1

Culinair genieten in Argentinië & Chili

BannerRutadelVino.jpg

Plan jouw culinaire rondreis in Argentinië en Chili met deze Tooku tips!

Dat Latijns Amerika een culinair continent is is geen geheim. Laat Carménère, Merlot & Shiraz bij jou een belletje rinkelen?

Chili behoort net als Argentinië tot het land van de nieuwe wereldwijnen! Hun grootste troef zijn de verschillende microklimaten en bodemtypen. Zo ligt de voornaamste wijnstreek Mendoza in Argentinië aan de voet van het Andesgebergte met zo’n 228.000 hectare aan wijngaarden. Het paradepaardje van de Argentijnse wijnbouw is de Malbec, een volle ronde wijn met een complexe smaak. Chili blinkt dan weer uit in haar aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en biologische producten!

Wil jij ook genieten van prachtige bodega’s, kwalitatieve wijn en heerlijk culinaire maaltijden? We testten zelf een aantal bodega’s uit want zo ben jij zeker dat de door ons uitgekozen bodega’s zich kenmerken door een prachtige ligging, een rijke wijncultuur en een uitstekende variatie aan wijnen. We zetten onze top tips voor een culinaire rondreis in Argentinië of Chili op een rijtje! 

 

Luján de Cuyo – Argentina

Bodega Lagarde

Met meer dan 100 levensjaren is Lagarde één van de eerste wijnhuizen die in Mendoza werden opgericht. Deze bodega heeft een restaurant, Fogón, dat op de vierde plaats staat op de lijst van de beste fine dining restaurants in Zuid-Amerika. Het is zeker een bezoekje waard als je van een heerlijke lunch met aangepaste wijnen wilt genieten in een unieke setting te midden van de wijngaarden.

Waar te verblijven in deze regio?

Verscholen tussen de beroemde Malbec wijngaarden die Mendoza tot een van de belangrijkste wijnhoofdsteden ter wereld hebben gemaakt ligt Entre Cielos Luxury Wine Hotel & Spa. Ontdek zelf waarom het een van de meest luxueuze hotels in Mendoza is!

Uco Valley – Argentina

Bodega Corazón Del Sol

Wil je kwalitatieve wijnen van wereldklasse in een onvergetelijke & gastvrije omgeving proeven? Dan ben je bij deze relatief kleinschalige wijngaard aan het juiste adres! De moderne bodega ligt verscholen in de op één na grootste bergketen ter wereld. Tijdens de degustatie leer je op een aangename manier bij over het productieproces en leer je de smaken en geuren van de verschillende wijnen écht kennen.

Bodegas Salentein

“Salentein, the heart and soul of the Uco Valley” is de slogan van deze grotere bodega. Tijdens een uitgebreide rondleiding ontdek je het productieproces van de wijnen die hier verbouwd worden. Degusteren vindt plaats in een unieke wijnkelder. Na de degustatie kan je ook een kijkje nemen in de mooie kunstgallerij die vrij te betreden is.

Waar te verblijven in deze regio?

The Vines Resort & Spa ligt in het hart van de Uco vallei van Mendoza en is dé accommodatie voor jouw idyllische wijnverblijf. Aanschouw de prachtige weerspiegeling van het Andesgebergte dat reflecteert in het zwembad terwijl je uitrust op een ligstoel met een heerlijk glas rode wijn in de hand.

 

Valle del Maipo – Chili

Viña Santa Rita

Dit wijnhuis in Chili is internationaal bekend. Het werd opgericht in 1880 door een vooraanstaand Frans zakenman die de beste Franse druivenrassen naar de rijke gronden van de Maipo Vallei bracht, samen met gespecialiseerde apparatuur en een team van top-wijnmakers. Deze technieken waren tot dan nog onbekend in Chili en het veranderde de manier waarop wijnen in het land gemaakt werden met spectaculaire resultaten als gevolg. Tijdens een gegidste tour kan je de wijnkelders bezoeken en afsluiten met een tasting van deze heerlijke wijnen. Het wijnhuis heeft ook zijn eigen duurzaamheidsprogramma.

Waar te verblijven in deze regio?

In het historisch monument net buiten Santiago, hotel Casa Real. Gelegen op het domein van Santa Rita en omgeven door een prachtig park met een lagune en Romeinse baden. Je kan er deelnemen aan wijnproeverijen of genieten van een picknick in de tuin.

Valley de Colchagua – Chili

Viña Montes

Dit wijnhuis ligt in de prachtige Apalta vallei, het ontwerp van het gebouw is geïnspireerd op Feng Shui. Tijdens een geleide tour proef je er de beste wijnen waaronder ook de bekende blauwe druivensoort Carménère. Uitgebreid lunchen doe je in het restaurant Fuegos de Apalta dat gelegen is op deze wijngaard in een uniek decor en geleid door de wereldberoemde chef-kok Francis Mallmann. Culinair genieten!

Waar te verblijven in deze regio?

Overnachten doe je in het luxueuze Clos Apalta dat sinds 2011 bij Relais & Chateaux behoord. De accommodatie heeft slechts vier suite huisjes met prachtige uitzichten op de Apalta wijngaarden en de omliggen bergen. Als je hier bent, mag een bezoek aan hun wijngaard niet ontbreken!

 
  • Tags:
  • Argentinië,
  • Chili

Geïnteresseerd in een reis naar Argentinië?