1

Rondreis Zuid-Korea: Van A tot K

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 8.799/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Engelstalige gids
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen 
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Onbekend maakt onbemind. Nochtans onterecht, want Zuid-Korea heeft een rijke geschiedenis, fascinerende cultuur en niet te missen culinaire hoogtepunten. Tijdens deze rondreis ontdek je dit prachtige schiereiland samen met een Engelstalige gids.

DAG 01 | Brussel – Seoul

Vandaag vertrek je richting Seoul.

DAG 02 | Seoul

Welkom in Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea en een stad die al je zintuigen zal prikkelen! Een van de meest innovatieve, moderne en boeiendste steden ter wereld gecombineerd met traditie en een geschiedenis van een 600 jaar oude hoofdstad. Je wordt op de luchthaven opgehaald en naar je hotel gebracht. Geniet van je welverdiende nachtrust.

DAG 03 | Seoul (O)

Na het ontbijt wacht de Engelstalige gids je op in de hotel lobby en start je aan de city tour. Je doet vandaag alles te voet of met het openbaar vervoer, zo ervaar je het best deze bruisende stad. Je start op het plein Gwanghawun met de toegangspoort tot het paleiscomplex Gyeongbokgung . Als de tijd en het weer het toelaat dan kan je de wissel van de wacht aanschouwen. Nadien wandel je naar Insadong waar kunstateliers en zijstraatjes met traditionele huizen, typische restaurantjes en theehuizen elkaar in snel tempo opvolgen. Na de lunch bezoek je de Jogyesa tempel, het centrum van het Koreaanse Boeddhisme. Vervolgens ontdek je het Jongmyoschrijn , een werelderfgoedsite die de bewaarplaats vormt voor de vooroudertabletten van koningen uit de Joseondynastie. Als afsluiter bezoek je de lokale markt van Gwangjang met lokale lekkernijen. 

DAG 04 | Seoul: DMZ (O)

Vandaag staat een bezoek aan de DMZ of gedemilitariseerde zone op het programma. Deze bufferzone tussen Noord- en Zuid Korea is 250km lang en 4km breed. Samen met je gids ga je naar de DMZ waar je deelneemt aan een begeleide excursie in internationaal gezelschap, want privé excursies zijn niet toegelaten. Je bezoekt de derde infiltratietunnel, gegraven door Noord-Korea tijden de jaren '70 met het oog op een invasie. In een van de observatoria ben je getuige van een fascinerend zicht op de gedemilitariseerde zone en propagandadorpen. Na de middag rij je terug naar Seoul. In de vroege avond ga je kijken naar een NANTA show, een Zuid-Koreaanse non verbale comedy show. 

DAG 05 | Seoul – Suwon – Jeonju (O)

Je wordt opgehaald door je gids voor een transfer naar Jeonju. Onderweg bezoek je het Suwon Hwaseong Fort waarvan de muren 6km lang zijn en uitgerust met vier poorten. Ook een bezoek aan het Hwaseong Haenggung Paleis mag niet ontbreken. Een haenggung is een tijdelijk paleis waar de koning en de koninklijke familie zich tijdens een oorlog terugtrokken. Hwaseong Haenggung Paleis is het grootste van deze paleizen. Je zet de rit verder richting Jeonju en lunch ergens onderweg. Daar bezoek je Jeonju Jaman Mural Village met zijn indrukwekkende muurschilderingen gezet door verschillende lokale artiesten, Jeonju Hanok Village een dorp in de stad met meer dan 800 traditionele Koreaanse huizen (Hanok) en het Gyeonggijeon Schrijn. 

DAG 06 | Jeonju – Yeosu (O)

Na het ontbijt word je opgehaald voor een transfer naar Yeosu samen met een Engelstalige gids. Onderweg maak je nog stops in Damyang voor een bezoek aan Juknokwon, een bamboebos van ongeveer 160.000 vierkante meter groot en Boseong gekend voor zijn groene thee plantages. In de namiddag bezoek je Nakaneupseong Folk Village, een historisch en goed bewaard ommuurd dorp . Eens aangekomen in Yeosu neem je de Marine kabelbaan voor een prachtig uitzicht over de hele stad en de zee. Deze nacht slaap je eenvoudig op een traditionele Koreaanse matras (yo) een dunne matras die op de vloer geplaatst wordt. 

Superior

Odongjae Korean Traditional Hotel

Deluxe

Odongjae Korean Traditional Hotel

DAG 07 | Yeosu – Geoje (O)

Weer een mooi gevulde dag vandaag. De transfer brengt je naar het eiland, Geoje, maar met de nodige tussenstops die niet mogen ontbreken. Zo bezoek je eerst Daraengi Village in Namhae gekend om zijn fotogenieke rijstterrassen. In de namiddag ontdek je het Jinjuseong Fort en nadien het Lee Sun-shin Park in Tongyeong gelegen aan de voet van de berg Mangilbong. Het park heeft een standbeeld van Admiraal Yi Sun-sin, een observatiedek, een wandelpad, een traditionele culturele hal en Hagikjeong Paviljoen.

DAG 08 | Geoje – Busan (O)

Alvorens het eiland Geoje te verlaten, bezoek je eerst nog Windy Hill, Sinseondae klif en het Maemi fort. Een kleine wandeling brengt je naar Windy Hill, een schilderachtige locatie met een windmolen gelegen aan een steile klif die uitkijkt op de zee. Een plaats om letterlijk uit te waaien zoals de naam al zelf aangeeft. Vervolgens kan je nog genieten van het uitzicht op zee vanaf de Sinseondae klif en een bezoek aan het Maemi fort. Een muur gebouwd door Baek Soon-sam die akkerland verloor door tyfoon Maemi in 2003 en zijn gewassen wilde beschermen tegen natuurrampen. Het herhaaldelijk stapelen van vierkante stenen bij het strand en het vullen ervan met cement is nu een fort geworden. De schaal en het ontwerp zijn zo groot dat het moeilijk te geloven is dat het zonder enkele blauwdruk werd gebouwd. Voor je naar het hotel gaat in Busan aan het Haeundae strand bezoek je nog Gamcheon Cultural Village nabij Busan. Het is een gemeenschap met huizen gebouwd in trapvorm aan de voet van een berg. Vele steegjes zijn levendig versierd met muurschilderingen en sculpturen gemaakt door de bewoners.

DAG 09 | Busan (O)

Vandaag staat een vrije dag op het programma. Graag een dagje relaxen? Geniet van het hotel of een dag aan het strand van Haeundae. Liever nog wat cultuur opsnuiven? Stap dan op de Busan city tour bus en bezoek de stad. Ontdek onder meer de wereldberoemde Jagalchi vismarkt met verse vis en zeevruchten. Een ware belevenis!

DAG 10 | Busan – Gyeongju (O)

Vandaag ga je opnieuw op stap met een Engelstalige gids. Je wordt opgehaald aan het hotel en rijdt richting Gyeonju. Onderweg bezoek je de Tongdosa tempel en het gelijknamige museum. Deze tempel behoort tot één van de drie juwelen tempels in Zuid-Korea. De drie juwelen in boeddhisme worden gevormd door Boeddha, Dharma en Sangha. Tongdosa vertegenwoordigt boeddha en huist verschillende relikwieën van Boeddha in pagodes. In Gyeonju bezoek je het Tumuli park dat bestaat uit grote en kleine graftombes uit de Silla periode. Je exploreert het graf van het Hemelse Paard dat een goede indruk geeft van hoe de koninklijke graven er langs de binnenkant uitzien. Nadien wandel je naar de Anapji vijver en bezoek je het Nationaal Museum.

DAG 11 | Gyeongju – Daegu (O)

In de voormiddag bezoek je eerst het prachtige en serene tempelcomplex Bulguksa met zijn houten gebouwen en kleurrijke lantaarns, een echte must-see. Niet ver van Bulguksa ontdek je, uitgehouwen in de berg Toham, de Seokguram grot met zijn mysterieuze boeddha beeld gebeeldhouwd uit lokale granietsteen. Je luncht nog in Gyeonju en gaat verder naar het Haeinsa tempelcomplex, één van de andere drie juwelen tempels dat Dharma (de leer van Boeddha) vertegenwoordigt. Het is vooral gekend van de Tripitaka Koreana, dit zijn de meer dan 80.000 houten printblokken die samen de oudste en meest complete versie van de boeddhistische canon ter wereld vormen.

DAG 12 | Daegu – Andong – Sokcho (O)

In de voormiddag stop je kort bij Byeongsan Seowon, een voormalige confucianistische school. Nadien leidt de gids je rond in het pittoreske Hahoe volksdorp en het maskermuseum. Na de middag rij je verder naar Sokcho waar je in het hotel ingecheckt.

DAG 13 | Sokcho: Seoraksan (O)

Een transfer brengt je naar het Seoraksan Nationaal Park waar je zelf de dag kan invullen. Ruwe pieken en groene bossen leven hier harmonieus samen. Ga hiken langs één van de vele wandelpaden of neem de kabelbaan naar boven. De moeilijkste en tevens meest indrukwekkendste wandeling is die naar de Ulsanbawi rots langsheen uitgehakte en aangelegde trappen. Op het einde word je beloond met een adembenemend uitzicht op de omgeving. Na een actieve dag brengt de transfer je terug naar het hotel in Sokcho.

DAG 14 | Sokcho – Seoul (O)

Na het ontbijt ga je terug naar Seoul waar je nog een namiddag vrije tijd hebt. Bezoek de levendige Namdaemun markt waar je nog de laatste souvenirs kan kopen. De markt is 24/24 uur en 365 dagen per jaar open! In de avond kan je deelnemen aan een optionele excursie zoals Seoul by night. 

Excursie:
Seoul by night

Lees meer

DAG 15 | Seoul – Brussel (O)

Een transfer brengt je naar de luchthaven voor je terugvlucht richting Brussel. 

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 8.799

per persoon

Deluxe

€ 9.699

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa in Q-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 05.05.2023, alle maaltijden en overnachtingen zoals omschreven in het programma, alle transfers & excursies zoals omschreven in het programma, Engelstalige gids dag 3 tot 8 en 10 tot 12. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.