1

Jambo Kenya oftewel Hallo Kenia!

BlogKenia_samburu.jpg

Twee Tooku reisexperten vertellen over hun reis naar Kenia

Verre reizen in tijden van corona, hoe zit dat eigenlijk?

Twee Tooku reisexperten dachten dat moeten we eens testen! En zo geschiedde, enkele weken later vertrok ik (Elisabeth) samen met mijn collega Ines op reis naar Kenia.

Voor we op reis naar Kenia konden vertrekken waren er een aantal extra COVID-gerelateerde formaliteiten die we moesten regelen zoals een PCR-test voor vertrek en een online gezondheisdsverklaring.

In Brussels Airport was alles goed geregeld en ging het allemaal erg vlot, we hadden zelfs nog tijd om dat heerlijke reisgevoel in de luchthaven op te snuiven. Starbucks coffee: check!

Laat het avontuur beginnen!

Eens aangekomen in Kenia kon het echte avontuur beginnen! We stapten in de jeep met onze gids/chauffeur en vertrokken meteen richting Amboseli Nationaal Park. Olifanten, gazelles, impala’s, zebra’s en giraffen kwamen ons onmiddellijk begroeten.

Samen met onze gids/ chauffeur vormden we gedurende 10 dagen een bubbel, we moesten in onze jeep dus geen mondmasker opzetten. In de restaurants, hotels, lodges en andere openbare ruimtes was het dragen van een mondmasker wel verplicht.

The Big 5, en nog zoveel meer!

We bezochten verschillende parken: Amboseli, Samburu, Masai Mara, Ol Pejeta, Nakuru en Naivasha. We zagen the Big 5, de buffel, leeuw, neushoorn, olifant en het verlegen luipaard. De eerste keer dat we een luipaard spotten was in Samburu, een kippenvel moment om nooit te vergeten. Maar niet enkel the Big 5 was indrukwekkend. We zijn tijdens onze reis helemaal fan geworden van wildebeests, pumba’s en grevy zebra’s. Wat een magnifieke dieren allemaal!

Meer dan safari? Dan ben je in Kenia op het juiste adres!

Kenia is een geweldige reisbestemming om wildlife te spotten. We werden er regelmatig begroet door leeuwen, giraffen, nijlpaarden, zebra’s, bavianen, impala’s enzovoort. Het land heeft een wildlife populatie om u tegen te zeggen.  Maar het is niet enkel dit waar Kenia trots op mag zijn. We maakten kennis met de cultuur en ontmoetten de goedlachse en kleurrijke Samburu bevolking. We proefden van de interessante Afrikaans-Indische fusion keuken. En we aanschouwden prachtige landschappen, van bergen tot tropische wouden, van savannes tot vulkanische landschappen en de vruchtbare rift valley. We wandelden tot op de kraterrand van Mount Longonot en maakten een boottocht op Lake Naivasha.
Nog op ons lijstje? Mount Kenia beklimmen!

Onze conclusie na deze reis? Kenia is een reisbestemming die op ieders lijstje thuishoort! Waar wacht je dus nog op?!

  • Tags:
  • #mytookumoment,
  • Tips & Tricks

Geïnteresseerd in een reis naar Kenia?