1

Rondreis Maleisië: Land of the hornbills

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 4.090/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Amsterdam
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Laat je voeren op wilde rivieren door weelderige jungle waar je de vooroudertradities ontdekt van de vele etnische stammen en koppensnellers. Exploreer enkele van de grootste grotsystemen ter wereld en maak kennis met unieke diersoorten in de nationale parken. Je sluit deze exploratiereis af in het multiculturele Kuala Lumpur waar je de geheimen van de hoofdstad van Maleisië ontdekt en smult van de typische gerechten.

DAG 01 | Brussel – Doha – Kuala Lumpur

Vandaag vlieg je vanuit Brussel via Doha naar Kuala Lumpur.

DAG 02 | Kuala Lumpur – Kuching (D)

In Kuala Lumpur neem je een aansluitende binnenlandse vlucht naar een van de charmantste steden van Zuidoost-Azië, Kuching. Je lokale gids verwelkomt je op de luchthaven en brengt je naar het schiereiland Santubong tot bij je intieme boutique resort. Je installeert je in je ruime suite en geniet deze namiddag van rust aan de oevers van de rivier of in het mooie zwembad.

DAG 03-05 | Kuching (O,L,D)

Je vertoeft de volgende drie dagen in een onontdekt paradijs aan de voet van Mount Santubong. Dit moderne etnisch geïnspireerde boutique hotel is de plaats bij uitstek om de prachtige natuur rondom Kuching in je op te nemen. Verken de gezellige waterfront aan de oever van de Sarawak rivier in Kuching en kuier langs traditionele koopmanshuizen, kleine Chinese tempeltjes en kleurrijke marktjes. Beleef een unieke kennismaking met semiwilde orang-oetans in het rehabilitatiecentrum van Semenggoh. Ontdek het enkel per boot bereikbare Bako National Park en trek er door het rijke tropisch regenwoud en moerasbos op zoek naar de unieke neusaap. Kom meer te weten over de vroeger zo gevreesde koppensnellers in het levend museum. Exploreer in de late namiddag de mangroves van Santubong, ga op zoek naar Irrawaddy dolfijnen, krokodillen, neusapen en langoeren tijdens een ontspannende bootsafari en geniet van de fonkelende vuurvliegjes bij het ondergaan van de zon.

DAG 06 | Kuching – Mulu (O,L,D)

Vandaag ga je naar Mulu National Park. Een binnenlandse vlucht vanuit Kuching bied je een uniek vogelperspectief over de meanderende riviersystemen en het oudste regenwoud op onze planeet. Aangekomen op de kleine luchthaven neem je een korte transfer naar het luxueuze op palen gebouwde Mulu Marriott Resort gelegen aan de oever van de Melinau rivier. Je transportmiddel bij uitstek is dan ook een prauw, een boot, die je langs longhouses en riviervegetatie tot bij een nederzetting van de semi-nomadische Penan junglebewoners brengt. Bij het vallen van de avond voert de prauw je mee over kleine rivieraders en geniet ja van een concert van natuurgeluiden.

DAG 07 | Mulu (O,L,D)

Vandaag staat helemaal in het teken van grotten. Exploreer na een korte tocht per prauw de grillige druipsteenformaties in Wind Cave. Wandel erna door de natte rivierbossen tot bij Clearwater Cave, de langste grot in Azië. Daarna brengen 250 treden je tot bij de ingang van een van de grootste grotsystemen ter wereld. Daal af tot bij het kristalheldere water van de ondergrondse rivier en geniet hierna van een eenvoudige lunch aan de oever van de rivier. Deze namiddag volg je een houten pad door de moerasbossen tot bij Deer Cave, een enorm grotsysteem waar meer dan 3 miljoen bulvleermuizen hun onderkomen vinden.

DAG 08 | Mulu – Miri (O,L,D)

Speur in de vroege ochtenduren op de loopbruggen van de caonopy walk naar de vogel- en reptielsoorten die hier leven. Erna geniet je van een lekker ontbijt en neem je de korte transfer naar de luchthaven van Mulu voor je korte binnenlandse vlucht naar Miri. Nadat je je geïnstalleerd hebt in je ruime kamer in dit luxueuze resort kan je nog even genieten van het zwembad en een cocktail drinken in de poolbar.

DAG 09 & 10 | Miri (O,L,D)

Wandel door een van de grootste grotkamers ter wereld in NIah en, vraag je terwijl af hoeveel kathedralen erin zouden kunnen! Unieke rotsschilderingen uit het Stenen Tijdperk sieren de wanden van de grotten die nu de thuis zijn voor grote kolonies van nestzwaluwen en insectenetende vleermuizen. Luister naar mystieke verhalen over de boottocht naar het leven en na de dood van de eerste bewoners van Borneo. Maak kennis met de Iban koppensnellers en hun traditionele longhouses en drink een glaasje tuak, een zelf gebrouwde rijstwijn, op de veranda. Wil nog even de stad intrekken bezoek dan zeker de lokale markt met zijn bizarre jungle food.

DAG 11 | Miri – Kuala Lumpur (O)

Geniet van je uitgebreid ontbijt en vertrek naar de luchthaven waar je een binnenlandse vlucht neemt naar Kuala Lumpur. Je komt aan in het gezellige boutique hotel en rust even uit op de kamer of geniet van een plons in de rooftop pool bij een lekker drankje.

DAG 12 | Kuala Lumpur (O)

Trek vandaag op eigen houtje door deze moderne metropool en ervaar hoe de mix van culturen de stad heeft gevormd. Af te checken op je to do lijstje zijn de Petronas Torens, de oude koloniale architectuur, de kleurrijke Petaling street market in Chinatown en de artistieke wijk Bukit Bintang.

DAG 13 | Kuala Lumpur – Doha (O)

Na een laatste lekker ontbijt check je rond de middag uit en neem je in de late namiddag de transfer naar de luchthaven van Kuala Lumpur waar je de terugvlucht naar Doha neemt.

DAG 14 | Doha – Brussel

In Doha neem je een aansluitende internationale vlucht terug naar Brussel.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Deluxe

€ 4.090

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 16.04.2024, alle maaltijden, binnenlandse vluchten, inkomgelden en rondreis met lokale ENG-sprekende gids zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.