1

Rondreis Maleisië: Longhouse experience

Duurtijd10 dagen
Prijs vanaf€ 3.050/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Amsterdam
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ben je gefascineerd door de verhalen over de levendige cultuur van de koppensnellers? Reis dan diep in het regenwoud naar dorpen van de Iban en Bidayuh stammen waar je luistert naar verhalen over oorlogsexpedities, eeuwenoude jachtrituelen en unieke taboes. Ontdek er vliegende kikkers en maak van dichtbij kennis met de ‘man van het woud’ of orang oetan in Semenggoh. Een avontuur om nooit te vergeten!

DAG 01 | Brussel – Kuala Lumpur

Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Kuala Lumpur.

DAG 02 | Kuala Lumpur – Kuching

Bij aankomst in Kuala Lumpur neem je een aansluitende binnenlandse vlucht naar het charmante Kuching. Na je verwelkoming door je lokale gids op de luchthaven reis je naar je gezellige stadshotel. In de namiddag kan je een verkennende stadswandeling maken langs de kleurrijke promenade aan de oever van de Sarawak rivier.

DAG 03 | Kuching – Peraya (O,L,D)

Na je ontbijt ga je op verkenning in het Semenggoh rehabilitatiecentrum voor orang-oetans. Je maakt kennis met semi-wilde dieren die alle technieken worden aangeleerd om opnieuw in de jungle te kunnen overleven. Na je bezoek reis je verder tot een dorpje van de Bidayuh stam en maak je kennis met de gastfamilie waar je zal verblijven. Na een lekkere lunch breng je een bezoek aan het dorp en zijn traditionele ‘head house’ waarin de gesnelde koppen van vroegere vijanden nog steeds worden bewaard. Kom meer te weten over de traditionele begrafenisgebruiken van de animistische Bidayuh. Trek daarna door de velden en jungle naar een mooie waterval voor een verfrissende duik in het water. Je dineert in de homestay.

DAG 04 | Peraya – Kuching (O,L)

Geniet van je ontbijt en een lekker kopje lokale koffie! Erna ben je klaar voor een traditionele bamboerafting die je door het regenwoud langs kleine stroomversnellingen op de rivier meevoert. Lunchen doe je op een klein keienstrandje waar je bootmannen je een overheerlijke bamboebarbecue voorschotelen. Ga er samen met je gids op zoek naar bamboescheuten en eetbare varens! Na de lunch keer je terug naar de homestay en neem je afscheid van je gastfamilie vooraleer terug te keren naar Kuching.

DAG 05 | Kuching (O)

Exploreer vandaag op eigen houtje de kleine tempels, koloniale gebouwen en mooie roze moskee in de stad. Bij het vallen van de avond breng je een uniek bezoek aan het Kubah Nationaal Park. Samen met een specialist ga je in het duistere regenwoud op zoek naar wildlife en in de waterpoelen naar enkele van de meest unieke kikkersoorten ter wereld. De absolute ster van het park is de uitsluitende in bomen levende Wallace vliegende kikker! In het midden van de jungle luister je naar een orkest van nachtelijke geluiden!

DAG 06 | Kuching – Batang Ai – Nanga Sumpa (O,L,D)

Vandaag staat er weer een unieke ervaring op het programma. Je vertrekt ’s ochtends naar het stuwmeer van Batang Ai waar de vroegere gevreesde Iban koppensnellers hun thuis hebben. Ze wonen er nog steeds in traditionele longhouses langs de rivieren die de jungle doorkruisen. Onderweg bezoek je een kleine, inheemse markt waar je jungleproducten kan kopen. In dit uitgestrekte natuurreservaat in het hart van Borneo is de grootste populatie wilde orang-oetans in Sarawak te vinden! Met traditionele longboats vaar je door het uitgestrekte regenwoud tot bij de bovenloop van de Delok rivier tot bij Nanga Sumpa. Je neemt hier je intrek in de eenvoudige lodge waar je dineert en overnacht.

DAG 07 | Nanga Sumpa (O,L,D)

Na het ontbijt verken je de junglepaden in de buurt van de longhouse en stap je opnieuw in een prauw alias een longboat. De Iban bootmannen varen verder stroomopwaarts met je en tonen maar al te graag hoe ze hun vistechniek met netten perfectioneerden. Je reist verder stroomopwaarts het woud in naar de schilderachtige waterval Enseluai. Bij de waterval is er tijd om te ontspannen, te zwemmen en te genieten van het omliggende regenwoud. Aan de rivier geniet je van een lokale BBQ lunch die de Iban gastheren graag voor je klaarmaken. Erna keer je terug naar de lodge voor wat vrije tijd. Na het diner breng je een bezoek aan de longhouse. Ontspan hier op de gemeenschappelijke veranda of ruai met een glaasje lokale rijstwijn. Je brengt je tijd door met de dorpsouderen wiens op de natuur geïnspireerde traditionele tatoeages een verhaal op zich vertellen.

DAG 08 | Nanga Sumpa – Kuching (O,L)

Na je ontbijt brengen de Iban je in hun longboat terug tot Batang Ai en keer je terug naar Kuching. Onderweg breng je een bezoek aan een lokale peperplantage en stop je voor de lunch in Lachau waar je even kan rond snuisteren op de markt.

DAG 09 | Kuching – Kuala Lumpur – Brussel (O)

Geniet nog van een laats rustige voormiddag in Kuching. In de late namiddag neem je de transfer naar de luchthaven van Kuching voor je binnenlandse vlucht naar Kuala Lumpur vanwaar je de terugvlucht naar Brussel neemt.

DAG 10 | Brussel

In de loop van de namiddag ben je terug in Brussel. Tijd om na te genieten!

Wat maakt deze reis duurzaam?

  • Logistieke ondersteuning in de homestay en lodge volledig verzorgd door de lokale Bidayuh en Iban bewoners
  • Lokale partner steunt Ulu-Ai project (medische behandelingen, donatie bouwmateriaal, micro-financiële projecten)
  • Lokale partner steunt onderwjsprojecten en personeel behoort tot de stammenbevolking en krijgen een opleiding tot gids
  • CO2 compensatie van je internationale vluchten is inbegrepen
  • Langdurige relatie met lokale partner en project

Ontdek aan de hand van de icoontjes wat deze reis duurzaam maakt. Bevat het icoontje een “i” dan hebben wij voor dat doel initiatieven uitgewerkt in de reis. De acht icoontjes staan voor onze doelen op ons Tooku duurzaamheidskompas. Dit kompas wijst ons in de goede richting naar de verschillende duurzaamheidsdoelen waar we achter staan en waar we ons voor inzetten. Benieuwd naar meer? Lees meer op Tooku & Duurzaamheid en ontdek al onze Duurzame reizen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 3.050

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 16.04.2024, alle maaltijden, inkomgelden en rondreis met lokale ENG-sprekende gids zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.