1

Rondreis Costa Rica: Pura Aventura

Duurtijd16 dagen
Prijs vanaf€ 5.890/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Verplaatsingen & activiteiten
  • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Costa Rica is een speeltuin voor de natuurliefhebber en avonturier. Van de jungle in Tortuguero, de nevelwouden in Monteverde tot walvissen voor de kust van Nicoya Peninsula. Elke plaats heeft zijn troeven, en voor elke reiziger is er wat wils. Op deze 16-daagse rondreis staan natuur en avontuur centraal. Heb je meer tijd? Kies dan voor een van onze uitbreidingen.

DAG 01 | Brussel – San José

Koffers gepakt? Vandaag stap je het vliegtuig op richting San José! Eens aangekomen word je opgewacht door onze lokale vertegenwoordiger en naar het hotel gebracht om er te genieten van een vrije avond.

DAG 02 | San José – Tortuguero Nationaal Park (O,L,D)

Voor dag en dauw vertrek je naar Tortuguero Nationaal Park. Geniet van de route via het Braulio Carillo Nationaal Park met zijn watervallen. Onderweg wordt er een ontbijt voorzien en zet je de tocht verder via de uitgestrekte bananen-, mango en ananasplantages tot aan de kleine haven waar je een boot opstapt naar je eindbestemming van vandaag. Tijdens deze boottocht krijg je een goede eerste impressie van de bijzondere natuur die je in Tortuguero te wachten staat.

Deluxe

Hotel Manatus

DAG 03 | Tortuguero Nationaal Park (O,L,D)

Vandaag word je ondergedompeld in de jungle. Na het ontbijt wandel je door de tropische tuinen van het hotel. Later op de dag staat er een boottocht op het programma. De boot verkent de steeds smaller wordende stromen en brengt je op armlengte van het tropische bos. Misschien ontdek je wel een luiaard hoog in de bomen, of spot je de talrijke prachtige vogels zoals papegaaien en toekans.

DAG 04 | Tortuguero Nationaal Park – La Fortuna (O,L)

Na een laatste verkenningstocht per boot word je terug naar de kaai gebracht en stop je onderweg voor een lunch. Hier wacht de chauffeur je op en zet je de reis verder richting La Fortuna. Al van ver zie je het silhouet van de perfect kegelvormige vulkaan Arenal opdoemen. Rij je liever zelf? Dan regelen we met plezier een huurwagen voor je.

DAG 05 | La Fortuna: Arenal NP (O)

Maak een wandeling door het Nationaal Park Arenal. Hier loop je over oude lavastromen en kan je van verschillende prachtige uitzichtpunten genieten. Na deze actieve dag klinkt een van de weelderige hotsprings, verwarmd door de vulkaan, misschien wel als muziek in de oren. Hier heb je de tijd om heerlijk te ontspannen.

DAG 06 | La Fortuna (O)

Kan je maar geen genoeg krijgen van het uitzicht op de Arenal? Ontdek de omgeving via verschillende hangbruggen met allen een magnifiek uitzicht op de kegelvormige vulkaan. De omgeving leent er zich ook perfect toe om een ritje op een paard te maken tot aan de 70 meter hoge La Fortuna waterval. Haal je camera
boven en maak foto’s van deze prachtige waterval, of voor de durvers: neem een duik in het frisse water tussen de vissen.

DAG 07 | La Fortuna – Rincón de la Vieja (O)

Vandaag verlaat je La Fortuna en ruil je het ene vulkanische landschap in voor het andere. Het nationaal park Rincón de la Vieja bevat een van de meest actieve en interessante vulkanen van Costa Rica.

DAG 08 | Rincón de la Vieja (O)

Tijd om het nationaal park te ontdekken. Aanschouw de fumarolen, vulkanische modder en kokende dampen die op verschillende plekken in het park te bewonderen zijn. Ga op pad met je privé natuurgids en leer meer over de fauna en flora van deze bijzondere streek.

DAG 09 | Rincón de la Vieja – Monteverde (O)

Vandaag verlaat je Rincón de la Vieja en zijn vulkanisch landschap. Monteverde is via een enkele weg te bereiken, en die is mythisch voor een reden. Het landschap verandert drastisch en de vulkanische landschappen maken plaats voor nevelwouden en unieke panorama’s. De accommodaties zijn in deze streek basic, maar de ligging en sfeer compenseren dit ruimschoots!

DAG 10 | Monteverde (O)

Ontdek de idyllische omgeving en geniet van het nevelwoud. Maak een mooie wandeling over de hangbruggen. Misschien krijg je wel de kans en spot je de Quetzal. Mag het uitdagender? Dan plannen we graag een zipline voor je in.

DAG 11 | Monteverde – Manuel Antonio (O)

Na het ontbijt laat je de nevelwouden achter je en vertrek je naar de kust. Manuel Antonio is een van de beroemdste nationale parken van het land dankzij de grote verscheidenheid aan fauna en flora. Het is de thuisbasis van drie van de vier soorten apen die in Costa Rica leven.

DAG 12 | Manuel Antonio (O)

Vandaag neemt je gids je mee op pad in het nationaal park Manuel Antonio. Het park beschikt over drie verschillende paden met verschillende moeilijkheidsgraden, van vlak tot zeer steil. Je gids geeft info over de verschillende dieren en planten die hier te vinden zijn zoals luiaards, vogels, reptielen, vlinders, orchideeën en tropische bomen. Bekijk de dieren via speciale telescopen of maak hiermee foto’s vanuit een ander perspectief. En als kers op de taart kan je onderweg een duik nemen in de heerlijk warme oceaan.

DAG 13 | Manuel Antonio (O)

Neem de tijd om op eigen houtje de streek te verkennen of uit te rusten op een van de prachtige zandstranden in de omgeving.

DAG 14 | Manuel Antonio – San José (O)

Na een laatste ontbijt met zeezicht wacht de chauffeur je op en brengt je terug naar San José. Wandel door de stad en ontdek de koloniale architectuur, kleurrijke openbare parken en tuinen.

DAG 15 | San José – Brussel (O)

Geniet nog van wat vrije tijd om de stad verder te verkennen. In de namiddag neem je een transfer naar de luchthaven voor je terugvlucht richting Brussel.

DAG 16 | Brussel

Je landt in Brussel en geniet nog na van een fantastische reis!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 5.890

per persoon

Deluxe

€ 6.670

per persoon

Boutique

€ 8.850

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met KLM in N-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 30.11.2022, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels in kamer met ontbijt, alle maaltijden en privé-verplaatsingen zoals omschreven in het programma, lokale Engelstalige privé-begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.