1

Voor een bezoek aan dit schiereiland heb je aan enkele dagen wel voldoende! Je vertrekt vanuit Kanazawa en start zo je selfdrive door Noto-Peninsula. Veel inwoners van Tokyo vinden hier na hun carrière rust, het is een plaats waar je volledig kan onthaasten. Wanneer je hier met de auto rondrijdt, ondervind je zelf deze rust en het gevoel van onthaasting. Tijdens deze 5-daagse ontspan je volledig op dit prachtige schiereiland. Je ontdekt de prachtige natuur, rotsformaties, stranden, rijstvelden, zoutboerderijen en tempels. Jouw ervaring wordt compleet dankzij de  authentieke overnachtingen in Japanse stijl.

DAG 01 | Kanazawa – Wajima (D)

Je haalt de huurwagen op en vliegt er meteen in door heerlijk te cruisen over het strand. Wie heeft dat niet op z’n wishlist staan? Je doet het hier op het strand van Chirihama. Een acht kilometer lang stuk strand waar je o.a. met de auto mag rijden; het lijkt recht uit een filmscène te komen! De rest van de kustroute is vaak rotsachtig met bijzondere rotsformaties als Ganmon Rocks die ook als heiligdom vereerd worden. De natuur als heiligdom, in de oorspronkelijk shintoïstische natuurgodsdienst is het heel normaal. Je ontdekt er meer over in het shintoheiligdom Keta Taisha, wat verder op je route. Helemaal onthaasten kan vandaag in de boeddhistische tempel Myojo Ji of de Zentempel Sojiji Soin. Je merkt het al, deze dag is alvast een goede start van je roadtrip op het Noto-Peninsula!

Ryokan Wajima Royal Hotel Yashio (kamers in Japanse stijl)

DAG 02 | Wajima – Suzu (O,D)

Tijdens het ochtendgloren kuieren over de ochtendmarkt van Wajima, er is geen betere manier om deze dag in te zetten. Eens de beentjes gestrekt zijn, stap je terug in de huurwagen. Je volgt de grillige rotskust tot in Suzu. Ontdek onderweg hoe de rijstvelden van Shiroyone Senmaida door de zee lijken te worden opgeslorpt en bewonder de enorme rotsen, kliffen en grotten langs de kust van Sosogi. Maak nog even een ommetje langs het uiterste noorden van het schiereiland, waar de baai van Kinoura je trakteert op spectaculaire uitzichten. Ja kan hier in het Kinoura Marine Park ook snorkelen. Een ander bijzonder uitzichtpunt vind je een beetje verder in de lichttoren van Rokugozaki die sinds 1883 over het zeewater uittorent.

Kairakuso Ryokan Hotel of Noto Kanko Hotel (kamers in Japanse stijl)

DAG 03 | Suzu – Notojima Island (O,D)

Vandaag rijd je vanuit Suzu langs de Oostkust van het schiereiland naar het afgescheiden Noto-eiland. Onderweg kan je nog even halt houden aan het mini-eiland Mitsuke Jima en de baai van Tsukumo. Ontdek in het publieke park van Mawaki ook de archeologische relikwieën uit de prehistorie. Langs een van de twee zeebruggen rijd je daarna naar het kleine Noto-eilandje voor een unieke overnachting in een authentieke minshuku of familiepension.

Minshuku Sansuiso (kamers in Japanse stijl)

DAG 04 | Notojima – Wakura Onsen (O,D)

Dit kleine visserseiland verken je best per fiets!? Strek de benen en ontdek het dagdagelijkse eenvoudige vissersleven van de bewoners. Wanneer je het eiland volledig verkend hebt, kan je langs de tweede zeebrug opnieuw naar het schiereiland rijden. Je rijdt naar de minerale warmwaterbaden van Wakura Onsen en geniet er van de rust en een heerlijk kaisekidiner.

Ryokan Biwanso of Matsu no Midori (kamers in Japanse stijl)

DAG 05 | Wakura Onsen – Kanazawa (O)

Nu je volledig ontspannen bent, keer je terug naar Kanazawa voor de inlevering van de huurwagen om vol energie de rest van je Japanreis verder zetten.

PRIJS

Prijs voor vier overnachtingen vanaf € 1.725 p.p.

Prijzen per persoon op basis van twee personen in een tweepersoonskamer voor 4 overnachtingen in Japanse ryokans, dagelijks ontbijt en diner, standaard huurwagen voor 5 dagen, vertaling rijbewijs, Engelstalige navigatiesysteem en een uitgebreid infopakket.