1

Rondreis Myanmar met een vleugje romantiek

Duurtijd13 dagen
Prijs vanaf€ 4.380/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Amsterdam
  • Accommodaties en maaltijden
  • Lokale Engelstalige begeleiding
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Geniet van betoverend Myanmar met een vleugje romantiek! Deze huwelijksreis in Myanmar is een ideale combinatie, van stad, platteland en strand. Je verkent pagodes, ruïnes, de magische tempelvlakte van Bagan, het idyllische Inlemeer en zoveel meer. En de perfecte afsluiter voor jouw huwelijksreis in Myanmar? Dat is Ngapali! Strand, palmbomen, tropisch blauw water en relaxen, #mytookumoment!

DAG 01 | Amsterdam – Yangon

Vandaag vlieg je vanuit Amsterdam naar Yangon, de grootste stad van Myanmar.

DAG 02 | Aankomst in Yangon

Mingalabar! Of een warm welkom! Na aankomst word je warm ontvangen en naar het hart van Yangon gebracht waar je incheckt voor de komende twee nachten.

DAG 03 | Yangon (O,L)

Vandaag is het tijd om samen met je gids op verkenning te gaan in de stad. Je bezoekt de Sule Pagode en het Mahabandoola park met zijn onafhankelijkheidsmonument, gelegen in het hart van de stad. Je stapt op de lokale circle train die in een cirkel rond verschillende wijken van de stad rijdt. De langzaam rijdende trein geeft je een unieke kans om het levendige en kleurrijke leven van de landelijke Birmaanse bevolking te observeren. Je stapt uit in Heldan waar je de lokale bevolking tijdens hun dagdagelijkse bezigheid aan het werk ziet. Na een lunch in een lokaal restaurant ga je naar Chaukhtatgyi met zijn liggende Boeddha beeld en  bezoek je Karaweik Royal Barge, een drijvend paleis op het Kandawgyi Lake. Het is het uitgelezen fotomoment. Ook een bezoek aan de prachtige Shwedagon Pagode mag niet ontbreken. Deze pagode is omhuld met 11 ton puur goud en 4.350 diamanten met een gewicht van 1.800 karaat! Bij zonsondergang geniet je hier van een spectaculaire show van licht en schaduw.

DAG 04 | Yangon – Bagan (O,L,D)

Na het ontbijt neem je de ochtendvlucht naar de tempelrijke stad, Bagan. Na aankomst neemt je gids je meteen mee op verkenning. Je bezoekt de Shwezigon Pagode, een prototype van de latere Myanmar stupa. Aansluitend bezoek je de Wetkyi-in Gubyaukkyi Tempel met mooie muurschilderingen van Jataka scènes. Na de lunch in een lokaal restaurant is het tijd om de stad zelf te ontdekken. Je maakt kennis met de lakwerkindustrie en leert deze traditionele ambacht kennen. Je bezoekt de Manuha Tempel met zijn gigantische boeddhabeelden; Nanpaya, een tempel met de mooiste steenhouwerswerken. Om de dag af te sluiten staat een bezoek aan de Ananda tempel op het programma, een architectonisch meesterwerk dat op een Grieks kruis lijkt. ’s Avonds geniet je van een romantisch diner in een lokaal restaurant.  

DAG 05 | Bagan (O,L,D)

Na het ontbijt start je de dag met een bezoek aan de Shwegugyi tempel waar je een mooie stijlovergang ziet tussen de vroege en de late Bagan periode. Nadien ga je naar de hoogste tempel van de stad, Thatbyinyu. De laatste tempel op het programma is de Sulamuni tempel waar je mooie fresco’s uit het 18e-eeuwse Kone Baung tijdperk ziet. Later in de namiddag geniet je van een tochtje te paard en bezoek je het Taung Bi dorp waar je het typische dorpsleven leert kennen. Lunchen en dineren doe je vandaag in lokale restaurants.

DAG 06 | Bagan – Heho – Pindaya – Inle meer (O,L,D)

Vandaag neem je een vlucht van Bagan naar Heho, bij aankomst word je naar Pindaya gebracht, vergeet onderweg zeker niet te genieten van de pracht van het platteland. Je bezoekt het Pindayameer en de grot van Shwe U Min, bekend voor zijn ontelbare boeddhabeelden. Ontdek onderweg ook een werkplaats waar bamboeparaplu’s worden gemaakt en geniet van een heerlijke lokale lunch, daarna zet je de weg verder naar je idyllische verblijf in Nyaung Shwe aan het Inlemeer. ’s Avonds wacht je een diner in het hotel.

DAG 07 | Inle meer (O,L,D)

Na het ontbijt ontdek je het Inlemeer per boot. De hoogtepunten van de dag zijn de Paungdaw Oo pagode, de prachtige drijvende tuinen en de op palen gebouwde dorpjes waar het dagdagelijkse leven zich afspeelt rond het meer. Je boottocht gaat verder naar Indein, gelegen op de westelijke oever van het Inlemeer. Het is de verborgen schat van de Pao bevolking met ruïnes van de Indein pagodes. Nadien keer je terug naar Inle en bezoek je het Nga Phe Kyaung klooster. Bij terugkeer in je hotel staat een heerlijk diner te wachten.

DAG 08 | Heho – Thandway (Ngapali Beach) (O,D)

Na het ontbijt ga je naar de luchthaven voor je binnenlandse vlucht naar Thandwe waar je de transfer neemt naar je prachtige hotel aan Ngapali Beach. Je verblijf voor de volgende vijf nachten. De eerste avond staat er een heerlijk romantisch diner op het programma.

DAG 09-11: Thandway (Ngapali Beach) (O)

Geniet van de rust en van elkaar aan het zwembad of het parelwitte strand. Liever wat meer actie? Kies voor fietsen, snorkelen, duiken of zelfs vissen. Keuze genoeg in deze prachtige omgeving

DAG 12 | Thandway (Ngapali Beach) – Yangon - Amsterdam

Na je ontbijt check je uit en word je naar de luchthaven gebracht waar je de vlucht neemt naar Yangon om van daaruit verder richting Amsterdam te vliegen.

DAG 13 | Amsterdam

Je komt aan in Amsterdam en geniet na van een magische honeymoon.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 4.380

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Amsterdam met Singapore Airlines in W/V-class (in laagseizoen), regionale vluchten alle lokale en luchthaventaksen geldig op 17.09.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in de voorgestelde hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de bezoeken, alle inkomgelden. Aanbod geldig tot 30.09.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.