1

Ontdek deze ongewone plekjes op Bali

jatiluwihbali1.jpg

Off the beaten track op het geliefde eiland

Dat Bali geen onontdekt eiland meer is, dat is zeker. Maar dat betekent niet dat er nog plekjes zijn waar het zodanig rustig is, dat je vergeet dat je op een van de meest geliefde bestemmingen van Zuidoost-Azië bent. Klaar om nét iets bijzondere spots te ontdekken?

Nyang Nyang Strand

Een regio die al eens wordt vergeten, is surfparadijs Uluwatu. Zeker wanneer je op zoek bent naar een niet-zo-toeristisch strand, ben je hier aan het juiste adres. Uluwatu is vooral bekend voor de indrukwekkende kliffen en uitzichten, maar heeft ook het magnifieke Nyang Nyang strand, gelegen in het zuiden. Denk: wit zand, helder turkoois water, nooit druk en lang genoeg om heerlijke strandwandelingen te maken.

Jatiluwih rijstterras

Als je aan Bali denkt, zie je waarschijnlijk een indrukwekkend rijstterras voor je. De bekendste is ongetwijfeld Tegalalang, met hopen reizigers als gevolg. Minder bekend is Jatiluwih, wat ondertussen ook op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Nog steeds enorm in trek, maar omdat het zó gigantisch groot is, heb je al veel sneller het gevoel alleen te zijn.

Banyu Wana Amertha waterval

Bali en watervallen: het is een van de mooiste combinaties. Er zijn tal van mooie en krachtige watervallen op het eiland. De Banyu Wana Amertha waterval is één van die pareltjes, maar nog steeds niet ontdekt door de grote massa. De waterval staat ook bekend als de spray waterval. Bereid je dus maar voor om nat te worden!

Natuurlijke jacuzzi’s van Tegal Wangi

Tegal Wangi is een klein strandje in Jimbaran, in het westen van Bali. Aangezien enkel locals het strand bezoeken, is dit de perfecte plek voor een ongestoord stranddagje. Maar ook: Tegal Wangi heeft natuurlijke jacuzzi’s! Het is een enorm bijzondere ervaring om in deze jacuzzi’s te zitten – die natuurlijk gevormd worden bij eb – en de lucht oranje en rood te zien kleuren tijdens een zonsondergang.

Ook overtuigd over een reis naar Bali? Of wat dacht je van een van de andere eilanden zoals Sumatra, Sulawesi, Komodo of Java Indonesië? Ontdek alle mogelijke rondreizen Indonesië hier.

  • Tags:
  • #mytookumoment,
  • Bali

Geïnteresseerd in een reis naar Indonesië?