1

10-daagse selfdrive: het onsen eiland Kyushu

Welkom op het tweede grootste eiland van Japan! Je bevindt je ten zuiden van het hoofdeiland Honshu, met Fukuoka als hoofdstad. Hier vind je groene heuvels, de grootste actieve vulkaan van Japan, lavavelden, kuuroorden met warmwaterbronnen en pruttelende poelen of hellen. De overnachtingen in dit programma zijn een mooie mix tussen comfortabele stadhotels, minshuku en ryokans met kamers in Japanse stijl. Welkom in Japan!

DAG 1 | Fukuoka

Welkom in Fukuoka, de vijfde grootste stad van Japan - meer dan 1,5 miljoen inwoners! - is erg in trek, vooral bij jongeren. Vandaag bezoek je het Dazaifu Tenmangu schrijn, een van Japan’s belangrijkste Tenmangu schrijnen met meer dan 6000 pruimenbomen verspreid over het terrein. Ben je eerder op zoek naar de natuurlijke rijkdom van de stad? Dan kan je een van de zalige stranden opzoeken of per ferry een van de vele kleine eilandjes in de baai van Hakata bezoeken. Wat dacht je van Nokonoshima of Shikanoshima, dat zelfs met een zandbank is verbonden met de stad.  

Hakata Green Hotel Annex

DAG 2 | Fukuoka – Nagasaki (O)

Vandaag reis je op een unieke manier: per hogesnelheidstrein! Je ruilt Fukuoka in voor Nagasaki, de andere wereldbefaamde grootstad van Kyushu. Voor een panoramisch uitzicht over de stad of diner met uitzicht ga je met een kabelbaan naar de top van Mt. Inasa.

Victoria Inn Nagasaki

DAG 3 | Nagasaki (O)

In Nagasaki hebben de Nederlanders ooit geschiedenis geschreven toen ze als enige vanuit het kunstmatige eiland Deshima handel mochten drijven met Japan toen het land gedurende 400 jaar werd afgesloten voor de rest van de wereld. Je vindt er nog heel wat restanten van deze bijzondere periode, zoals de katholieke kathedraal Oura. Ook de opkomst - en ondergang - van de industriële revolutie wordt hier zeer tastbaar als je een boottocht doet langs het ondertussen desolate slagschipeiland, Gunkanjima. Nagasaki is verder de tweede stad na Hiroshima die getroffen werd door een atoombom dus bezoek zeker het interessante atoommuseum en vredespark. Heb je nog tijd over en wil je de rust van de natuur opzoeken? Vaar dan per ferry naar de vele eilandjes van de Iki- of Goto-eilandengroep.

Victoria Inn Nagasaki

DAG 4 | Nagasaki – Kumamoto (O,D)

Vandaag vertrek je met je huurwagen naar Kumamoto in centraal Kyushu. Onderweg bezoek je het  17e-eeuwse Yutoku Inari-schrijn. Gebouwd op de steile heuvelflanken van de vallei, geldt dit heiligdom als een van de meest indrukwekkende Shintoschrijnen van het eiland Kyushu. Het 400 jaar oude Kasteel van Kumamoto behoort tot de top 3 van Japanse Kastelen, maar werd in 2016 zwaar beschadigd werd door een hevige aardbeving. Ondertussen zijn bepaalde delen wel terug te bezichtigen voor het publiek. Ontdek zeker ook de landschapstuin Suizenji, waar de oude Tokaido-postweg van Tokyo naar Kyoto wordt gesimuleerd, incl. een miniatuurversie van Mt Fuji.

Ark Hotel Kumamotojo-mae (Japanese Style Room)

DAG 5 | Kumamoto – Mt. Aso (O,D)

Na het ontbijt rijd je met je huurwagen van  Kumamoto naar Mt. Aso, een van de grootste kraters ter wereld en de grootste actieve vulkaan van Japan. De krater, die je herkent aan frisgroene graslanden, heeft een omtrek van maar liefst 120 kilometer. Vanop de kraterrand kan je zelfs, wanneer de vulkaan het toelaat, het kokende en felgekleurde kratermeer bewonderen. In de avond geniet je van de publieke warmwaterbaden in de minshuku.

Sozankyo Minshuku Aso (Japanese Style Room)

DAG 6 | Mt. Aso – Takachiho (O,D)

Na het ontbijt heb je de kans om nog meer bijzonderheden van deze prachtige streek te ontdekken. De lavastroom van Mt. Aso heeft onder andere de kloof van Takachiho tot stand gebracht die met haar watervallen een zeldzaam natuurfenomeen vormgeeft. En goed nieuws, dat kan je zowel vanop de vele wandelpaden als tijdens een boottochtje bewonderen!

Hana Ryokan Iwatoya Takachiho (Japanese Style Room)

DAG 7 | Takachiho – Kurokawa Onsen (O,D)

Je rijdt verder met je huurwagen naar Kurokawa Onsen, het meest pittoreske kuuroord van Japan. Tijd om te relaxen! Geniet van de typische warmwaterbaden gelegen in een rustgevend stukje natuur en een heerlijk kaiseki-diner in deze prachtige omgeving.

Ryokan Kurokawaso of Yumerindo (Japanese Style Room)

DAG 8 | Kurokawa Onsen – Beppu (O,D)

Je zet na het ontbijt je reis verder naar het kuststadje Beppu waar je, naast groteske vulkanen en helende warmwaterbronnen, ook de mooiste en meest diverse pruttelende poelen of hellen vindt. Ontdek de bekendste poel, Chinoike Jigoku of de bloedvijver hel die met zijn rode kleur zijn naam waarmaakt.

Ryokan Tenku Yubo Seikaso (Japanese Style Room)

DAG 9 | Beppu – Fukuoka (O)

Na het ontbijt rijd je terug naar Fukuoka, waar je afscheid neemt van je huurwagen. De stad staat bekend omwille van haar fenomenale eetcultuur dus passeer vanaf 18 uur zeker langs de vele voedselstalletjes of yatai, voor een authentieke beleving en contact met de locals.

Hakata Green Hotel annex

DAG 10 | Vertrek Fukuoka (O)

Vanuit Fukuoka keer je terug naar Osaka of Tokyo.


PRIJS

Prijs voor negen overnachtingen vanaf € 2.215 p.p.

Prijzen per persoon op basis van twee personen in een tweepersoonskamer voor 9 overnachtingen in comfortabele 3*/4* hotels op basis van kamer en ontbijt, 4 diners, standaard huurwagen voor 6 dagen, vertaling rijbewijs, treinticket Fukuoka – Nagasaki, Engelstalig navigatiesysteem en een uitgebreid infopakket.