1

Rondreis Japan: Authentiek

Duurtijd16 dagen
Prijs vanaf€ 3.990/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Japan Rail Pass
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen 
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Verder weg van de platgetreden paden? Dit reisprogramma heeft het! Langs oude, authentieke postdorpjes in de Kisovallei en overnachten in een boeddhistisch klooster, ook de accommodaties zijn typisch Japans en brengen je in contact met de eeuwenoude cultuur. Kastelen en geisha- en samoeraiwijken gunnen je een blik op de geschiedenis die ook vandaag nog in ere wordt gehouden. Zoek niet langer naar het échte Japan, je vindt het hier!

DAG 01 | Brussel – Tokyo

Klaar voor je internationale vlucht van Brussel naar Tokyo? Let’s go! Je reis naar Japan start hier!

DAG 02 | Tokyo

Welkom in Tokyo! Onze lokale vertegenwoordiger verwelkomt je en brengt je naar de shuttletransfer die je naar het centrum van de stad brengt. Kom tot rust in het hotel of ontdek alvast een van de oudste wijken van Tokyo: Asakusa. Daar móet je gewoon naar de vuurrode Senso-Ji tempel, de oudste tempel en het traditionele hart van de stad. Een perfecte start!

DAG 03 & 04 | Tokyo (O)

Wie Tokyo graag op eigen houtje wil ontdekken, gaat zelf op stap in de stad. Wie liever deelneemt aan een excursie om de stad beter te leren kennen, kan kiezen uit onze voorstellen. Je kan zelfs kiezen of je in internationaal gezelschap of met een Nederlandstalige privégids op pad gaat. Zin in een museumbezoek? Ontdek dan de wijk Ueno vandaag, waar je met het Tokyo National Museum een klepper van formaat hebt. Om je verder te verdiepen in de 400 jarige historische Edoperiode moet je dan weer in het het Edo-Tokyo Museum zijn.

Excursie:
Panoramisch Tokyo

Lees meer

DAG 05 | Tokyo – Kisovallei (O,D)

Met je Japan Rail Pass vertrek je na het ontbijt naar de Kisovallei. Daar toegekomen kan je alvast een kleine wandeling maken om de omgeving te ontdekken. ’s Avonds geniet je van een typisch diner en overnacht je in een minshuku of in een ryokan waar je ook kan genieten in de heerlijke minerale warmwaterbaden.

DAG 06 | Kisovallei (O,D)

Na het ontbijt kan je de hele dag op pad om te wandelen langs authentieke dorpjes, over de oude postroute Nakasendo. Tussen Magome en Tsumago maak je een dagwandeling die je door traditionele dorpen leidt en waar je een blik kan werpen op het Japan van weleer. Je dineert en overnacht in de minshuku of de ryokan.

DAG 07 | Kisovallei – Matsumoto (O)

Op naar Matsumoto na het ontbijt! Je neemt met je Japan Rail Pass de trein naar de stad om er in de namiddag rond te kuieren. Zet alvast een bezoek aan het Zwarte Kraaienkasteel op je to-dolijst.

DAG 08 | Matsumoto – Nagano – Yamanouchi (O,D)

Japan Rail Pass bij de hand? Goed! Want je neemt na het ontbijt de trein naar Nagano. Van daaruit neem je de lokale trein naar Yamanouchi. Deze lokale treinrit is niet in je Japan Rail Pass inbegrepen en moet je nog ter plaatse kopen. Hier staat een ontmoeting met de bekende sneeuwaapjes in hun natuurlijke biotoop op de planning. Na zalig te relaxen in de warmwaterbaden, dineer en overnacht je in de ryokan.

DAG 09 | Yamanouchi – Kanazawa (O)

Je vertrekt na het ontbijt met de Japan Rail Pass naar Kanazawa. Je hebt de mogelijkheid om via de Tateyama Kurobe Alpine Route te reizen. Kanazawa is een kasteelstad met een van Japans mooiste tuinen: Kenrokuen. Zeker een bezoek waard!

DAG 10 | Kanazawa (O)

Wie van vrije tijd houdt en graag rondkuiert, beleeft vandaag een heel fijne dag! Na het ontbijt ga je namelijk op stap om Kanazawa te ontdekken. Aanraders zijn hier de beroemde Kenrokuen-tuin, een van Japans mooiste klassieke tuinen, en de mooi bewaard gebleven geisha- en samoeraiwijk. Ook kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Museum van Hedendaagse Kunst. Ga je graag zelf creatief aan de slag? Bekijk dan onze excursie creatief met bladgoud waar je van zal terugkomen met een origineel souvenir!

Excursie:
Creatief met bladgoud

Lees meer

DAG 11 | Kanazawa – Osaka (O)

Vandaag is de keuze aan jou, breng nog wat tijd door in Kanazawa of ga al wat vroeger naar Osaka. Met de hogesnelheidstrein ben je in een tweetal uur in Osaka.

DAG 12 | Osaka – Koyasan (O,D)

Na het ontbijt reis je met je Japan Rail Pass en Mount Koya Heritage Pass naar de heilige berg Koyasan. Deze berg is volgens traditie een bedevaartsoord voor boeddhistische pelgrims. Hier staat je een eenvoudig maar uniek verblijf te wachten. Je overnacht namelijk in een boeddhistische tempel (private badkamer afhankelijk van beschikbaarheid), waar je kan deelnemen aan de meditaties. Een eenvoudig vegetarisch avondmaal is inbegrepen.

Superior

Jimyoin (geen privaat sanitair)

Boutique

Henjoso-In Koyasan

DAG 13 | Koyasan - Kyoto (O)

Je reist na het ontbijt via Osaka naar Kyoto. Daar ga je zelf op verkenning in de stad. Tijd om te bezoeken wat jij wil! Bezoek zeker eens de Kiyomizudera tempel, die bekend staat voor z’n groot houten terras met panoramisch uitzicht over de stad. Honger? Ga dan naar de Nishiki markt, een authentieke Japanse markt.

DAG 14-15 | Kyoto & omgeving (O)

Na het ontbijt ga je zelf op stap. Ideaal als daguitstap? Nara, de eerste keizerlijke hoofdstad en Fushimi Inari, hét symbool van Japan! Om de drukte te vermijden, plan je dit bezoek best zo vroeg mogelijk op de dag. Liever een gepland programma? De sportievelingen onder ons stappen op de fiets om de achterstraatjes van Kyoto te ontdekken. Wie het liever rustiger houdt, neemt deel aan een theeceremonie of bezoekt een sake brouwerij nabij Kyoto. Jij kiest hoe je Kyoto en haar omgeving het liefst ontdekt!

DAG 16 | Kyoto – Osaka - Brussel (O)

Na het ontbijt neem je de shuttlebus naar de luchthaven van Osaka. Daar neem je het vliegtuig naar Brussel. Welkom thuis!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.990

per persoon

Deluxe

€ 5.370

per persoon

Boutique

€ 11.440

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa in K-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 17.03.2021, alle maaltijden en overnachtingen zoals omschreven in het programma, Meet en greet op de luchthaven, shuttletransfer van/ naar de luchthaven van/ naar het hotel Japan Rail Pass 14 dagen (regular class), PASMO of SUICA metropas ter waarde van 1500 JPY, Mount Koya Heritage Pass en een uitgebreid infopakket. Aanbod geldig tem 31.03.2023 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.