1

Op reis in Costa Rica

SurfTamarindoCostaRica.jpg

Da's Pura Vida onder de tropische zon

Tropisch avontuur en puur geluk tijdens je reis naar Costa Rica

Costa Rica is de perfecte bestemming voor avontuurlijke zielen die op zoek zijn naar een dosis geluk en levendige ervaringen. Van weelderige regenwouden tot adembenemende stranden. Dit land zit boordevol verrassingen die iedereen zullen betoveren. Klaar om je zintuigen te laten prikkelen en je geest te verjongen in dit paradijselijk stukje Midden-Amerika? ¡Claro que sí!

Helemaal in harmonie

Welkom in het land van "Pura Vida", waar de zuivere, onvervalste levensstijl van de Costa Ricanen tot leven komt. Op Nicoya Peninsula, een van de befaamde "blue zones" waar mensen langer en gezonder leven doordat er geen invloed is van industrie, en waar alles verser dan vers is, voel je de diepgewortelde verbondenheid met de natuur en elkaar. Hier omarmen de inwoners de essentie van "Pura Vida" ten volle, waar geluk, dankbaarheid en een harmonieuze levensstijl de kern vormen van het dagelijkse bestaan.

Een overvloed aan wilde pracht

Of Costa Rica het ideale toevluchtsoord is voor natuur- en dierliefhebbers? Zeker en vast! Het land biedt een overvloed aan wilde schoonheid. Van kleurrijke ara’s die hoog in de hemel scheren tot nieuwsgierige kapucijnapen die door de bladeren slingeren. In het water vind je dan weer majestueuze walvissen die gracieus door het water glijden of dolfijnen die dansen in de golven. En als je geluk hebt, spot je in de jungle misschien wel een jaguar! De biodiversiteit van Costa Rica is adembenemend.

Pura Aventura para todos

Costa Rica is de speeltuin voor tropische avontuurzoekers van alle leeftijden. Van surfen op de golven van de Stille Oceaan tot ziplinen door de jungle. Voor de adrenalinejunkies onder ons is raften op de wilde rivieren een absolute must-do. Hou je liever je voeten op de grond? Dan bieden de vele wandelpaden door de nationale parken en natuurreservaten een unieke kans tijdens je reis om de ongerepte schoonheid van Costa Rica te verkennen. Ons programma biedt voor ieder wat wils! 

Paradijselijk weertje

Het klimaat van Costa Rica is zoals zijn landschappen: divers. Met zijn tropische ligging geniet je er het hele jaar door van warme temperaturen. Perfect voor een dagje relaxen aan het strand of een verfrissende duik in een van de vele watervallen. Maar wees voorbereid op de occasionele regenbui: het regenseizoen, van mei tot november, brengt verfrissende buien die het landschap doen opleven.

Het eten? Dat is muy bien!

Een reis naar Costa Rica is niet compleet zonder te genieten van de lokale keuken. Van de traditionele “gallo pinto”, een heerlijk gerecht van rijst en bonen, tot de verse ceviche bereid met de vangst van de dag. Je smaakpapillen zullen zeker verwend worden.

De gastvrijheid van de Costa Ricanen zal je hart verwarmen en je reis onvergetelijk maken. Overal waar je gaat, word je begroet met een stralende glimlach en ervaar je die oprechte “Pura Vida”.

Pak je koffers, zet je zonnebril op en laat je betoveren door de magie van Costa Rica.

Ontdek hier nog meer over Costa Rica. 

¡Hasta la vista!

  • Tags:
  • must-see's,
  • fotografie,
  • Relax

Geïnteresseerd in een reis naar Costa Rica?