1

Rondreis Myanmar: het verborgen juweel

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 3.100/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Amsterdam
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Hou je niet zo van de platgetreden paden? Dan is deze rondreis door Myanmar op jouw lijf geschreven! Je verkent tempels, pagodes en kloosters, je trekt de natuur in, verkent het Inlemeer per kayak en maakt kennis met de lokale gemeenschap, cultuur en tradities. Je wordt helemaal ondergedompeld in de magie van het verborgen juweel dat Myanmar is.

DAG 01 | Amsterdam – Mandalay

Vandaag vlieg je vanuit Amsterdam naar Mandalay, Myanmar.

Dag 02 | Mandalay

Welkom in Mandalay! Na aankomst heb je wat tijd om uit te rusten van je vlucht en in de namiddag vlieg je er meteen in. Je maakt kennis met Mandalay, het middelpunt van het Birmaanse boeddhisme. Je bezoekt de Kuthodaw Pagode, het Grootste Boek met de Boeddhistische inscripties en ’s avonds geniet je van de zonsondergang over de stad.

DAG 03 | Mandalay (O,L)

Na vandaag heeft Mandalay geen geheimen meer vour jou. Je bezoekt de Mahamuni Pagode met zijn heilige Boeddhabeeld en het houten Shwenandaw klooster. In de namiddag vaar je de majestueuze Ayeyarwady rivier op naar Mingun, hier vind je onder meer de grootste klok ter wereld. Je sluit je verkenning van Mandalay af op de bekende U Bein Brug te Amarapura, het beeld en de sfeer voelt uniek aan en is een echt #mytookumoment!

DAG 04 | Mandalay – Bagan (O,L,D)

Vroeg uit de veren, want vandaag vertrek je al vroeg per boot naar Bagan. Vandaag hoef je helemaal niets doen, dus geniet van het uitzicht en rust tijdens deze lange, mooie boottocht. Bij aankomst in het wondermooie Bagan kan je nog genieten van de zonsondergang.

Superior

Bawga Theddi Hotel Bagan

DAG 05 | Bagan (O)

Vandaag op het programma? Een fietstocht door de tempelvlakte van Bagan, een Unesco werelderfgoedsite. De grote vlakte is bezaaid met zo’n 4.400 stupa’s en tempels, het is echt indrukwekkend. Je fietstocht breng je naar de Shwezigon Pagode het prototype van de typische Birmaanse stupa, de Wetkyi-in Gubyaukkyi tempel met haar fijne muurschilderingen, Thatbyinnyu, de hoogste tempel van de vlakte, de Dhammayangyi, de meest massieve tempel en de Ananda tempel, een architecturaal hoogstandje dat lijkt op een Grieks kruis. Zin in een echt #mytookumoment? Kies dan voor een ballonvaart over het tempelrijke Bagan (oktober-maart), magie verzekerd.

DAG 06 | Bagan – Kanpetlet (O,L)

Na een heerlijk ontbijt vertrek je per jeep naar Chauk waar je de levendige markt bezoekt. Je rijdt verder via Saw en Seik Phyu waar je ook kan lunchen. Je tocht gaat verder via onverharde bergachtige wegen tot de eindbestemming voor vandaag, Kampalet.’s Avonds bij aankomst in Kampalet, ga je naar je eenvoudige hotel, waar het uitzicht je met open armen verwelkomt.

Superior

Win Unity Hotel Kanpetlet

DAG 07 | Kanpetlet (O)

Vergeet je wandelschoenen niet, want vandaag staat je een mooie wandeling te wachten. Je gids brengt je naar 10 Miles Camp, het startpunt van je wandeling naar de top van Mount Victoria. Het is een makkelijke maar pittige wandeling van zo’n anderhalf uur in het Matma Taung Nationaal Park. Aan de top word je begroet door een landschap van hellingen bezaaid met hoge dennen, kleurrijke vlinders, prachtige wilde orchideeën en Taungzalet (Rhododendron) bomen. Aansluitend breng je nog een bezoek aan enkele lokale dorpen zoals Oak Hpo. Hier maak je kennis met de Chin bevolking, hun manier van leven en de vriendelijke getatoeëerde Chin-vrouwen.

DAG 08 | Kanpetlet – Bagan (O)

Vandaag neem je de jeeptransfer terug naar Bagan. Je komt in de late namiddag aan in Bagan en geniet er van een vrije avond.

Superior

Bawga Theddi Hotel Bagan

DAG 09 | Bagan – Inle meer (O)

’s Ochtends neem je een binnenlandse vlucht naar Heho, waar je bij aankomst de transfer neemt naar een charmant hotel aan het Inlemeer. In de namiddag is er tijd om het idyllische Inlemeer te verkennen. Je observeert het leven op en rond het meer, haar unieke beenvissers, de drijvende tuinen de huizen op stelten en de pagodes die tot in het water komen. #mytookumoment!

DAG 10 | Inle meer (O)

Niet enkel het meer zelf, maar ook errond valt er heel wat te ontdekken. Na het ontbijt bezoek je Indein, een dorpje gelegen aan de westelijke oever van het meer. Je bezoekt de verborgen Pao dorpen, de ruïnes van de pagodes en maakt kennis met enkele lokale ambachten zoals het maken van sigaren. ’s Avonds kom je tot rust in je bungalow op het meer.

DAG 11 | Inle meer (O)

Even iets anders nu! Je verkent het Inlemeer en zijn omgeving per kayak. Het is een unieke ervaring van anderhalf uur waarbij je de natuur, de vogels en de levenstijl van de lokale bevolking van dichtbij leert kennen, daarna heb je vrijetijd. Kom tot rust, geniet van de sfeer en ervaar hoe de avond over het meer valt.

DAG 12 | Inle meer – Yangon (O)

’s Ochtends ga je terug naar Heho voor een binnenlandse vlucht naar Yangon, de grootste stad van Myanmar. Je zal merken dat deze bruisende stad volop in beweging is, een plaats waar oud en nieuw elkaar ontmoeten. Je maakt een eerste kennismaking aan deze tuinstad met een bezoek aan de Sule Pagode en het Maha Bandoola Park met het onafhankelijkheidsbeeld en het liggende boeddhabeeld. Een bezoek aan de Indische en Chinese wijk staan vandaag ook nog op het lijstje.

DAG 13 | Yangon (O)

Na het ontbijt, maak je verder kennis met Yangon. Je bezoekt de bekende Shwedagon Pagode, die schittert als een gouden juweel met 11 ton goud en haar 4.350 diamanten aansluitend neem je de lokale ferry naar Dhala waar je in de lokale dorpjes nog een laatste keer proeft van de sfeer. Terug in Yangon bezoek je nog de Bogyoke markt waar je nog wat souvenirs kan kopen.

DAG 14 | Yangon – Amsterdam (O)

Vandaag heb je nog wat tijd om Yangon op eigen houtje te verkennen. In de vroege avond neem je de transfer naar de luchthaven waar je incheckt voor je internationale vlucht richting Amsterdam.

DAG 15 | Amsterdam

Je komt aan in Amsterdam na een betoverende reis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Superior

€ 3.100

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Amsterdam met KLM in X/H-class (in laagseizoen), regionale vluchten alle lokale en luchthaventaksen geldig op 17.09.2020 , alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in de voorgestelde hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de bezoeken, alle inkomgelden. Aanbod geldig tot 30.09.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.