1

Rondreis Nieuw-Zeeland: hoogtepunten van Aotearoa

Duurtijd22 dagen
Prijs vanaf€ 7.575/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Huurwagen & ferry
  • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Reis door het land van de lange witte wolk, Aotearoa of Nieuw-Zeeland, en val van de ene verwondering in de andere. Tijdens deze selfdrive verken je de hoogtepunten van Nieuw-Zeeland. Verwacht je aan pruttelende modderpoelen, interessante vogels, een boeiende Maori cultuur, groene glooiende heuvels tot majestueuze bergketens en ruige kustlijnen. Op drie weken proef je van waar Nieuw-Zeeland voor staat. Smaakt naar meer? Ontdek dan de vele uitbreidingen of vraag ons naar de mogelijkheden.

DAG 01 & 02 | Brussel/Amsterdam – Auckland

Klaar voor jouw reis naar Nieuw-Zeeland? Vandaag vertrek je vanuit Brussel of Amsterdam. Het is een lange reis naar de andere kant van de wereld, dus voor wie deze graag wilt onderbreken zijn er heel wat stopover mogelijkheden, vraag ernaar.

DAG 03 | Auckland

Haere mai oftewel welkom in Aotearoa, Nieuw-Zeeland. Je komt aan in Auckland, een multiculturele stad op het Noordereiland die bruist van kunst, cultuur, en een uitgebreide food scene. Neem bij aankomst de transfer naar je hotel en rust even uit na een lange reis. Ga erna op verkenning, en geniet van de uitzichten tijdens een heerlijke maaltijd in het hippe Wynyard Quarter.

DAG 04 | Auckland (O)

In en rond Auckland valt heel wat te beleven. Wie wat cultuur wil opsnuiven brengt een bezoek aan het Auckland Museum, waar je kennis kan maken met het verhaal van Nieuw-Zeeland. Wil je meteen de natuur in? Neem dan een ferry of kajak zelf naar Rangitoto Island, een slapende vulkaan waar je een mooie wandeling tot op de kraterrand kan maken en geniet van een zicht op de stad. Daarnaast zijn er nog heel wat andere opties, van walvissen spotten tot proeven van heerlijke wijnen op het bekroonde Waiheke Island.

DAG 05 | Auckland – Rotorua (O, D)

’s Ochtends haal je de huurwagen op en zet je koers richting het geothermische wonderland Rotorua. Maak bij aankomst een wandeling langs het Rotorua meer en maak een eerste keer kennis met de stomende aarde en bubbelende modderpoelen. ’s Avonds staat er een culturele ervaring op het programma. Je wordt meegenomen in de Maori cultuur en geniet er van een hāngī diner. Een hāngī is een traditionele maaltijd die bereid wordt in de geothermisch verwarmde aarde. Smakelijk!

DAG 06 | Rotorua (O)

Vandaag heb je een vrije dag in Rotorua. Nu je toch in dit geothermische wonderland bent raden we aan je hier verder in te verdiepen. Bezoek Te Puia of Waimangu en aanschouw hoe de vulkanische activiteit haar stempel op de omgeving drukt. Of maak een begeleide wandeling naar Mount Tarawera. In 1886 barste deze vulkaan uit en vernietigde een schitterend landschap maar creëerde er terzelfdertijd ook een nieuw door. Om de dag perfect af te sluiten kan je ontspannen in een van de natuurlijke warmwaterbaden.

DAG 07 | Rotorua – Taupō – Tongariro NP (O)

Je zet je route verder zuidwaarts richting Taupō en houdt onderweg halt bij de bulderende Huka Falls. De waaghalzen kunnen een jetboat instappen en deze watervallen vanuit een ander perspectief ervaren. Taupō is een gezellig stadje aan een meer dat zo groot is als Singapore, de ideale plaats om even te pauzeren voor een heerlijke lunch. Rij erna verder naar Tongariro National Park. Naarmate je het park nadert reizen de vulkanische pieken van Mt Ruapehu, Mt Ngauruhoe en Mt Tongariro op in de omgeving. In dit adembenemende decor overnacht je.

DAG 08 | Tongariro NP (O)

Wandelliefhebbers halen vandaag hun hart op. Maak een van de mooiste dagwandelingen ter wereld: de pittige Tongariro Alpine Crossing. Iets te pittig voor jou? Dan zijn er nog heel wat andere mogelijkheden, zoals de Tama Lakes wandeling, de Taranaki Falls wandeling of de Silica Rapids wandeling.

DAG 09 | Tongariro NP – Wellington (O)

’s Ochtends na het ontbijt zet je de route zuidwaarts verder en rij je naar de hippe hoofdstad Wellington. Het is een stevige rijdag, dus bij aankomst is het tijd voor wat rust. Maak een wandeling langs de waterkant, en geniet van een heerlijk lokaal craftbiertje. Wellington telt een overvloed aan restaurants en bars en heeft een echte koffiecultuur. Keuze genoeg dus voor wie zijn smaakpapillen graag verwent.

DAG 10 | Wellington – Picton – Nelson (O)

Sta vroeg op en beklim Mount Victoria voor een prachtig uitzicht bij zonsopgang over Wellington, geniet erna van een flat white en een ontbijt vooraleer de ferry te nemen naar het Zuidereiland. Je steekt de Cook Strait over en vaart de schitterende Queen Charlotte Sound binnen, opletten maar want hier begeleiden speelse dolfijnen de ferry met plezier naar Picton. Bij aankomst volg je een prachtige route via Havelock tot in Nelson, een gezellig stadje met tal van hippe cafeetjes en galerijtjes.

DAG 11 | Nelson: Abel Tasman NP (O,L)

Vandaag trek je het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland in. Je neemt een boot en gaat aan wal aan een van de vele schitterende gouden zandstranden van het park. Hier start je wandeling door een van de mooiste kustgebieden van het land. In de namiddag vaar je terug naar het startpunt.

DAG 12 | Nelson – Punakaiki (O)

Er staat een lange rit op het programma vandaag, maar onderweg word je beloond met prachtige uitzichten en kan je heel wat mooie pauzes inplannen. De omweg waard, is bijvoorbeeld de pelsrobbenkolonie aan Cape Foulwind. Rij erna verder tot de bekende pannenkoekenrotsen van Punakaiki.

DAG 13 | Punakaiki – Franz Josef (O)

Vandaag rijd je de schitterende Westkust af tot in Franz Josef. Onderweg verken je de galerijtjes van Hokitika en wie zin heeft maakt een omweg via de levendig turquoise Hokitika Gorge. In de namiddag kom je toe in het dorpje Franz Josef, bekend voor de gelijknamige gletsjer. Maak hier een wandeling naar uitzichtpunt op deze slinkende gletsjer of maak een helikoptervlucht en aanschouw de ijzige massa vanuit vogelperspectief.

DAG 14 | Franz Josef – Wanaka (O)

Spring de wagen in en rijd naar Lake Matheson voor de perfecte spiegel van Mount Cook vooraleer de route in te zetten naar Wanaka. Je volgt de kustlijn tot in Haast, waar je het Mount Aspiring National Park inrijdt. De panorama’s zijn hier adembenemend, dit is misschien wel een van de mooiste routes van Nieuw-Zeeland. Nu je Lake Hawea gepasseerd bent, bereik je het dorpje Wanaka, gelegen aan het Wanaka meer.

DAG 15 | Wanaka – Queenstown (O)

Beklim vandaag Roys Peak voor een wijds en overweldigend uitzicht over Wanaka. Of maak een wandeling naar de indrukwekkende Rob Roy Glacier. Of kies voor een van de vele optionele excursiemogelijkheden. Rij erna verder naar de avonturenhoofdstad van Nieuw-Zeeland: Queenstown.

DAG 16 | Queenstown (O)

In Queenstown valt heel wat te beleven, van bungeejumpen tot skydiven. Mag het iets minder avontuurlijk? Neem dan de gondola tot boven en geniet er van het uitzicht met een tasje koffie. Toch wat actiever? Wandel erna dan verder en volg de wel erg stevige Ben Lomond Track die je, als je naar de top wandelt, beloont met een prachtig uitzicht op de omgeving. Ook niet ver van Queenstown zijn er prachtige mogelijkheden, denk aan Glenorchy en Paradise. Ja hoor, er is een plek in Nieuw-Zeeland die letterlijk het paradijs heet!

DAG 17 | Queenstown: Milford Sound (O,L)

Klaar voor magie?! Vandaag is misschien wel een hoogtepunt van jouw reis. De Milford Road voert je dwars door de ongerepte en ruige landschappen van Fiordland National Park tot aan Milford Sound. Hier maak je een adembenemende boottocht in de Milford Sound met zijn praktisch loodrechte rotswanden, door regenwoud overwoekerde dalen en watervallen die zich honderden meters naar beneden storten.  

DAG 18 | Queenstown – Mount Cook (O)

Je verlaat de hoofdstad van het avontuur en rijdt via de Ahuriri vallei richting de machtige Aoraki Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. Tip: Heb je onderweg nood aan wat ontspanning? Houd dan halt in Omarama voor een heerlijke hottub in een weidse omgeving. Via het turquoise blauwe meer van Lake Pukaki rij je de reus Aoraki Mount Cook tegemoet.

DAG 19 | Mount Cook (O)

Aanrader? De Hooker Valley wandeling, een eenvoudige wandeling die je door spectaculaire landschappen meeneemt. Een must hier! Even iets anders dan wandelen? Kies voor een helikoptervlucht! ‘s Avonds eens de duisternis valt, is het aan te raden eens naar de sterren te kijken want deze regio is erkend als een internationaal Dark Sky Reserve.

DAG 20 | Mount Cook – Tekapo – Christchurch (O)

‘s Ochtends na het ontbijt brengt een laatste route je naar Christchurch. De route neemt je eerst langs Lake Pukaki en dan Lake Tekapo. Het ene na het andere schitterende uitzicht volgen elkaar op. Naarmate je Christchurch nadert zie je het landschap veranderen van de majestueuze bergen en meren naar schapen en weilanden. Je verblijft in een centraal gelegen hotel in Christchurch, ideaal om deze stad te voet te verkennen.

DAG 21 | Christchurch – Brussel/Amsterdam

Vandaag heb je een vrije dag in Christchurch. Wandel door het stadje en ontdek hoe ze creatief de stad weer opbouwden na de aardbevingen van 2011. Ga je liever nog wat de natuur in? Ga dan naar de Port Hills, waar je tot boven kan gaan met de gondola en er een mooie wandeling maken. Je geniet er bovendien van een uitzicht over de stad en over het pittoreske Lyttelton Harbour. In de late namiddag rijd je naar de luchthaven, je levert de huurwagen in en checkt in voor je terugvlucht huiswaarts.

DAG 22 | Brussel/Amsterdam

Je komt aan in Brussel of Amsterdam na een magische reis door het land van de lange witte wolk.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

€ 7.575

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Emirates (in laagseizoen), 1 stuk ruimbagage inbegrepen, alle taksen geldig op 31.07.2023, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, maaltijden, excursies en ferry volgens programma, huurwagen (17 dagen, Intermediate SUV, Zero excess). Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.