1

CO2-uitstoot van je internationale vluchten compenseren? Dat kan!

duurzaamvliegtuig.jpg

Reizen is een van de mooiste dingen ter wereld. Bij Tooku willen we er ook voor zorgen dat de impact van onze reizen zo positief mogelijk is, jouw vluchten verduurzamen is een manier om dat aan te pakken.

Intercontinentaal vliegen en duurzaam toerisme?

Duurzaamheid en reizen, het klinkt als een contradictie. Het is natuurlijk geen geheim dat de impact van vliegreizen op het klimaat enorm is. Gelukkig bestaan er ondertussen manieren om de CO2-uitstoot van je vliegreis te compenseren en zo de internationale vluchten van jouw rondreis te verduurzamen. 

Hoe gaan we te werk?

Kies je voor een van de duurzame Tooku rondreizen? Dan is de gedeeltelijke CO2 -compensatie van je vluchten automatisch inbegrepen. Ook voor andere reizen heb je bij reservatie de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van je internationale vluchten te compenseren. Hoeveel dit bedraagt wordt automatisch berekend aan de hand van je bestemming. Deze compensatie voegen we dan toe aan je bestelbon en (saldo)factuur. Zegt dit je wel wat? Vraag ernaar bij boeking! 

Waar gaat mijn CO2-compensatie naartoe?

Voor de CO2 -compensatie van je vluchten werken we samen met WeForest, een natuurbehoudsorganisatie die werkt aan een koelere aarde. WeForest is opgericht in 2010 en ontwikkelt herbebossingsprojecten door bos- en landschapsherstel. Ze streven naar een wereld waarin gemeenschappen en de natuur duurzaam samen gedijen om de opwarming van de aarde te stoppen. Hun missie is gericht op het behoud en herstel van de ecologische integriteit van boslandschappen samen met lokale gemeenschappen om duurzame oplossingen te bieden voor het klimaat, de natuur en mensen. Vandaag de dag hebben ze meer dan 40.000 ha (400 miljoen m2) en 47 miljoen bomen in herstel verspreid over 3 continenten; en het doel is om in 2025 een totaal van 100.000 ha (100 miljoen bomen) te bereiken. Mara is ons project in Tanzania, samen met WeForest

Dat buiten het ecologische aspect ook het economische en sociale aan bod komen in hun visie doet de organisatie 100% aansluiten bij ons duurzaamheidscharter met focus op deze drie duurzaamheidsaspecten.

  • Tags:
  • Duurzaamheid