1

Onze favoriete spots in Afrika

favorietespotsfoto2.jpg

Dromen we samen weg?

Om jouw droomreis samen te stellen moeten we natuurlijk weten waarover we het hebben. Van Zuid-Afrika tot Zimbabwe, van Tanzania tot Kenia: dat we bij Tooku fan zijn van Afrika, dat is geen geheim. Onze tips en echte #MyTookuMoments? Lees zeker verder!

 

Okavango Delta in Botswana

Als je de Okavango Delta in één woord moest omschrijven is dat: magisch. Hier zijn de dieren en de natuur de baas en je voelt je op een heerlijke manier klein en onbelangrijk, volledig vrij van je dagdagelijkse routine en leefwereld. Hier moet je alles loslaten en de stilte van de bush volledig laten overnemen. Je wordt hier getrakteerd op onvergetelijke safari- en fotomomenten en dit vanop land, in een traditionele kano en vanuit de lucht. De Okavango Delta en Botswana zijn voor velen een absolute nummer één als je de African Bush op zijn best en meest onvergetelijk wil ervaren.

 

De majestueuze landschappen en vlaktes van Namibië

Namibië is een land dat moeilijk te omschrijven is, je moet het bezocht hebben om te weten hoe speciaal het is. Uren rijden en helemaal niemand tegenkomen, waar kan dat nog? Het land kent uitgestrekte zandwoestijnen, rotswoestijnen, grillige bergketens, ruige canyons en valleien. Hier voel je je alleen op de wereld, in de meest positieve zin. De persoonlijke hoogtepunten van onze experte hier zijn Etosha Nationaal Park, Damaraland, de rode zandduinen van Sossusvlei en de Fish River Canyon. Een meerdaagse wandeltocht door deze tweede grootste canyon ter wereld (!) met slapen in een slaapzak onder de mooiste sterrenhemels is een echt #mytookumoment.

 

Wijnproeven bij Vergelegen Wine Estate in Zuid-Afrika

Lekker ontspannen in een prachtige omgeving met een heerlijk glaasje Zuid-Afrikaanse huisgemaakte wijn in de hand, wat wil je nog meer? Driehonderd jaar geschiedenis, prachtige tuinen en een verfijnde keuken? Check, check, check! Naast het wijnproeven kan je hier ook een interessante rondleiding volgen doorheen de wijnkelders, een aanrader!

 

 

Bo-Kaap in Kaapstad, Zuid-Afrika

Bo-Kaap is de meest gefotografeerde wijk van Kaapstad en een kanshebber voor je lijstje van favoriete plekjes in Zuid-Afrika dankzij de lavendelpaarse,  frisgroene of oogverblindend gele huizen die al snel een glimlach op je gezicht toveren.  Verdwaal  hier  door  de  straatjes,  ontdek de verschillende moskeeën, muurtekeningen of ga naar het levendige museum als eerbetoon aan het islamitisch erfgoed. En onze persoonlijke aanrader: proef er van de multiculturaliteit! Volg een kookcursus of stap simpelweg een winkeltje binnen voor nieuwe smaakontdekkingen.

 

 

Serengeti Nationaal Park in Tanzania

Op zoek naar een unieke ervaring? Dat doe je met een ballonvaart over de Serengeti. Het is echt een indrukwekkende en unieke manier om een safari te beleven. Je vliegt dichtbij de dieren, en aanschouwt hen van bovenaf, de dieren kijken je ook verbaasd aan, zelfs de leeuwen.. En wat het helemaal af maakt? Achteraf geniet je in de weidse savanne van een luxueus ontbijt met champagne.

 

 

Samburu & Buffalo Springs in Kenia

Safaris in Kenia en Tanzania zijn een unieke ervaring die je nooit zal vergeten, je komt oog in oog te staan met tal van dieren. Maar in Samburu en in Buffalo Springs kom je dieren tegen die net iets anders zijn. Denk maar aan unieke dieren zoals de mooi getekende netgiraf, de grévyzebra, de beisa oryx, de gerenoek, de Somalische struisvogel met zijn felblauwe nek en de gierparelhoen. En dat allemaal in een prachtige omgeving waarvan de Ewaso Nyiro rivier de levensader vormt, het voelt haast aan als Jurassic Park.

 

Camps Bay in Kaapstad, Zuid-Afrika

Denk: parelwitte stranden, bruisend nachtleven en hippe bars. Camps Bay is gelegen tussen de oceaan en de hoge pieken van Table Mountain National Park. Het is echt een supertoffe rustige plek - waar celebrities zoals Charlize Theron wonen - om te chillen. Waar je enerzijds in coole bars zit en anderzijds toch geniet van het lokale laidback leven.

 

 

Trekking door Simien Mountains in Ethiopië

De Simien Mountains vormen een van de meest spectaculaire berglandschappen in Afrika met diepe kloven en steile, grillig gevormde bergtoppen! Heb je weinig tijd, dan kan je een dagtocht maken van drie tot vier uur om de unieke Geladabavianen te observeren. Avontuurlijk aangelegd? Dan kan je een meerdaagse trekking maken en slapen in tenten. Geniet dan net zoals de bavianen van op de rand van een klif van de zonsondergang en verhoog je kans om steenbokken en lammergieren te zien.

 

 

Rotskerken in Lalibela in Ethiopië

Voor elke cultuurliefhebber zijn de elf monolithische rotskerken in Lalibela een must om te bezoeken. Wandel door de ondergrondse gangen die de kerken met elkaar verbinden en sta versteld van in mystiek gehulde Ethiopische kerkelijke rituelen en gebruiken. Wat maakt het zo speciaal? De in vulkanische steen uitgehouwen kerken worden nog steeds gebruikt en zijn een belangrijk pelgrimsoord. Wat je niet mag missen? Wandel bij zonsondergang tot bij de adembenemende kerk Bet Giyorgis.

 

  • Tags:
  • must-see's,
  • #mytookumoment,
  • Zuid-Afrika,
  • Tips & Tricks,
  • Namibië

Geïnteresseerd in een reis naar Botswana?