeg de laatste jaren ook met kritiek te maken vanwege de druk op de sterren om er ‘perfect’ uit te zien en de hoge druk waarmee de sterren geconfronteerd worden in een competitieve en prestatiegerichte Zuid-Koreaanse maatschappij.

K-Beauty

Zuid-Koreanen hechten veel belang aan uiterlijke schoonheid. K-Beauty is dan ook een groot begrip in beautyland en staat voor alle Zuid-Koreaanse beautyproducten. De Zuid-Koreaanse beautyproducten zijn in vergelijking met westerse producten heel innovatief.

Het Koreaans beautyregime bestaat uit minstens tien(!) stappen en make-up is hierbij ondergeschikt aan huidverzorging. Op jonge leeftijd wordt er al geïnvesteerd in een goede huidverzorging, zowel voor mannen als vrouwen.

Op reis naar Zuid-Korea? Neem dan zeker de tijd om eens een cosmetica winkel te bezoeken. Je vindt er oneindig veel verzorgingsproducten aan goedkope prijzen en gezichtsmaskers met de meest vreemde samenstellingen.

K-Food

K-Food is eigenlijk nog geen begrip, maar het is wat ons betreft, zeker een begrip waard! Koreaans eten is een veelzijdige smaakexplosie en staat bekend voor een groot aantal bijgerechten.

Bekend zijn kimchi (gefermenteerde groeten), bibimbap (gemengde rijst met o.a. groenten, een ei, vlees), Japchae (roergebakken noedels) en zeer geliefd bij de Zuid-Koreanen is de Koreaanse barbecue. Het is een sociaal gebeuren waar het vlees aan tafel bereid wordt op een ingebouwde ronde barbecue. Zet het zeker op je to do als je naar Zuid-Korea reist! Voor de zoetkauwen is het dessert songpyeon het uitproberen waard. Het zijn rijst cake balletjes doorgaans gevuld met zoete rode bonenpasta.

Je merkt het al, het aanbod is eindeloos én steeds vers. Dus plan je een reis naar Zuid-Korea? Proef dan zeker verschillende gerechten aan de Koreaanse eetstalletjes die op vele plaatsen terug te vinden zijn of ga langs de overdekte Gwangjang markt in Seoul.

 

Smaakt naar meer? Plan dan een reis naar Zuid-Korea

 

Geïnteresseerd in een reis naar Zuid-Korea?