1

Osaka Expo 2025: Een Zee van Ontdekkingen

Duurtijd19 dagen
Prijs vanaf€ /per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Japan Rail Pass
  • Hakone Free Pass
  • tickets voor Expo 2025
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen 
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ontdek de wereld vanuit Japan! Tijdens de Wereldtentoonstelling in het bruisende Osaka dompel je je twee dagen lang onder in een scala van indrukwekkende paviljoenen, maar liefst 160 landen worden er vertegenwoordigd. Vervolg je reis langs de kust van Japan. Tijdens je tocht zoek je de geschiedenis op in Hiroshima, geniet je van de prachtige ‘natuurkunst’ op het eiland Naoshima en kom je volledig tot rust in de warmwaterbaden van Hakone. Je reis afsluiten doe je in het levendige Tokyo. Van traditionele tempels tot hypermoderne winkelstraten, deze metropool heeft het allemaal. Verlies jezelf in Japan, waar onvergetelijke ervaringen op je liggen te wachten!

DAG 01 | Brussel – Tokyo – Osaka

Klaar om te boarden? Vandaag vlieg je naar Osaka, Japan!

DAG 02 | Osaka

Na een lange vlucht ben je eindelijk aangekomen in Osaka waar de Meet & Greet je staat op te wachten. Geniet van je welverdiende nachtrust zodat je morgen met frisse energie de Expo magie kan ontdekken!

DAG 03 & 04 | Osaka (O)

Geniet van twee vrije dagen om het levendige Osaka te ontdekken. Verken de wereld op de Expo en proef van de diverse culturen. Ook ’s avonds kan je hier terecht voor een leuke sfeer, hier en daar wat livemuziek en nog meer verrassingen.

Naast de Expo is de stad zelf ook zeker een bezoekje waard. Je vindt er buurten vol bruisend entertainment met gevelreclames en hectische winkelstraten, maar ook prachtige parken en het Osaka kasteel. De stad wordt ook wel de culinaire hoofdstad van Japan genoemd, want vele bekende Japanse gerechten vonden hier hun oorsprong. Zo werden sushi van de lopende band, takoyaki (octopusballetjes) en okonomiyaki (hartige pannenkoek) hier geboren. De lokale smaken ontdekken doe je best op de Kuromon Ichiba markt, een lange overdekte markt waar de locals graag komen. Maak je geen zorgen als je wat onzeker bent om dit scala aan eten alleen te ontdekken. Ontdek onze optionele Namba food tour, waarin je in internationaal gezelschap en een lokale Engelstalige gids op culinaire ontdekkingsreis gaat doorheen de smaken van Osaka.

DAG 05 | Osaka – Himeiji – Hiroshima (O)

Na het ontbijt trek je naar Hiroshima. Stop onderweg zeker om het Himeji kasteel te bezoeken, ook gekend als het kasteel van de Zilverreiger. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de volledige omgeving helemaal vernield, maar bleef het kasteel als bij wonder ongeschonden. Vervolgens reis je verder naar Hiroshima, waar je kan genieten van een goede nachtrust in het hotel.

DAG 06 | Hiroshima & Miyajima (O)

Vandaag is het tijd om Hiroshima te ontdekken. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd op 6 augustus 1945 een atoombom op de stad gedropt. Om meer te weten te komen over de impact van deze gebeurtenis bezoek je het aangrijpende vredesmuseum, waar je aan de hand van getuigenissen de verwoestende kracht van de atoombom leert kennen. Even weg uit de stad? Bezoek dan het groene eiland Miyajima, met zijn wereldberoemde Itsukushimaschrijn, een torii die lijkt te drijven op het water. Verder leven er hier, net zoals in Nara, wilde herten die de plek iets mystiek geven. Een dag op Miyajima biedt niet alleen culturele en spirituele ontdekkingen maar ook adembenemende uitzichten, vooral bij zonsondergang wanneer de torii-poort in het warme licht straalt. ’s Avonds keer je terug naar het hotel voor wat welverdiende rust.

DAG 07 | Hiroshima – Okayama (O)

Wie wil kan nog een voormiddag in Hiroshima rondkuieren, wie liever meteen doorreist naar Okayama kan er de Korakuen tuin bezoeken. Deze behoort net zoals de Kenrokuen in Kanazawa tot één van de mooiste tuinen in Japan. Een andere opvallende stad op 15 minuten met de trein van Okayama is Kurashiki met zijn sfeervolle wijk met architectuur uit de Edo periode, kanalen en traditionele koopmanshuizen. De Bikan Historical Quarter in Kurashiki is een geweldige plek om door smalle straatjes te dwalen en de charme van het historische Japan te ervaren.

DAG 08 | Okayama: Naoshima (O)

Na het ontbijt maak je een daguitstap naar het kunsteiland Naoshima. Met de Japan Rail Pass reis je tot Uno waar je de ferry neemt naar het eiland, dat onderdeel is van de Seto Inland Sea. Naoshima staat bekend om zijn hedendaagse kunstprojecten en architecturale hoogstandjes te midden van een serene eilandomgeving. Naast de musea gelegen op het eiland, dienen de openbare ruimtes als canvas voor kunst, met buitenbeelden en creatieve interventies die naadloos opgaan in de natuur. Zowel kunstliefhebbers als reizigers op zoek naar een ongewone culturele ervaring worden er gecharmeerd. Na een dag vol ontdekking keer je terug naar Okayama voor een goede nachtrust in je hotel.

DAG 09 | Okayama: Teshima (O)

Vandaag staat er een daguitstap op het programma. Ook nu reis je eerst tot Uno om vervolgens de ferry te nemen naar Teshima. Dit eiland maakt deel uit van het kunstproject van de Benesse Art Site en is dus te vergelijken met het naburige Naoshima. Je vindt er onder andere het Teshima Yokoo House, een gerestaureerd traditioneel Japans huis dat fungeert als een culturele ontmoetingsplaats en galerie. Naast de artistieke aantrekkingskracht heeft Teshima ook andere prachten, zoals de Kankakei-kloof, met zijn weelderige groene bossen en indrukwekkende uitzichten. ’s Avonds vertrek je weer naar het hotel in Okayama om er een laatste nacht door te brengen.

DAG 10 | Okayama – Kyoto (O)

Vandaag kies je ervoor om met je Japan Rail Pass meteen naar Kyoto af te reizen of nog wat rond te dwalen in Okayama. Kyoto was lang de hoofdstad en doet bij velen nog steeds denken aan het aloude Japan. Je gaat er dan ook op verkenning en ontdekt de vele werelderfgoed sites waaronder tuinen, tempels en heiligdommen. Je komt er meer te weten over de Japanse geschiedenis, religies en traditie. Een mooi voorbeeld hiervan is het Nijo kasteel met zijn bekende nachtegaalvloer, of het geisha district Gion met zijn mooie oude houten gebouwen.

DAG 11 - 13 | Kyoto & omgeving (O)

Na het ontbijt kies je zelf hoe je Kyoto wil ontdekken. Met meer dan 3.000 tempels, schrijnen en tuinen valt er altijd wel iets nieuws te ontdekken, zowel binnen de stad als in haar ruime omgeving. Of je nu in de sereniteit van de Ryoan-ji-tempeltuin wilt vertoeven, de rust langs het filosofenpad ervaart of jezelf verliest in de drukte van de Nishiki-markt, Kyoto biedt een schat aan ervaringen met voor ieder wat wils. Ga zelf op stap of kies voor een optionele excursie met één van onze Nederlands- of Engelstalige privégidsen, de keuze ligt bij jou!

DAG 14 | Kyoto – Hakone (O,D)

Vandaag stap je na het ontbijt in de trein en vertrek je naar Hakone. Omringd door bergen en bossen biedt Hakone een ontspannen toevluchtsoord voor reizigers die even willen ontsnappen uit de stad. Je dompelt je onder in de minerale warmwaterbaden, geniet van een typisch Kaiseki diner en overnacht in de ryokan; van een unieke overnachting gesproken!

DAG 15 | Hakone (O,D)

Vandaag heb je tijd om Hakone en zijn omgeving op eigen houtje te verkennen. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is het Ashi meer, het perfecte decor voor een boottocht met uitzicht op de omringende vulkanische pieken. Op heldere dagen kan je misschien zelfs van spectaculaire uitzichten op de berg Fuji genieten. Het Hakone Open Air Museum voegt een artistiek tintje toe aan de regio, met een prachtige collectie moderne beeldhouwkunst te midden van weelderige tuinen en bergen.

DAG 16 | Hakone – Tokyo (O)

Na een uitgebreid ontbijt, neem je de trein naar Tokyo. Hier kan je 1001 dingen doen. Ontdek alvast één van de oudste wijken van Tokyo: Asakusa. Daar móet je gewoon naar de vuurrode Senso-ji tempel, de oudste tempel en het traditionele hart van de stad. Een betere start om de stad te ontdekken, is er gewoonweg niet!

DAG 17 & 18 | Tokyo (O)

Na het ontbijt is het tijd om Tokyo zelfstandig te ontdekken of deel te nemen aan een van onze optionele excursies; aan jou de keuze! Fan van technologie en popcultuur? Met elektronica- en animewinkels in Akihabara en de wijk Harajuku die bekend staat om zijn unieke mode en jeugdcultuur kunnen liefhebbers zeker verleid worden. Voor zij die van eten houden is de Tsukiji-vismarkt een must! Het is één van 's werelds grootste vismarkten en biedt een overvloed aan culinaire ervaringen, van sushi tot verse zeevruchten.

DAG 19 | Tokyo – Brussel

Tijd om naar huis te gaan! Vertrek naar de luchthaven van Tokyo voor je terugvlucht naar Brussel en geniet nog na van deze geweldige reis!

 

Afreisdata:

EXPO 2: 10.05.25 – 28.05.25 

EXPO 3: 24.05.25 – 11.06.25

EXPO 5: 12.07.25 – 30.07.25

EXPO 6: 19.07.25 – 06.08.25

EXPO 9: 20.09.25 – 08.10.25

Prijzen

Prijzen nog niet beschikbaar (vanaf 11 maanden voor vertrek).

€ 

per persoon

Wat zit in de reis?

Verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer met ontbijt, retourvluchten vanuit Brussel met All Nippon Airways, alle luchthaventaksen, Meet & Greet op de luchthaven van Tokyo of Osaka, Japan Rail Pass 14 dagen (regular class), Hakone Free Pass 3 dagen, 2 toegang tickets voor Expo 2025.
Niet inbegrepen: PASMO/SUICA openbaarvervoerkaart, ferry Uno-Naoshima & Teshima-Uno, optionele excursies, inkomgelden, city- & lokale taksen, dranken & persoonlijke uitgaven.
We maken steeds een offerte op maat voor jou vanaf 11 maanden voor vertrekdatum. Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor de Wereldexpo naar Osaka om als eerste op de hoogte te blijven! Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.