1

Tijdens deze selfdrive verlaat je de platgetreden paden en verken je de dunbevolkte bergrijke regio Tohoku, op het hoofdeiland Honshu. Beeld je in: outdooractiviteiten in de ongerepte (en vaak heilige) natuur, eeuwenoud werelderfgoed, culinair genieten, lichamelijk en geestelijk herbronnen in de warmwaterbaden en tempels! Wat wil een échte reiziger nog meer?! Zelfs jouw tempelovernachting is een authentieke ervaring. Vergeet het populaire Koyasan, want op Dewa Sanzan ben je een van de weinige Westerse reizigers tijdens deze speciale overnachting. Ook op andere plaatsen overnacht je vaak in authentieke Japanse hotels* of ryokans*. Een soms basic, maar unieke ervaring die deze reis helemaal af maakt!

Deze selfdrive begint in Sendai en eindigt in Aomori, in het uiterste noorden van Honshu. Je kan de reis combineren met onze andere highlight programma’s of zelfs per ferry verder naar Hokkaido reizen. Vraag ons naar de mogelijkheden, want samen bouwen we met plezier mee aan jouw droomreis!

*Hou er rekening mee dat je hier verblijft in typisch Japanse kamers (met tatami en futon), waar vaak een private badkamer ontbreekt, maar genieten kan des te meer in de publieke minerale warmwaterbaden.
 

DAG 01 | Tokyo/ Osaka – Sendai

Op naar Sendai vandaag! Per vliegtuig of per trein kom je aan vanuit Tokyo of elders en installeer je je in het hotel. Verken het kasteel van Sendai of het Zuihoden Mausoleum. De culinaire specialiteit is hier gegrilde rundstong, een must-try voor de liefhebbers!

The Westin Sendai

DAG 02 | Sendai – Zao Onsen (O,D)

Je haalt de huurwagen op en rijdt naar Zao Onsen, een skigebied op de flanken van de actieve vulkaan Mt. Zao. Hier transformeren de grote bomen in de winter tot de zogenaamde ijsmonsters. Als kuuroord met tal van warmwaterbronnen en toffe outdooractiviteiten valt hier heel wat te beleven. In het nabijgelegen historische dorpje Yonezawa moet het lokale wagyu-rundsvlees niet onderdoen voor de gekende Kobe-beef.

Ryokan Zao Waka no Yakdo Wakamatsuya (kamer in Japanse stijl)

DAG 03 | Zao Onsen (O,D)

Neem de kabelbaan naar boven in de bergen en ga er hiken op een van de vele wandelpaden. Een van de natuurlijke blikvangers is het kobaltblauwe vulkanische meer. Voor een culturele insteek wandel je 1.000 trappen naar de tempel Risshakuji of Yamadera, op de bergtop van Mt Hoshu. Het is haast letterlijk de ‘Stairway to Heaven’ met wonderlijke panoramische uitzichten. Na deze zware inspanning kan je genieten van een wijnproeverij. De regio staat er gekend voor, dus het is zeker een aanrader!

Ryokan Zao Waka no Yakdo Wakamatsuya (kamer in Japanse stijl)

DAG 04 | Zao Onsen – Dewa Sanzan (O,D)

Vandaag rij je naar de drie heilige bergen van Dewa Sanzan. De drie bergen, Hagurosan (geboorte), Gassan (dood) en Yudonosan (hergeboorte), staan garant voor fantastische wandelingen. De drie bergtoppen zijn het centrum van het volksgeloof Shugendo, waarbij de verering van bergen centraal staat. Ook de overnachting blijft in thema want je slaapt de komende twee nachten in een authentieke tempel op de berg Hagurosan. Je verblijf is basic en je vegetarisch diner voegt nog een extra speciale toets toe aan je onvergetelijke templestay.

Templestay Haguroyama Saikan (kamer in Japanse stijl - geen privaat sanitair)

DAG 05 | Dewa Sanzan (O,D)

Yamabushi of de volgers van Shugendo geloven dat het mogelijk is om de fysieke wereld te overstijgen door het uithoudingsvermogen op de proef te stellen. Doe mee met de Yamabushi-traditie om de natuurlijke elementen van de berg te overwinnen. Blijf dus zeker nog een tweede dag rondhangen en test je uithoudingsvermogen tijdens nog een wandeling door deze heilige bergen. 

Templestay Haguroyama Saikan (kamer in Japanse stijl - geen privaat sanitair)

DAG 06 | Dewa Sanzan – Ginza Onsen (O,D)

Na de inspanningen van de afgelopen twee dagen is het tijd om de route verder te zetten naar Ginza Onsen. In de minerale warmwaterbaden van deze zogenaamde Zilveren Berg kan je je spieren helemaal terug ontspannen. Aan weerszijden van de Ginzan rivier kuier je bovendien gezellig langs de traditionele houten herbergen.

Ryokan Koseikya Bekkan (kamer in Japans-Westerse stijl - geen privaat sanitair)

DAG 07 | Ginza Onsen – Ichinoseki – Hiraizumi (O,D)

Je rijdt vandaag verder richting het middeleeuwse stadje Hiraizumi, dat benoemd is tot Unesco werelderfgoed.  Onderweg kan je halt houden in het stadje Ichinoseki, bij ons beter bekend van tv. Hier was Tom Waes in januari zo dapper om deel te nemen aan het ‘Naked Man Festival’ met een traditie van meer dan 360 jaar. De échte must do vandaag is een traditioneel boottochtje doorheen de Geibikeikloof, een wondermooi, dynamisch landschap van zo’n twee kilometer met unieke rotsformaties en watervallen langs een stroom van smaragdgroen water. Vliegende dumplings als lunch? Hier kan het onder andere in  Kakkoya Dumpling Shop! Om je dumplings (Kakkou dango) te bestellen leg je geld in het mandje, klop je op het houten bord en wacht je tot de bestelling komt aangevlogen over de rivier. Iets verderop vind je de 1.200 jaar oude tempel Takkoku-no-Iwaya waarvan de structuur geïntegreerd is in een ondiepe grot, onder een overhangende klif.

Ryokan Soba-an Shizukatei (kamer in Japanse stijl – geen privaat sanitair)

DAG 08 | Hiraizumi – Nyuto Onsen Hot Spring (O,D)

Per bus, fiets of te voet verken je vanochtend in Hiraizumi verschillende werelderfgoedsites. Dé blikvangers zijn Chusonji Tempel met een gouden hal, en Motsuji met haar adembenemende Japanse landschapstuin. Na je reis doorheen de eeuwenoude geschiedenis van Hiraizumi, en een typische lunch van Wanko Soba noedels, rijd je verder naar Nyuto Onsen waar je je opnieuw onderdompelt in de heilzame warmwaterbaden in de bergen met uitzicht over het Tazawameer.

Ryokan Tsurunoyu Onsen (kamer in Japanse stijl - geen privaat sanitair)

DAG 09 | Nyuto Onsen Hot Spring – Lake Towada (O,D)

Na een rit van ongeveer 2,5 uur doorheen een populair skigebied, kom je aan bij het Towadameer, het grootste kratermeer van Honshu. Kies voor een boottochtje of maak het wat actiever met een bergwandeling met fantastische uitzichten en diep verborgen in de bossen een Shintoschrijn. Bekomen van deze prachtige dag doe je met de lokale culinaire specialiteit van ramen of gezouten vis.

Hotel Towada-so (kamer in Japanse stijl - geen privaat sanitair)

DAG 10 | Lake Towada – Mt Hakkoda – Sukayu Onsen (O,D)

Ten oosten van het Towadameer ontdek je het mystieke woud van Oriasestroom, een adembenemende locatie om te wandelen, te fietsen en magnifieke watervallen te ontdekken. Als je 30 minuten noordwaarts rijdt, vind je Mt  Hakkoda. Hier doorkruis je de door vulkaanuitbarstingen overgebleven moerassen en een ongerept bos met verbazingwekkende soorten flora. Je sluit de dag af in een traditionele ryokan in Sukayu Onsen. Deze ‘1000-person hot spring’ is befaamd voor zijn grote, gemengde publieke warmwaterbaden. Laat je schaamte achterwege en dompel je onder in deze heilzame Japanse traditie.

Ryokan Sukayu Onsen (kamer in Japanse stijl - geen privaat sanitair)

DAG 11 | Sukayu Onsen – Hirosaki – Mt Iwaki (O,D)

Op naar Hirosaki vandaag, waar vooral het kasteel de aandacht trekt. Onderweg kan je sake proeven in de beroemde sakebrouwerijen van Kuroishi, don’t drink and drive dus sla gerust een voorraad(je) in. Je overnacht in een traditioneel Japans hotel gelegen aan de voet van de vulkaan Mt Iwaki.

Dake Onsen Yama no Hotel (kamer in Japanse stijl – geen privaat sanitair)

DAG 12 | Hirosaki –Shirakami Sanchi (O,D)

Je rijdt door het ongerepte natuurgebied Shirakami Sanchi, natuurlijk werelderfgoed met meer dan 500 plantensoorten, zwarte beren, serow en 87 soorten vogels. Het spreekt voor zich dat hier heel wat activiteiten mogelijk zijn. Buiten wandelen kan je hier in de zomer ook (zee)kajakken, raften, canyoning doorheen rivieren of tussen de bomen lopen via wandelbruggen, de mogelijkheden voor een grandioze natuurbeleving zijn hier eindeloos. De dag eindigen doe je in het onsen-hotel met panoramische uitzichten over de Japanse Zee.

Hotel Grand Mer Sankaiso (kamer in Japans-Westerse stijl)

DAG 13 | Shirakami Sanchi – Aomori (O)

Volg de wondermooie kustroute langs de Japanse Zee naar de kuststad Aomori. Hier vind je in de Seiryu Tempel de grootste zittende bronzen boeddha van Japan, met zijn 2.135 meter is deze zelfs nog groter dan die van Nara of Kamakura. Ook een bezoek waard is het Aomori Museum of Art, hier vind je een unieke collectie moderne kunst van kunstenaars uit de regio en van internationale artiesten zoals Kandinsky, Matisse en Picasso. Een afscheidsdiner met zeevruchten in een van de vele visrestaurants mag hier ook niet ontbreken. Vooral inktvis, sint-Jacobsschelpen en tonijn zijn hier om van te smullen!

Hotel JAL City Aomori

 DAG 14 | Aomori vertrek (O)

Kuier nog even door de stad en over de lokale vismarkt voor je de vlucht huiswaarts neemt of je jouw rondreis doorheen Japan verderzet.

PRIJS

Prijs voor 13 overnachtingen vanaf € 3.715 p.p.

Prijzen per persoon op basis van twee personen in een tweepersoonskamer voor 13 overnachtingen comfortabele 3*/4* hotels op basis van kamer en ontbijt, 11 diners, standaard huurwagen voor 13 dagen, vertaling rijbewijs, Engelstalige navigatiesysteem en een uitgebreid infopakket.