1

Daarom kies je voor Latijns Amerika als next destination

shutterstock_1115855036.jpg

Klaar om te vertrekken naar Latijns Amerika?

Je kent het wel, hét moment waarop je je volgende trip begint te plannen. Je schuimt reisblogs en reismagazines af, volgt verschillende Instagrampagina’s en luistert naar de avonturen van vrienden of familie die reeds voor jou het onbekende pad hebben bewandeld. Een overvloed aan informatie die het er vaak niet gemakkelijker op maakt. Tooku helpt je dan ook graag even op weg in deze leuke beslissingsperiode!

Heb je nood aan wat overtuiging om voor dit prachtige continent te kiezen? Of heb je gewoonweg geen idee waaraan je je moet verwachten bij deze bestemming? Geen probleem, we geven je graag enkele redenen mee zodat je enkel voor leuke verrassingen komt te staan tijdens je reis!

01 | Een woord: variëteit!

Een kenmerk van Latijns Amerika dat zich in verschillende aspecten laat voelen. Nergens ter wereld is er zo’n enorme variëteit aan natuur en landschappen dan in Latijns Amerika. Van tropische Caraïben met azuurblauw water in het noorden van Colombia tot desolate hoogvlaktes van het Andes gebergte. Van weelderig groene jungle rondom de Amazone tot unieke vulkanische eilanden van de Galápagos. Van uitgestrekte pampa’s in Argentinië tot indrukwekkende gletsjers in Chili. En dat is nog maar een greep uit al het moois dat dit reusachtige subcontinent heeft te bieden. Ga zelf op ontdekking en je begrijpt al snel waarom Zuidelijk Amerika de natuurliefhebber weet te bekoren.

02 | Voor wie op zoek is naar avontuur

Droomde je er altijd al van om een meerdaagse trekking naar Machu Picchu te ondernemen? Of klinkt het wandelparadijs El Chaltén als muziek in jouw oren? Je tentje opzetten op unieke locaties en wegdromen op hoge bergpieken staat bovenaan jouw bucketlist. Ook voor wie het wat minder sportief of extreem mag zijn, keert niet terug van een kale reis. Cruisen over zandduinen, dagwandelingen doorheen tropische paradijzen of paardrijden langs uitgestrekte toendra doorheen Torres del Paine Nationaal Park? Het kan allemaal!

03 | Couleur local, check!

De Latijns-Amerikaanse couleur locale schuilt achter elk hoekje. Het ritme van zwoele salsabeats klinkt dansend door de straten en kleurrijke patronen pronken op kledij van de locals. Slenter door de markten van Otavalo of Tarabuco om het ideale souvenir op de kop te tikken of ervaar een Argentijnse tango show in het Parijs van Zuid-Amerika: Buenos Aires. Krijg je maar niet genoeg van de latino vibes en wil je nog meer couleur locale beleven? Overweeg dan misschien om je reis te plannen tijdens carnaval of Semana Santa, of de Goede Week (de week voor Pasen). Deze gebeurtenissen gaan gepaard met uitbundig feest vieren en talrijke tradities waarvan jij deel kan uitmaken!

04 | ¿Habla español?

Met een mondje Spaans kom je al ver. Wist je dat, na Mandarijn Chinees, Spaans de meest gesproken eerste taal ter wereld is? Het is de officiële taal in vele Zuid-Amerikaanse landen, waaronder Colombia, Peru, Bolivia, Ecuador, Chili en Argentinië. Je hoeft je dus niet elke keer opnieuw voor te bereiden bij je volgende Latijns-Amerikaanse bestemming. ‘¿Dónde están los baños?’ en ‘La cuenta, por favor’ brengen je verder op dit prachtige continent dan je ooit had durven dromen! Toch niet zo’n talenknobbel? Dan kan je nog altijd terugvallen op de klassier ‘Dos cervezas, por favor’!

05 | Culinaire toppers

Om je vingers bij af te likken! Of je nu een lekkere empanada bestelt van die ene streetfoodkraam in Buenos Aires of toch kiest voor een heerlijke ceviche in een van de toprestaurants van Lima, je zal niet op je honger blijven zitten. De Latijns-Amerikaanse keuken laat je versteld staan van haar waaier aan uiteenlopende producten en smaken. Voeg daar een vleugje fusion aan toe en je hebt het perfecte recept voor een waar avontuur voor je smaakpapillen. Vergeet ook zeker niet te proeven van de lokale dranken: begin de dag met een heerlijk kopje lokale koffie in Colombia, drink in de namiddag wat mate de coca om te bekomen van de hoogte en sluit de dag af met een heerlijke pisco sour op een terrasje in Cuzco!

darren-lawrence-CIKB91GrL1Y-unsplashLarge.jpg
  • Tags:
  • Argentinië,
  • Bolivia,
  • Chili,
  • Peru,
  • Ecuador,
  • Zuidelijk Amerika