1

Osaka Expo 2025: Bergen van tradities

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 5.695/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Japan Rail Pass
  • Hakone Free Pass
  • tickets voor Expo 2025
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen 
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ontdek de wereld vanuit Japan! Tijdens de Wereldtentoonstelling in het bruisende Osaka dompel je je twee dagen lang onder in een scala van indrukwekkende paviljoenen, maar liefst 160 landen worden er vertegenwoordigd. Tijdens je tocht kan je de verborgen schatten van Kyoto ontdekken en kom je volledig tot rust in de warmwaterbaden van Hakone. Ervaar de rijke Japanse cultuur in elke stap die je zet. En sluit je onvergetelijke reis af in het bruisende Tokyo, waar traditionele tempels samensmelten met hypermoderne winkelstraten. Japan wacht op jou, met een overvloed aan onvergetelijke ervaringen!

DAG 01 | Brussel – Tokyo – Osaka

Klaar voor je internationale vlucht naar Osaka? Let’s go! Je reis naar Japan start hier.

DAG 02 | Osaka

Na een lange vlucht ben je eindelijk aangekomen in Osaka waar de meet & greet je staat op te wachten om samen het openbaar vervoer te nemen naar je hotel. Geniet van je welverdiende nachtrust zodat je morgen met frisse energie de Expo magie kan ontdekken!

DAG 03 & 04 | Osaka (0)

Tijdens deze twee vrije dagen heb je tijd om de Expo te ontdekken. Reis de wereld rond en proef van alle verschillende culturen die je er kan leren kennen. Je kunt hier een hele dag vullen: in elk paviljoen beleef je iets nieuws.

Toch zin om ook de stad wat te ontdekken? Ga eens een kijkje nemen in het kasteel van Osaka met zijn mooie tuinen. Of bezoek de Shitennō-ji tempel, de oudste boeddhistische tempel in Japan. ’s Avonds valt er ook een heleboel te beleven, zo kan je in internationaal gezelschap het nachtleven gaan opzoeken in Kuromon, Namba en Dotonbori. Dit kan samen met één van onze Engelstalige lokale gidsen tijdens de optionele ‘Vind je umami' food tour. 

Excursie:
Vind je umami

Lees meer

DAG 05 | Osaka – Nara – Kyoto (0)

Vandaag is je eindbestemming Kyoto, maar niet voor je een tussenstop hebt gemaakt in de oude stad Nara. Deze stad is doordrenkt van eeuwenoude geschiedenis en herbergt duizenden wilde herten. Een hoogtepunt is ongetwijfeld het Nara Park, waar deze dieren vrij rondlopen en een mystieke sfeer toevoegen aan de omgeving. Andere must-sees zijn de Todai-ji tempel en Kasuga Taisha, met zijn lantaarnpad dat door het bos slingert.

Vanuit Nara reis je nog een uur met de trein verder naar Kyoto, waar een prachtig hotel je te wachten staat. Als je nog wat energie in je hebt kan je een wandeling maken in het Gion-district, bekend om zijn geisha's, maiko’s en traditionele theehuizen. Ook Pontocho Alley is een leuke plek om ’s avonds rond te dwalen. Deze smalle steeg langs de oevers van de Kamo-rivier staat bekend om zijn vele restaurants, bars en theehuizen.

DAG 06 – 08 | Kyoto & omgeving (O)

Na het ontbijt kies je zelf hoe je Kyoto wil ontdekken. Met meer dan 2.000 tempels, schrijnen en tuinen valt er steeds wel iets nieuws te ontdekken, zowel binnen de stad als in haar ruime omgeving. Het Gouden Paviljoen of het Nijo-kasteel zijn maar enkele van de sites die tot het werelderfgoed benoemd werden, dus zet deze alvast op je to-do list. Ga zelf op stap of kies voor een optionele excursie met één van onze Nederlands- of Engelstalige privégidsen. Ideaal als uitstap? Fushimi Inari, hét symbool van Japan! Om de drukte te vermijden, plan je dit bezoek best zo vroeg mogelijk op de dag.

Excursie:
Japanse theeceremonie in Kyoto

Lees meer

DAG 09 | Kyoto – Hakone (O,D)

Vandaag stap je na het ontbijt in de trein en vertrek je naar Hakone. Omringd door bergen en bossen biedt Hakone een ontspannen toevluchtsoord voor reizigers die op zoek zijn naar ontsnapping aan de stad. Je dompelt je onder in de minerale warmwaterbaden, geniet van een typisch kaiseki diner en overnacht in de ryokan; van een unieke ervaring gesproken!

DAG 10 | Hakone (O,D)

Vandaag heb je tijd om Hakone en zijn omgeving op eigen houtje te verkennen. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is het Ashi meer, het perfecte decor voor een boottocht met uitzicht op de omringende vulkanische pieken. Op heldere dagen geniet je van spectaculaire uitzichten op de berg Fuji. Het Hakone Open Air Museum voegt een artistiek tintje toe aan de regio, met een prachtige collectie moderne beeldhouwkunst te midden van weelderige tuinen en bergen. 

DAG 11 | Hakone – Tokyo (O)

Na al deze rust ga je naar Tokyo. De mogelijkheden in deze stad zijn eindeloos. Het bruisende Shibuya is in elk geval een must. Dit is dé shoppingwijk van Tokyo, en je kan er ook leuk uitgaan. Let er zeker op de kleurrijke advertenties, drukke clubs, warenhuizen én het drukste en meest indrukwekkende voetgangerskruispunt ter wereld: de Shibuya Crossing. Het is een hele beleving. Zin om in internationaal gezelschap (Engelstalig) de Izakaya-cultuur van Japan te ontdekken? Vraag dan zeker naar onze optionele Izakaya food tour!

DAG 12 – 14 | Tokyo (O)

Na het ontbijt is het tijd om Tokyo zelfstandig te ontdekken of deel te nemen aan een van onze optionele excursies; aan jou de keuze! Hier kan je 1001 dingen doen. Ontdek alvast één van de oudste wijken van Tokyo: Asakusa. Daar móet je gewoon naar de vuurrode Senso-ji tempel, de oudste tempel en het traditionele hart van de stad. Een betere start is er gewoonweg niet! Fan van technologie en popcultuur? Met elektronica- en animewinkels in Akihabara en de wijk Harajuku, die bekend staat om zijn unieke mode en jeugdcultuur, kunnen liefhebbers zeker verleid worden. Voor zij die van eten houden is de Tsukiji-vismarkt een must! Het is één van 's werelds grootste vismarkten en biedt een overvloed aan culinaire ervaringen, van sushi tot verse zeevruchten.

Graag de stad even uit? Maak dan een daguitstap naar Kamakura en breng o.a. een bezoek aan de boeddhistische tempel Kōtoku-in. De tempel staat bekend om haar Daibutsu, de Grote Boeddha van Kamakura, een monumentaal bronzen standbeeld.

Excursie:
Bezoek de tempelstad Kamakura

Lees meer

DAG 15 | Tokyo – Brussel

Tijd om naar huis te gaan! Vertrek naar de luchthaven van Tokyo voor de terugvlucht naar Brussel en geniet nog na van deze geweldige reis!  

 

Afreisdata:

EXPO 1: 05.04.25 – 19.04.25  *

EXPO 4: 14.06.25 – 28.06.25

EXPO 7: 30.07.25 – 13.08.25

EXPO 8: 10.09.25 – 24.09.25

EXPO 10: 04.10.25 – 18.10.25

EXPO 11: 08.10.25 – 22.10.25

 

* De Wereldexpo start op 13.04.2025, daarom zal voor deze afreis het programma starten en eindigen met 2 nachten Tokyo.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon op basis van een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.

Superior

€ 5.695

per persoon

Deluxe

€ 8.695

per persoon

Wat zit in de reis?

Verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer met ontbijt, retourvluchten vanuit Brussel met All Nippon Airways, alle luchthaventaksen zoals geldig op 13.06.2024, Meet & Greet op de luchthaven van Tokyo of Osaka, Japan Rail Pass 14 dagen (regular class), Hakone Free Pass 3 dagen, 2 toegang tickets voor Expo 2025.
Niet inbegrepen: PASMO/SUICA openbaarvervoerkaart, optionele excursies, inkomgelden, city- & lokale taksen dranken & persoonlijke uitgaven.
We maken steeds een offerte op maat voor jou vanaf 11 maanden voor vertrekdatum. Schrijf je in op onze nieuwsbrief voor de Wereldexpo naar Osaka om als eerste op de hoogte te blijven! Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.