1

Rondreis Indonesië: Ombak Putih zeilcruise Bali – Komodo – Flores

Duurtijd11 dagen
Prijs vanaf€ 6.130/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Binnenlandse vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Deze luxueuze 8-daagse Indonesische relaxcruise heeft het allemaal! Snorkel in het ongerepte koraalrif, doe een wens bij het prachtige zoutwatermeer bij Satonda, ga op zoektocht naar de beroemde Komodovaraan of breng een bezoek aan Lombok en de Gili-eilanden…. Je waant je middenin een documentaire van National Geographic.

DAG 01 | Brussel - Denpasar

Klaar om te vertrekken? Je vliegt vandaag vanuit Brussel naar Bali.

DAG 02 | Denpasar - oost Bali

Bij aankomst word je opgewacht door een privéchauffeur die je langs kronkelende weggetjes en pittoreske dorpjes naar het rustige kustdorpje Amed brengt. Na het inchecken geniet je van vrije tijd en kan je een wandelingetje maken naar het nabijgelegen dorp. s ’Avonds is het tijd voor een drankje en lekker hapje samen met je medereizigers bij een fantastische zonsondergang. De ideale manier om je reisgezelschap voor de komende dagen al wat te leren kennen.

DAG 03 | Amuk Bay – Lombok – Gili-eilanden (O,L,D)

Na een lekker ontbijt word je naar het luxueuze zeilschip Ombak Putih gebracht, dat voor anker ligt in de baai. Ombah Putik betekent ‘witte golf’ in het Indonesisch en dit 42 meter lange zeiljacht wordt je thuis voor de komende week. Na het inschepen heb je rustig de tijd om je te installeren voordat de kapitein het bevel geeft om het anker te lichten. Je steekt de straat van Lombok over wat een diepe geul is tussen Bali en Lombok die een zeer belangrijke ecologische grens markeert, ook wel de zogenaamde Wallace Line genoemd. ’s Middags houdt het schip haar eerste halte aan een van de drie Gili-eilanden, een populaire vakantiebestemming net voor de noordwestkust van Lombok. Je brengt hier een paar uur door en kan er zwemmen, snorkelen, stand-up paddleboarden, kajakken of gewoon genieten van het prachtige witte zandstrand.

Superior
Ombak Putih

DAG 04 | Kenawa & Bungin Eiland(O,L,D)

Vandaag word je wakker pal voor de witte zandstranden van het eiland Kenawa in West Sumba. Eerst een heerlijk ontbijt en dan is het tijd om te genieten van de prachtige onderwaterwereld. Na de lunch zet je schip verder koers naar het oosten, naar het eiland Bungin, waar een groep Bajause zigeuners in paalwoningen leven en volledig afhankelijk zijn van de zee. Het is de op één na grootste Bajau nederzetting in Indonesië en biedt een geweldige en zeldzame kans om dit deel van deze Indonesische cultuur te ervaren. Later in de namiddag zeil je verder naar het eiland Moyo.

Superior
Ombak Putih

DAG 05 | Satonda (O,L,D)

‘Selamat Pagi’ (goedemorgen in het Indonesisch) in Saleh Bay! Hopelijk kan je hier vandaag zwemmen met een groep walvishaaien die in deze baai verblijven. De volgende halte is Satonda, een vreemd en mystiek vulkanisch eiland met een gezonken kratermeer gevuld met zout water. De uitbarsting in 1815 van de nabijgelegen Tamboravulkaan was de grootste vulkaanuitbarsting ooit en gaf aanleiding tot een 'jaar zonder zomer' vanwege het effect op het Noord-Amerikaanse en Europese weer. De lokale bevolking gelooft dat Satonda magisch is. De zeeën rondom het eiland zijn rijk aan zachte en harde koralen en kleurrijke tropische vissen, waardoor het hier heerlijk is om te zwemmen, te snorkelen, te kajakken en te peddelen. Geniet 's avonds van sundowner cocktails terwijl het schip op de stroming drijft en duizendenfruitvleermuizen uit hun schuilplaats komen en zich aan hun nachtelijke missie wagen. 

Superior
Ombak Putih

DAG 06 | Pulau Sangean & Banta (O,L,D)

Zalig ontspannen vandaag bij Pulau Sangean, een actieve vulkaan die zo een 1800 meter boven de zeespiegel uittorent. Na het ontbijt ga je aan wal en bezoek je een klein dorpje dat, vanwege het actieve karakter van de vulkaan, slechts gedurende korte perioden van het jaar bewoond is. Vervolgens is er tijd om te snorkelen langs zowel een nabijgelegen rif als in het noorden van het eiland waar vulkanische gassen in de vorm van bubbels ontsnappen uit de zeebodem. Een zeer interessant fenomeen! Je zeilt verder naar het eiland Banta en zijn parelwit zandstrand voor een middagje zwemmen, snorkelen of een stevige wandeling. Later op de avond vaar je verder naar Komodo, het drakenland.

Superior
Ombak Putih

DAG 07 | Komodo National Park (O,L,D)

Word wakker in het meest noordelijke deel van het Komodo National Park en geniet van een ochtend vol activiteiten op zee, waaronder een fantastisch partijtje snorkelen, kajakken en stand-up paddleboarding op het eiland Gili Lawa Darat. Wil je ‘zwemmen met scholen Manta roggen’ van je bucket list schrappen? Dan is dit het. Zweef boven deze reusachtige en edele beesten zo lang als je wilt.

Superior
Ombak Putih

DAG 08 | Rinca (O,L,D)

Vandaag bezoek je op het eiland Rinca met een ranger het oostelijke deel van het Komodo National Park, Loh Buaya. Samen ga je op zoek naar de Komodovaranen die inheems zijn op deze kleine groep eilanden. Rinca staat ook bekend om zijn gevarieerde fauna, zo kan je er ook apen, wilde buffels en herten spotten. Vanaf de top van de heuvels is het landschap adembenemend. Er is ook een mogelijkheid om het aangrenzende eiland Kukusan te verkennen waar je de lokale Bajao-bevolking leert kennen. Ga 's avonds aan wal op een onbewoond eiland en steek je voetjes in het zand voor een laatste nachtelijke strandbarbecue. Een uitbundig (kamp)vuur met lekker eten en vreugdedansjes met de bemanning (die gitaar speelt en zingt) sluit deze onvergetelijke cruise af.

Superior
Ombak Putih

DAG 09 | Melo – ontscheping Labuan Bajo, Flores – Sanur (O,L)

Voor vroege vogels is er tijd om nog een laatste keer te zwemmen en te snorkelen voordat je de haven van Labuan Bajo binnen vaart. Om ongeveer 9u uur ga je van boord voor een tochtje naar het dorpje Melo. Hier zullen de lokale 'sterke mannen' de 'Caci' uitvoeren, een ritueel zweepgevecht tussen twee rivalen waarbij de spelers, elk gewapend met een rotanschild en een zweep, elkaar proberen te raken terwijl ze dansen op het ritme van de traditionele akoestische instrumenten. De mannen van het westen van Flores staan bekend om deze test van durf en vaardigheid, waarbij bliksemsnelle bewegingen nodig zijn om het toebrengen van een wond te ontwijken. De winnaar wordt luid toegejuicht door het dorp. Na de voorstelling keer je terug naar het schip voor een laatste lunch. Daarna reis je naar de luchthaven waar je je vlucht naar Bali neemt.  

DAG 10 | Sanur - Denpasar - Brussel

Na een laatste heerlijke ontbijt zet je koers naar de luchthaven waar je je terugvlucht neemt naar Europa.

DAG 11 | Brussel

Aankomst te Brussel

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 6.130

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in N-class (in laagseizoen), regionale vluchten zoals vermeld, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 13.10.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in de voorgestelde hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de bezoeken, alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.