1

Waar begin je?

Ontdek meer!Mingalabar! De vrolijke welkomstgroet is de start om deze onontdekte parel te ontdekken. Myanmar, ook gekend als Birma, is een mooi en cultuurrijk land dat lang gesloten bleef voor bezoekers en waar er nog steeds een speciale sfeer hangt. Begin je ontdekking in Mandalay en haar omliggende koningssteden. Wandel er bij zonsondergang over de U-Bein brug, de langste houten brug ter wereld. Maak kennis met de innemende natuur tijdens een boottocht op het Inle meer en neem er de omgeving in je op. Ontdek de schatkamer van Bagan en de indrukwekkende vlakte met juwelen van tempels. Laat je verwonderen door de vele rivieren, verborgen stranden en verrassingen zoals de Gouden Rots, de vulkaankegel van Mount Popa en de duizenden Boeddhabeelden in Monywa. En maak kennis met de glimlach van de Birmaan.

Bagan

De tempelvlakte van Bagan is een architecturaal wonder en terecht een Unesco werelderfgoedsite. De meer dan 2200 tempels, pagodes en kloosters verspreid als juwelen over de grote vlakte zijn een adembenemend schouwspel en laten een onvergetelijke indruk op je na. Je waant je een echte koning(in) tussen de tempels en ontdekt ze per paardenkoets of per fiets. Of geniet van het panoramische uitzicht bij de opkomende zon tijdens een ballonvaart, een once in a lifetime experience.

Inle meer

Het Inle meer is idyillisch, met drijvendende tuinen met waterhyacinten, stupas met de voeten in het water, dorpen met paalwoningen aan de waterkant, de Intha vissers op een been en het wondermooie Indein dorp dat je enkel per boot kan bereiken Het lijkt of de tijd is blijven stilstaan op dit meer en haar oevers.

Mandalay

In het hartje van Myanmar liggen de vroegere koningssteden Ava, Sagaing, Amarapura en Mandalay, op slechts een paar kilometer van. Mandalay is omgeven door heuvels en ademt koloniale charme. Met zijn elegante tempels is dit het middelpunt van het Birmaans boeddhisme. Je vindt hier kunstzinnige ambachten, literatuur, legendes en pagodes. Zonsondergang vanop de langste teakhouten brug ter wereld, U-bein, is onvergetelijk en een absolute must-do.