1

CO2-uitstoot van je internationale vluchten compenseren? Dat kan!

duurzaamvliegtuig.jpg

Reizen is een van de mooiste dingen ter wereld. Bij Tooku willen we er ook voor zorgen dat de impact van onze reizen zo positief mogelijk is, jouw vluchten verduurzamen is een manier om dat aan te pakken.

Intercontinentaal vliegen en duurzaam toerisme?

Duurzaamheid en reizen, het klinkt als een contradictie. Het is natuurlijk geen geheim dat de impact van vliegreizen op het klimaat enorm is. Gelukkig bestaan er ondertussen manieren om de CO2-uitstoot van je vliegreis te compenseren en zo de internationale vluchten van jouw rondreis te verduurzamen. 

Hoe gaan we te werk?

Kies je voor een van de duurzame Tooku rondreizen? Dan is de CO2 -compensatie van je vluchten automatisch inbegrepen. Ook voor andere reizen heb je bij reservatie de mogelijkheid om de CO2-uitstoot van je internationale vluchten te compenseren. Hoeveel dit bedraagt wordt automatisch berekend aan de hand van je bestemming. Deze compensatie voegen we dan toe aan je bestelbon en (saldo)factuur. Zegt dit je wel wat? Vraag ernaar bij boeking! 

Waar gaat mijn CO2-compensatie naartoe?

Voor de CO2 -compensatie van je vluchten werken we samen met de gespecialiseerde organisatie Everland, een organisatie dat bosbeschermingsprojecten over de hele wereld vertegenwoordigt. Everland is een spin off van Wildlife Works dat sinds 1997 bedreigde bossen en de wilde dieren die erin leven beschermt, en een duurzaam en transformerend ontwikkelingspad biedt aan de lokale gemeenschappen.

Door de veelzijdigheid van Everland ben je in de mogelijkheid om je reisbestemming te koppelen aan een project op hetzelfde continent.

Reis je naar Azië dan steun je het Southern Cardamon project in Cambodja, wie naar het Amerikaanse continent trekt draagt met zijn compensatie bij aan het Alto Mayo project in Peru en wie voor een van de mooie Afrikaanse bestemmingen gaat steunt het Kasigau Corridor project in Kenia. Binnenkort meer hierover…