1

Mystic Pearl

Duurtijd12 dagen
Prijs vanaf€ 2.695/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Transfers & excursies
  • Lokale Engelstalige begeleiding
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Van eeuwenoud Anuradhapura tot kleurrijk Colombo, deze 12-daagse rondreis brengt je langs alle pareltjes van het eiland. Cultuur, kleur en traditie verrassen je op iedere hoek van de straat en doen je wegdromen naar vervlogen tijden. Ook weelderig groen heuvelland en uitgestrekte savannelandschappen mogen niet ontbreken tijdens jouw ontdekking. Staan de koffers al klaar?

DAG 01 | Brussel

Je maakt je vandaag klaar voor je internationale vlucht van Brussel naar Colombo.

DAG 02 | Colombo - Anuradhapura (O)

Welkom op de parel van de Indische Oceaan! Na het onthaal op de luchthaven neem je de transfer naar het hotel in Anuradhapura. Je checkt in en geniet van wat vrije tijd om volledig tot rust te komen na de lange vlucht.

Forest Rock Garden is een typisch boeddhistisch hotel waar enkel vegetarische gerechten en non-alcoholische dranken te verkrijgen zijn.

DAG 03 | Anuradhapura - Sigiriya (O,D)

Vandaag ontdek je Anuradhapura, de eeuwenoude hoofdstad van de koningen van Ceylon. De stad is erg belangrijk voor het boeddhisme en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Je rijdt hierna door naar Sigiriya waar je incheckt in het hotel en geniet van een vrije avond.

DAG 04 | Sigiriya: Polonnaruwa (O,D)

Na het ontbijt beklim je de indrukwekkende Sigiriya rots en geniet je van prachtige vergezichten. Hierna verken je Polonnaruwa, de tweede oudste koningsstad van Sri Lanka, per fiets.

DAG 05 | Sigiriya - Dambulla - Matale - Kandy (O,D)

Na het ontbijt verlaat je Sigiriya en rijd je naar Kandy. Onderweg breng je een bezoek aan de Dambulla rotstempel en de bekende kruidentuinen van Matale.

Deluxe

Stone House Kandy

DAG 06 | Kandy: Peradeniya (O,D)

In de ochtend staat er een bezoek aan de botanische tuinen van Peradeniya op jouw programma. Daarna verken je Kandy. Je maakt een ritje in een tuktuk rond het meer en bezoekt de bekende Tempel van de Tand. ’s Avonds staat je nog een voorstelling van de typische dansen van Kandy te wachten. Als dat geen leuke afsluiter is!

DAG 07 | Kandy - Haputale/Hatton (O,D)

Je neemt de trein die je naar Haputale of Hatton brengt. Van daaruit reis je verder naar je hotel. Onderweg kan je nog genieten van een kopje pure Ceylonthee tijdens een bezoek aan een theeplantage en -fabriek. Eenmaal aangekomen kom je tot rust in in je hotel en geniet je van de groene omgeving en de mildere temperaturen.

Opgelet, deze treinrit is steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid. Tickets kunnen slechts een maand op voorhand aangekocht worden

DAG 08 | Haputale/Hatton: Horton Plains (O,D)

Na een vroeg ontbijt vertrek je naar Horton Plains. Hier geniet je zowel van de prachtige landschappen als van het bekende World’s End, de plek waar het plateau plots stopt. Verblijf je in de boutique optie? Kies dan zelf hoe je dag eruitziet! Wil je genieten van de faciliteiten of toch liever wandelen, fietsen of meer leren over thee? Vraag naar de mogelijkheden, want Ceylon Tea Trails biedt naast een uitgebreid gamma van complementaire activiteiten ook een hele reeks bij te boeken originele ervaringen. Zo kan je raften, kajakken of deelnemen aan kookworkshops, tea tastings, helikopter tours en zoveel meer.

DAG 09 | Haputale/Hatton - Yala Nationaal Park (O,D)

Vandaag rijd je naar de omgeving van Yala Nationaal Park. In de namiddag word je er opgehaald voor een fotosafari per jeep door het nationaal park waar je tal van dieren kan spotten. Olifanten, wilde buffels en apen; welke wil jij het liefst spotten?

DAG 10 | Yala Nationaal Park - Galle - Colombo (O,D)

Je begeeft je naar Galle waar je door het bekende Fort Galle, ooit een versterkte handelsnederzetting van de Verenigde Oost-Indische Compagnie, wordt gegidst. Daarna rijd je verder naar Colombo voor de laatste overnachting.

DAG 11 | Colombo - luchthaven Colombo - Brussel (O)

Na het ontbijt is het tijd om de hoofdstad Colombo te ontdekken. Op naar Colombo! Wandel door de stad met haar smeltkroes van culturen en nationaliteiten vooraleer je naar de luchthaven gaat voor de terugvlucht.

DAG 12 | Brussel

Je komt aan in Brussel na jouw geweldige reis.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 2.695

per persoon

Deluxe

€ 3.915

per persoon

Boutique

€ 5.830

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Qatar Airways in W-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels (in laagseizoen), lokale Engelstalige begeleiding tijdens de rondreis, alle inkomgelden. Aanbod geldig tot 31.12.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.