1

Osaka Expo 2025: Door de Japanse Alpen

Duurtijd19 dagen
Prijs vanaf€ /per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Japan Rail Pass
  • Hakone Free Pass
  • tickets voor Expo 2025
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen 
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ontdek de wereld vanuit Japan! Tijdens de Wereldtentoonstelling in het bruisende Osaka dompel je je twee dagen lang onder in een scala van indrukwekkende paviljoenen, maar liefst 160 landen worden er vertegenwoordigd. Vervolg je reis richting de majestueuze Japanse Alpen. Tijdens je tocht kan je de verborgen schatten van Kyoto ontdekken, de rijstvelden van Takayama per fiets verkennen en genieten van adembenemende uitzichten op de iconische berg Fuji in Fujikawaguchiko. Ervaar de rijke Japanse cultuur in elke stap. Sluit je onvergetelijke reis af in de metropool Tokyo, waar traditionele tempels samensmelten met hypermoderne winkelstraten. Japan wacht op jou, met een overvloed aan onvergetelijke ervaringen!

DAG 01 | Brussel – Tokyo – Osaka

Klaar voor je internationale vlucht naar Osaka? Let’s go! Je reis naar Japan start hier.

DAG 02 | Osaka

Na een lange vlucht ben je aangekomen in Osaka waar de Meet & Greet je staat op te wachten. Geniet van je welverdiende nachtrust zodat je morgen met frisse energie de Expo magie kan ontdekken!

DAG 03 & 04 | Osaka (O)

Tijdens deze twee vrije dagen heb je tijd om de Expo te ontdekken. Reis de wereld rond op de Expo en proef van alle verschillende culturen die je er kan leren kennen. Je kunt hier een hele dag vullen en in elk paviljoen beleef je iets nieuws.

Toch zin om ook de stad wat te ontdekken? Ga eens een kijkje nemen in het kasteel van Osaka met zijn schilderachtige tuinen. Of bezoek de Shitennō-ji tempel, de oudste boeddhistische tempel in Japan. ’s Avonds valt er ook een heleboel te beleven, zo kan je in internationaal gezelschap het nachtleven gaan opzoeken in Kuromon, Namba en Dotonbori. Dit kan samen met één van onze Engelstalige lokale gidsen tijdens een optionele Namba food tour.

DAG 05 | Osaka – Nara – Kyoto (O)

Vandaag is je eindbestemming Kyoto, maar niet voor je een tussenstop hebt gemaakt in de oude stad Nara. Deze stad is doordrenkt van eeuwenoude geschiedenis en herbergt duizenden wilde herten. Een hoogtepunt is ongetwijfeld het Nara Park, waar deze dieren vrij rondlopen en een mystieke sfeer toevoegen aan de omgeving. Andere must-sees zijn de Todai-ji tempel en de Kasuga Taisha, met zijn lantaarnpad dat door het bos slingert.

Vanuit Nara reis je nog een uur met de trein verder naar Kyoto, waar een prachtig hotel je te wachten staat. Als je nog energie hebt kan je een wandeling maken in het Gion-district, bekend om zijn geisha's, maiko’s en traditionele theehuizen. Ook Pontocho Alley is een leuke plek om ’s avonds rond te dwalen, Deze smalle steeg langs de oevers van de Kamo-rivier staat bekend om zijn vele restaurants, bars en theehuizen.

DAG 06 & 07 | Kyoto & omgeving (O)

Na het ontbijt kies je zelf hoe je Kyoto wil beleven. Met meer dan 3.000 tempels, schrijnen en tuinen valt er steeds wel iets nieuws te ontdekken, zowel binnen de stad als in haar ruime omgeving. Kinkaku-ji, ook wel het Gouden Paviljoen genoemd, of het Nijo-kasteel zijn maar enkele van de sites die tot werelderfgoed benoemd werden, dus zet deze alvast op je to-do list. Ga zelf op stap of kies voor een optionele excursie met één van onze Nederlands- of Engelstalige privégidsen.

DAG 08 | Kyoto – Kanazawa (O)

Vandaag ga je naar het kleinere zusje van Kyoto, Kanazawa! Met de Japan Rail Pass in de hand neem je de hogesnelheidstrein naar de stad. Eens aangekomen heb je de mogelijkheid om het 21e-eeuw museum voor Hedendaagse kunst te bezoeken. Vlakbij het museum ontdek je ook de prachtige Kenrokuen tuin, die gezien wordt als een van de mooiste tuinen van Japan. Maakt niet uit in welk seizoen je hem bezoekt, deze tuin blijft verwonderen.

DAG 09 | Kanazawa (O)

Bezoek vandaag de hoogtepunten van Kanazawa. De oude samoerai residentie in het Nagamachi Samurai district, de geisha districten Higashi Chaya en Nishi Chaya en de lokale markt Omicho waar je ’s middags verse vis kan eten. Verder mag ook het Kasteel van Kanazawa niet ontbreken, het symbool van de rijke geschiedenis van de stad. Het omliggende park en de gerestaureerde torens bieden een fascinerend inzicht in het feodale verleden van de stad.

DAG 10 | Kanazawa – Shirakawago - Takayama (O)

Vandaag stap je na het ontbijt de bus in. Je kan namelijk via Shirakawago naar Takayama reizen. In Shirakawago heb je de mogelijkheid om een paar uurtjes rond te wandelen in dit authentieke Japanse plattelandsdorpje met haar Gassho-zukuri huizen met strooien daken. Deze huizen weerspiegelen de unieke architectuur van de regio. Zowel in de winter, bedekt met sneeuw, als in de zomer, omringd door weelderig groen, blijft Shirakawa-go een charmante bestemming waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

DAG 11 | Takayama (O)

Vandaag kan je deelnemen aan een optionele excursie met Engelstalige gids in internationaal gezelschap. Spring samen de fiets op naar het omringende platteland van Takayama. Hier ontdek je het Japanse plattelandsleven met zijn rijstvelden en warmwaterbronnen in volle glorie! Als fietsen niet je ding is kan je ook wandelen door de bosrijke omgeving van Higashiyama in Takayama langs tal van verborgen historische sites.

DAG 12 | Takayama - Kamikochi Nationaal Park – Matsumoto (O)

Vandaag vertrek je naar Matsumoto. Graag nog even de natuur in voor je op je eindbestemming aankomt? Dat kan! Geniet nog van de prachtige omgeving in het Kamikochi Nationaal Park (het park is gesloten van midden november tot midden april). In deze regio in de noordelijke Japanse Alpen zie je één van de meest spectaculaire berglandschappen van Japan met kristalhelder smeltwater, besneeuwde bergtoppen en indrukwekkende meren. Je vindt er verschillende hiking routes terug om een dag mee te vullen. In de late namiddag reis je per bus verder naar Matsumoto.

DAG 13 | Matsumoto – Kofu – Fujikawaguchiko (O)

In de voormiddag kan je de stad Matsumoto verder verkennen, bezoek zeker nog het Zwart Kraaienkasteel. Dit is één van de oudste kastelen in Japan en dateert uit de 16e eeuw, een indrukwekkend voorbeeld van een origineel bewaard gebleven Japans kasteel. Vervolgens zet je je reis verder naar Fujikawaguchiko, aan de voet van de imposante berg Fuji. De lokale Fujikyuko lijn tussen Kofu/Otsuki en Fujikawaguchiko is niet inbegrepen in je Japan Rail Pass, tickets moet je nog ter plaatse aankopen. Je overnacht in een traditionele ryokan en geniet van een heerlijk traditioneel diner.

DAG 14 | Fujikawaguchiko (O)

Na een uitgebreid ontbijt heb je tijd om de omgeving rond de berg Fuji te ontdekken. De regio staat gekend om zijn adembenemende uitzichten en serene meren. Het Kawaguchiko meer biedt een betoverend uitzicht op de reflectie van de berg, vooral bij zonsop- en ondergang. Je kan er genieten van ontspannende boottochten of wandelingen langs de oever. Verder mag je ook de Chureito Pagoda niet missen! Deze vijf verdiepingen hoge pagode, biedt een spectaculair uitzicht op de berg Fuji. Sluit je bezoek af met een ritje op de Kachi Kachi Ropeway voor een panoramisch uitzicht op het meer en de berg. ’s Avonds staat je gezellige ryokan weer op je te wachten, ook vandaag word je verwend met een lekkere maaltijd.

DAG 15 | Fujikawaguchiko – Otsuki – Tokyo (O)

Na deze rust en sereniteit ga je naar Tokyo. De mogelijkheden zijn eindeloos. Het bruisende Shibuya is in elk geval een must. Dit is dé shoppingwijk van Tokyo, maar je kan er ook leuk uitgaan. Let er zeker op de kleurrijke advertenties, drukke clubs, warenhuizen én het drukste en meest indrukwekkende voetgangerskruispunt ter wereld: de Shibuya Crossing. Het is een heuse beleving.  Zin om in internationaal gezelschap de Izakaya-cultuur van Japan te ontdekken? Vraag dan zeker naar onze optionele Izakaya food tour!

DAG 16 – 18 | Tokyo (O)

Na het ontbijt geniet je van vrije tijd om Tokyo op eigen houtje te ontdekken. Liever deelnemen aan één van onze optionele excursies? Dat kan! Kies voor een excursie met één van onze Nederlands- of Engelstalige privégidsen, zij kennen de stad als geen ander. Of kies ervoor om zelf op pad te gaan en loop verloren in deze boeiende metropool. Bezoek zeker de Oostelijke tuinen van het Keizerlijk Paleis. Ze zijn het hele jaar door open voor het grote publiek en zijn ideaal voor een prachtige wandeling.

Graag de stad even uit? Maak dan een daguitstap naar Kamakura en breng o.a. een bezoek aan de boeddhistische tempel Kōtoku-in. De tempel staat bekend om haar daibutsu, de Grote Boeddha van Kamakura, een monumentaal bronzen standbeeld.

DAG 19 | Tokyo – Brussel

Tijd om het mystieke Japan te verlaten, want vandaag vertrek je terug naar België. Veilige vlucht!

 

Afreisdata:

EXPO 2: 10.05.25 – 28.05.25 

EXPO 3: 24.05.25 – 11.06.25

EXPO 5: 12.07.25 – 30.07.25

EXPO 6: 19.07.25 – 06.08.25

EXPO 9: 20.09.25 – 08.10.25

Prijzen

Prijzen nog niet beschikbaar (vanaf 11 maanden voor vertrek).

€ 

per persoon

Wat zit in de reis?

Verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer met ontbijt, retourvluchten vanuit Brussel met All Nippon Airways, alle luchthaventaksen, Meet & Greet op de luchthaven van Tokyo of Osaka, Japan Rail Pass 14 dagen (regular class), Nohi bus van Kanazawa naar Takayama via Shirakawago, 2 toegang tickets voor Expo 2025.
Niet inbegrepen: PASMO/SUICA openbaarvervoerkaart, bus van/naar Kamikochi Nationaal Park, lokale Fujikyuko lijn tussen Kofu/Otsuki en Fujikawaguchiko, optionele excursies, inkomgelden, city- & lokale taksen, dranken & persoonlijke uitgaven.
We maken steeds een offerte op maat voor jou vanaf 11 maanden voor vertrekdatum. Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor de Wereldexpo naar Osaka om als eerste op de hoogte te blijven! Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.