1

Wandelen in Nieuw-Zeeland

MilfordTrackview-Zuidereiland-Nieuw-Zeeland.jpg

Onlosmakelijk verbonden aan elkaar

Je wandelt graag? Dan is een reis naar Nieuw-Zeeland op jouw lijf geschreven. Nieuw-Zeeland is een wandelparadijs. Een netwerk aan wandelpaden baant zich een weg langs kustlijnen, tussen glooiend groene heuvels, langs rivieren en grillige pieken, door weelderige bossen en over indrukwekkende wandelpassen.

Er zijn wandelingen voor elk type reiziger, en of het nu makkelijk of moeilijk is, kort of lang, je zal getrakteerd worden op een omgeving of panorama waar je stil van wordt.

Wie voor een meerdaagse wandeling kiest, heeft enkele mooie keuzes tussen o.a. de bekende Nieuw-Zeelandse Great Walks. Er zijn op dit moment 10 Great Walks. Hier kan je ze allemaal bekijken.

Ze alle tien van je lijstje afvinken is misschien wat veel voor jouw rondreis in Nieuw-Zeeland. We geven je met plezier dan ook wat tips en aanraders om er toch enkele te ervaren met wat minder tijd.

Wandel de Tongariro Alpine Crossing, een pittige dagwandeling die je langs sensationele uitzichten en panorama’s neemt van een uiterst interessant vulkanisch landschap. De LOTR liefhebbers herkennen de landschappen misschien wel.

Ook in Abel Tasman kan je op een dag proeven van de pracht van dit nationale park. Laat je afzetten per boot en wandel een stuk van de paradijselijke Abel Tasman Track. Je wandelt langs gouden stranden en door diepgroene wouden. In de late namiddag word je terug opgehaald aan het eindpunt van je wandeling.

Ook de spectaculaire Routeburn Track is een optie voor zij die wel houden van een pittige dagwandeling. Je wandelt zo’n 5-8 uur heen en terug naar de Routeburn Shelter en wordt op één dag beloond met watervallen, prachtige flora en indrukwekkende berglandschappen.

Daarnaast zijn er nog heel wat kortere wandelingen die je naar de beste plekjes brengen! We helpen je daar met plezier bij verder.

Hou je van avontuur, slapen in berghutten en genieten van de ruige natuur en wil je toch een meerdaagse wandeling van je bucketlist afvinken? Begin dan goed op tijd met je plannen en vraag ons naar de mogelijkheden en beschikbaarheden.

Klinkt dit als muziek in de oren maar heb je liever wat meer comfort en begeleiding? Kies dan voor de Milford of Routeburn Track. Deze kan je met gids doen en onderweg verblijf je in lodges.

  • Tags:
  • must-see's,
  • Tips & Tricks,
  • Nieuw-Zeeland

Geïnteresseerd in een reis naar Nieuw-Zeeland?