1

Documenten & Gezondheid

Voor Japan heb je een internationaal reispaspoort nodig dat minstens nog zes maanden na de dag van aankomst geldig is. Vraag je reispas tijdig aan!

Houders van een Belgisch, Nederlands of Frans reispaspoort hoeven geen visum aan te vragen voor een toeristisch bezoek van maximaal 90 dagen.

Zorg best voor een uitgebreide reisverzekering, en hou je polisnummer op zak, samen met de noodnummers van je verzekeringsmaatschappij.

Betalingen & Hotels

De munteenheid in Japan is de yen. Betaling in euro of dollar is niet mogelijk in Japan en Eurobankbiljetten dienen voor afreis of ter plekke omgewisseld te worden. De huidige wisselkoers kan je raadplegen door hier te klikken.

Betaling met kredietkaarten is niet algemeen gangbaar. Het afhalen van geld met een bankkaart met Maestro of met kredietkaarten (Visa, MasterCard, ...) is mogelijk aan de ATMs van Seven Bank (te vinden in Seven Eleven buurtwinkels en Itoyokado supermarkten) en van Aeon Bank (onder andere te vinden in Aeon supermarkten en Mini Stop buurtwinkels). Aan de ATMs van postkantoren kan je enkel geld afhalen met kredietkaarten.
Opgelet, gelieve vóór je vertrek kijk je bij je bank of je Maestro bankkaart buiten Europa kan worden gebruikt. Vergeet ook niet de afhalingslimieten van je debiet- en kredietkaarten na te kijken voor je vertrek.

Fooien worden in Japan niet gegeven. Ook naar het afronden van bedragen gebeurt niet. In duurdere hotels en restaurants wordt soms wel een ‘service charge’ van 10% tot 15% aangerekend.

Praktisch

De netspanning in Japan is 110 volt, een adapter met Amerikaanse plug is dus nodig.

In Japan is het vergeleken met onze Belgische tijd +8 uur in onze winter en +7 uur in onze zomer

Geïnteresseerd in een reis naar Japan?