1

Rondreis Myanmar: Discovery Yangon & Wa Ale Island

Duurtijd12 dagen
Prijs vanaf€ 5.175/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Amsterdam
  • Binnenlandse vluchten
  • Accommodaties en maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Wil je een authentiek Aziatisch land ontdekken dat kan rekenen op de mooise pagodes en ruïnes ter wereld? En dit in combinatie met enkele dagen ongerepte stranden, palmbomen, tropisch blauwe wateren en wondermooie koraalriffen? Dan zit je op deze twaalfdaagse ‘Discovery Yangon & Wa Ale Island’ aan het juiste adres!

DAG 01 | Amsterdam – Yangon

Je vertrekt vanuit Amsterdam naar Yangon, Myanmar.

DAG 02 | Yangon

Welkom in Yangon. Na check-in kan je alvast op verkenning gaan in je luxeresort.

DAG 03 | Yangon (O,D)

Geniet van heerlijk ontbijt en een vrije namiddag om zelf de stad in trekken. ’s Avonds beleef je een unieke ervaring in één van de toprestaurants van de stad, SEEDS. Laat je verrassen door een heerlijk zesgangen diner. De sfeer van het restaurant draait om de vier elementen – water, vuur, lucht en aarde. Voor elke gast die bij SEEDS dineert wordt er 1 USD bijgedragen aan de Life Foundation die de bouw van een school financiert. (O,D)

DAG 04 | Yangon (O,L)

Vertrek deze ochtend samen met je lokale gids van aan het Heritage Trust kantoor in de binnenstad van Yangon. Tijdens je stadsverkenning krijg je uitgebreid uitleg over de voortgang en uitdagingen in de verschillende conservatieprojecten van de stad. Je hebt de keuze uit twee routes om deze bruisende stad te ontdekken. ’s Middag ga je lunchen in het House of Memories Restaurant waar je de lokale keuken kan proeven. Je zet je ontdekking verder met een bezoek aan het huis van de voormalige secretaris-generaal van de VN, U Thant, de man die Myanmar dankzij zijn diplomatische talenten naar de wereld van vandaag bracht. De laatste stop is de Convocation Hall van de Yangon universiteit waar je meer te weten komt van het gewelddadig studenten- en monnikenprotest. Terugkeer naar je hotel.

Route 1: Bustling City
Je vertrekt naar Bank Street dat omringd is door fascinerende historische gebouwen. Nadien staan een aantal belangrijke locaties in het centrum van de stad op het programma, zoals het stadshuis, het Hooggerechtshof en de Musmeah Yeshua Synagoge. De wandeling eindigt aan Bogyoke Market.

Route 2: Seat of Power (enkel mogelijk op woensdag, zaterdag & zondag)
Via deze tour bezoek je een goed bewaard gebleven woongebied in het oosten van de stad en ontdek je het landelijk historische secretariaat. Op deze plek, waar in 1947 generaal Aung San werd vermoord, werd een jaar later de onafhankelijkheid gemarkeerd. Onderweg kan je genieten van een kopje thee in een historisch theesalon.

DAG 05 | Yangon

Geniet vandaag van de rust van je hotel.

DAG 06 | Yangon - Kawthaung (O)

Op het afgesproken uur word je vandaag naar de luchthaven gebracht waar je je vlucht neemt naar Kawthaung, de toegangspoort tot de Mergui-archipel. Transfer naar je hotel waar je geniet van een vrije namiddag en avond.

DAG 07 | Kawthaung - Wa Ale Island (O,D)

Op het gepaste tijdstip word je naar Kawthaung jetty gebracht waar je aan boord gaat van een luxe speedboot die je in drie uur naar het prachtige Wale Ale Island Resort brengt. Deze luxueuze accommodatie is gelegen op het 9.000 hectare grote eiland Wa Ale in het Lampi Marine National Park. Het terrein is rotsachtig met prachtige witte zandstranden. Tijdens je verblijf zijn alle maatijden inbegrepen, er wordt gebruik gemaakt van biologische ingrediënten uit eigen tuin, lokale gemeenschapsboerderijen en duurzame visvangst uit de archipel.

DAG 08 & 09 | Wa Ale Island (O,L,D)

Tijdens je uniek verblijf heb je de keuze uit een aantal inbegrepen avontuurlijke of ontspannende activiteiten zoals snorkelen langs de nabijgelegen koraalriffen, kajakken, paddle boarding of trekken rond het eiland. Je hebt de mogelijkheid om alles te leren over de lokale vistechnieken en over de bescherming van de schildpadden. Hou het liever rustiger, laat je dan verwennen in de spa. 

DAG 10 | Wa Ale Island - Kawthaung - Yangon (O)

Tijd om dit unieke resort te verlaten. Per boot keer je terug naar Kawthaung waar je de vlucht neemt naar Yangon. 

DAG 11 | Yangon - Amsterdam

Na een laatste heerlijke ontbijt verlaat je het prachtige Myanmar. Je wordt op het gepaste tijdstip naar de luchthaven gebracht waar je de vlucht neemt naar Europa.

DAG 12 | Amsterdam

Terug in Amsterdam na deze fantastische ervaring.

Wat maakt deze reis duurzaam?

  • verblijf in Wa Ale Island Resort waar een deel van de winst wordt gebruikt voor het ondersteunen van scholen, een lokaal ziekenhuis en bepaalde dorpen

  • diner in het toprestaurant SEEDS waar er per gast 1 USD wordt bijgedragen aan Life Foundation die de bouw van een school financiert
  • verblijf in Wa Ale Island Resort waar men gebruik maakt van biologische ingrediënten uit eigen tuin, lokale gemeenschap en duurzame visvangst
  • verblijf in Wa Ale Island Resort, gelegen in het Lampi Marine Nantionaal Park
  • Wa Ale Island Resort belooft bovendien 20% van de nettowinst en 2% van de kamerinkomsten te doneren aan het Lampi Foundation voor o.m. de bouw van de eerste zeeschildpaddenkwekerij
  • Langdurige samenwerking met een vaste lokale agent

Ontdek aan de hand van de icoontjes wat deze reis duurzaam maakt. Bevat het icoontje een “i” dan hebben wij voor dat doel initiatieven uitgewerkt in de reis. De acht icoontjes staan voor onze doelen op ons Tooku duurzaamheidskompas. Dit kompas wijst ons in de goede richting naar de verschillende duurzaamheidsdoelen waar we achter staan en waar we ons voor inzetten. Benieuwd naar meer? Lees meer op Tooku & Duurzaamheid en ontdek al onze Duurzame reizen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 5.175

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Amsterdam met Singapore Airlines in W-class (in laagseizoen), binnenlandse vluchten, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 17.09.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in de voorgestelde hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de bezoeken, alle inkomgelden. Aanbod geldig tot 30.09.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.