1

Rondreis Myanmar: Golden Rock & Mon Staat per fiets

Duurtijd11 dagen
Prijs vanaf€ 3.400/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Amsterdam
  • Accommodaties & maaltijden
  • Transfers & excursies volgens programma
  • Lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Mingalabar! Welgekomen in Myanmar! Doorkruis het land op een andere manier en spring op je tweewieler. Je stalen ros brengt je tot magische plaatsen en neemt je mee terug in de tijd. Authenticiteit, weelderig groen en gouden pagodes lenen zich uitstekend tot een fietsparadijs. Smeer die beentjes al maar in!

DAG 01 | Amsterdam – Yangon

Eindelijk is het zover! Je vertrekt vanuit Amsterdam naar Yangon, Myanmar.

DAG 02 | Yangon (L,D)

Welkom in Myanmar! Bij aankomst verwelkomt de lokale gids je en brengt je naar het hotel. Tijdens een heerlijke lunch in een lokaal restaurant maak je meteen kennis met de lokale keuken. Erna start je verkenning van Yangon met een bezoek aan de Kyaukhtatgyi pagode, de thuisbasis van een 70 meter lange liggende Boeddha. Muurschilderingen die het leven van Boeddha uitbeelden leren je hier alles over het boeddhisme. Hierna ga je naar het centrum van de stad waar de mix van architectuur je tegemoet komt. Je sluit de dag af met de prachtige Shwedagon Pagode, het belangrijkste boeddhistische bedevaartsoord in Birma. Glinsterend in goud en versierd met diamanten wordt de Shwedagon pagode vaak de Kroon van Birma genoemd. Geniet van een wandeling door dit uitgestrekte complex en geniet van de magische sfeer voor je terugkeert naar je hotel waar je vanavond ook dineert.

 

Standaard

Hotel Grand United (Ahlone Branch)

DAG 03 | Yangon – Bago – Kyaikhtiyo (O,L,D)

Je verlaat vandaag Yangon en gaat richting Bago, ooit de hoofdstad van het Mon Koninkrijk. Je ontdekt de Shwethalyaung Tempel met de 55 meter lange liggende Boeddha en de hoge Shwemawdaw Pagode. Daarna ga je richting Waw, waar je per fiets het Birmese platteland ontdekt en geniet van de afwisseling tussen dorpjes en plantages. In de namiddag fiets je verder naar Kin Pun en ruil je je stalen ros in voor een open truck. Na een 45 minuten durende tocht bereik je de Golden Rock en klim je nog enkele minuten verder te voet naar de top. 60 ton bladgoud staat je op te wachten en je begrijpt ook meteen waarom dit een van de belangrijkste bedevaartsoorden van Myanmar is!

DAG 04 | Kyaikthiyo – Thaton (O,L,D)

Wens je de Golden Rock nogmaals te bezoeken, maar bij ochtendgloren? Dan is dit je kans! Zo ben je ook getuige van lokale pelgrims die zich verzamelen bij de rots om offers te brengen. Hierna spring je op de fiets richting Thaton. Voor de Birmezen staat Thaton bekend als een spirituele regio, omdat het Theravadaboeddhisme, een specifieke vorm van het boeddhisme van het land, hier zijn oorsprong vond. Myanmar is trouwens het laatste land ter wereld waar deze vorm van boeddhisme nog steeds wordt beoefend!

Standaard

Thuwunna Bomi Mountain View Hotel & Resort

DAG 05 | Thaton – Mawlamyine (O,L,D)

Op naar Mawlamyine, dat ooit de eerste hoofdstad was van Brits Birma! Je bezoekt de Mahamuni Pagode, gebouwd in traditionele Mon-stijl, alsook de Kyaikthanlan Pagode, de hoogste en meest zichtbare stupa van de stad. Ga verder naar het prachtige Seindon Mibaya, een houten klooster van meer dan 100 jaar oud. Wandel langs de Strand Road van de stad en vang een glimps van de indrukwekkende Kaladan Moskee. Om de dag af te sluiten ga je naar de tempel waar je geniet van een adembenemend uitzicht over de stad, de Thanlwin rivier en Bilu Island. Geniet vanavond van een traditioneel Mon-stijl diner in een lokaal restaurant.

Standaard
Attran Hotel

DAG 06 | Mawlamyine: Bilu Island (O,L,D)

Verken vandaag de omgeving. Je fietst naar de Bogyoke Aung San Bridge (de nieuwe brug) naar Bilu Island. Het eiland is ongeveer zo groot als Singapore en wordt bewoond door 200.000 mensen. Je fietst rond het eiland doorheen lokale dorpen en maakt kennis met de lokale levenstijl en ambachten zoals het maken van potloden, pennen en tabak. In de late namiddag keer je terug naar Mawlamyine. Dineren doe je in een lokaal restaurant.

DAG 07 | Mawlamyine – Hpa-An (O,L,D)

Je fietst richting Hpa-An, een klein stadje omgeven door prachtige kalkstenen rotsformaties en tegelijkertijd de hoofdstad van de staat Karen. Onderweg staat ook bezoek aan het U Nar Auk klooster in Kawhnat gepland. Eenmaal aangekomen in Hpa-An ga je aan boord van een boot om een tochtje te maken op de rivier naar de voet van Par Pu-berg. Heb je nog wat energie over dan kan je nog een optionele wandeling maken naar de top waar je geniet van een fantastisch uitzicht! Dineren doe je ’s avonds in een lokaal restaurant.

Standaard
Hotel Gabbana

DAG 08 | Hpa-An (O,L,D)

Een bezoek aan Hpa-An staat niet op iedere reiziger zijn programma! Je verlaat de platgetreden toeristische paden en geniet van de rust en de schitterende natuur. Je fietst naar de Shwe Yin Mhyaw Pagode, gelegen aan de oever van de Thanlwin rivier. Vervolgens  ga je verder naar Hpa-An markt, een levendige plaats waar verse groenten, vlees en huishoudelijke artikelen worden verkocht. In de namiddag fiets je naar de Sadan grot waar een verkenningstocht op het programma staat die eindigt met een korte kanotocht tussen de eindeloze rijstvelden. Ook Lumbini Garden staat op de planning, het huis van duizend Boeddhabeelden aan de voet van de Zwe Kabin, een unieke berg belangrijk voor de lokale Karen bevolking. De volgende stop is de Kyauk Ka Lat Pagode, gebouwd op lagen van natuurlijke rotsformaties en geflankeerd door een meer. Het landschap leent zich perfect voor een #mytookumoment! Geniet van een onvergetelijke zonsondergang!

DAG 09 | Hpa-An – Yangon (O,L,D)

Tijd om de benen te laten rusten en terug te keren per transfer naar Yangon. Onderweg stop je voor een bezoek aan de Kawgun grot, een natuurlijke kalkstenen grot met binnenin duizenden Boeddhabeelden uitgehouwen in steen. Bij aankomst in Yangon geniet je van een rustige avond en diner in een lokaal restaurant.

Standaard

Hotel Grand United (Ahlone Branch)

DAG 10 | Yangon – Amsterdam (O)

Smul van een rustig ontbijt. Na de check-out word je op het gepaste tijdstip naar de luchthaven gebracht waar je je terugvlucht neemt naar Amsterdam.

DAG 11 | Amsterdam

Je komt aan in Amsterdam na een actieve verkenning van Myanmar!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Standaard

€ 3.400

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Amsterdam met Singapore Airlines in W-class (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 17.09.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in de voorgestelde hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de bezoeken, alle inkomgelden. Aanbod geldig tot 30.09.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.