1

Hokkaido is het meest noordelijke eiland van Japan met Sapporo als hoofdstad en doet met zijn natuurpracht denken aan noordelijke landen met meren, bossen, bloemenvelden en ook vulkanen. Er heerst een continentaal klimaat met koude winters – tot eind maart kan er nog sneeuw vallen – en warmere zomers. Overnachten doe je hoofdzakelijk in hotels in Japanse stijl; eenvoudig, maar met het nodige comfort en meestal inclusief een Japans diner. Her en der kan je zelfs genieten van de minerale warmwaterbaden.

DAG 1 | Aankomst Sapporo

Bij aankomst op de luchthaven, gebruik je je PASMO om naar het stadcentrum te reizen per trein. Je checkt in in het hotel en nadien bezoek je de stad. Ontdek de Nijo markt en geniet van de lokale specialiteiten zoals ramennoedels of krabgerechten.

Leopalace Hotel

DAG 2 | Sapporo – Shikotsumeer – Toyameer (O,D)

Na het ontbijt, haal je de huurwagen op en start je selfdrive! Maak een omweg langs het Calderameer Shikotsu omringd door bergen alvorens verder te rijden naar het Resort aan de oevers van het Toyameer.

Toya Sun Palace Resort & Spa (Japanese Style Room)

DAG 3 | Toyameer: Shikotsu – Toya Nationaal Park (O,D)

Vandaag bezoek je de actieve vulkaan Mt. Usu in het Shikotsu-Toya Nationaal Park. Een kabelbaan brengt je tot dichtbij de top van Mt Usu waar je vanop een observatiedek geniet van panoramische uitzichten op het Toyameer. Wandel nadien even verder naar het tweede observatiedek voor uitzichten op de zee en Mt. Usu’s grootste krater. Tijdens zijn laatste eruptie in 2000 werden verschillende nieuwe kraters gevormd aan de westkant van de berg, ontdek deze tijdens een van de korte wandelingen doorheen het desolate landschap. Of bezoek Jigokudani of ‘Hell Valley’ in Noboribetsu, een vallei vol vulkanische activiteit zoals hete stoomopeningen en zwavelachtige stromen.

Toya Sun Palace Resort & Spa (Japanese Style Room)

DAG 4 | Toyameer – Otaru (O)

Vandaag staat de rit naar het nostalgische havenstadje Otaru op de planning. Eens aangekomen is het tijd om dit stadje te verkennen. Wandel rustig langs het Otarukanaal een hippe buurt waar oude warenhuizen zijn omgevormd tot musea, winkels en restaurants. Nadien wandel je verder langs Sakaimachi street, een winkelstraat met indrukwekkende westerse gebouwen waar je onder andere winkels tegenkomt met het lokale Otaru glas.

Grand Park Hotel

DAG 5 | Otaru – Furano – Biei – Sounkyo (O,D)

Geniet van een goed ontbijt want vandaag staat er een langere rit op het programma. Maak onderweg een stop in Biei, gekend om zijn prachtige gekleurde bloemenvelden. Bezoek er ook zeker Shirogane Blue Pond, een vijver met een diepblauwe kleur dat te danken is aan natuurlijke mineralen die in het water oplossen. Het maakt deel uit van een erosiebestrijdingssysteem dat werd gebouwd om schade aan het dorp Biei te voorkomen in het geval van een uitbarsting door de nabijgelegen actieve vulkaan Tokachidake.

Sounkyou Choyotei of Choyo Resort Hotel (Japanese Style Room)

DAG 6 |  Sounkyo: Daisetsu Nationaal Park (O,D)

Er staat een avontuurlijke dag op de planning! Je neemt de Kurodake kabelbaan naar de hogere delen van het Daisetsu Nationaal Park. Eens aangekomen op de top neem je nog een stoeltjeslift naar boven. Nadien wandel je ongeveer een uur verder via een uitdagend steil pad naar de top van Kurodake op 1.984 meter hoogte. Bovenaan word je beloond met prachtige uitzichten op de Daisentzu bergen.

Sounkyou Choyotei of Choyo Resort Hotel (Japanese Style Room)

DAG 7 | Sounkyou – Shiretoko Nationaal Park – Rausu (O,D)

Je rijdt naar Shiretoko Nationaal Park, een van de mooiste en meest ongerepte nationale parken van Japan. Het Shiretoko schiereiland is de thuisbasis van een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder bruine beren, herten en vossen. Kies voor een van de verschillende wandelpaden en ontdek de vijf meren van Shiretoko met hun prachtige weerspiegelingen in het water (let op: de weg is gesloten van eind november tot eind april).

Rausu Daiichi Hotel (Japanese Style Room)

DAG 8 | Rausu – Akankohan Onsen (O,D)

Bezoek in de voormiddag nog een van de vele watervallen die het nationale park rijk is. Of maak een boottocht langs de ruwe en dramatische kustlijn van het schiereiland met zijn steile kliffen en indrukwekkende watervallen, het is de ideale manier om wildlife te kunnen spotten zoals beren, walvissen en orka’s! In de namiddag vertrek je rustig met de huurwagen naar het kuuroord Akankohan gelegen aan het Akanmeer. Geniet hier van de minerale warmwaterbaden.

 Akankoso Hotel (Japanese Style Room)

DAG 9 | Akankohan Onsen: Akan Mashu Nationaal Park (O,D)

Vandaag heb je tijd om de regio te ontdekken. Het Akan kratermeer is de thuisbasis van marimo ofwel mosbol, een zeldzame algensoort die zich omvormt tot groene bollen. Volg de wandelpaden die je doorheen het bos en langs het meer leiden naar borrelende modderpoelen die bekend staan als bokke. Wil je liever een dag relaxen? In Akankohan Onsen zijn er verschillende hotels die hun warmwaterbaden openstellen voor niet-gasten.

 Akankoso Hotel (Japanese Style Room)

DAG 10 |  Akankohan Onsen – Kushiro Shitsugen Nationaal Park – vertrek vanuit Sapporo (O)

Na het ontbijt rijd je alvast richting luchthaven. Onze tip? Houd onderweg halt aan het Kushiro Shitsugen Nationaal Park en breng nog een bezoek aan deze regio. Het nationaal park is een moerasland en ondersteunt het behoud van de populatie van de bedreigde Japanse kraanvogels. Verschillende viewpoints geven je een uitzicht op het park. Na deze laatste stop, lever je de huurwagen in en neem je de vlucht naar je volgende bestemming of huiswaarts.

PRIJS

Prijs voor negen overnachtingen vanaf € 2.790 p.p.

Prijzen per persoon op basis van twee personen in een tweepersoonskamer voor 9 overnachtingen comfortabele 3*/4* hotels op basis van kamer en ontbijt, 7 diners, standaard huurwagen voor 9 dagen, vertaling rijbewijs, Engelstalige navigatiesysteem, PASMO metro/bus en een uitgebreid infopakket.