1

Île Sainte Marie & Canal des Pangalanes

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 3.650/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Binnenlanse vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Zoek je unieke wildlife, prachtige zandstranden om lekker te luieren en een authentieke eilandervaring? Ga op ontdekkingstocht in het ongerepte oosten van Madagaskar. Maak kennis met de grootste lemurensoort indri indri en zijn unieke roep, vaar in een houten kano door een smaragden eldorado op het Canal des Pangalanes en ervaar met eigen ogen waarom Île Sainte Marie het favoriete toevluchtsoord was voor piraten in de 17e eeuw.

DAG 01 | Brussel – Addis Abeba

Koffers ingepakt? Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Addis Abeba.

DAG 02 | Addis Abeba – Antananarivo (D)

In Addis Abeba neem je een aansluitende vlucht naar Antananarivo. Bij aankomst word je opgewacht en naar het elegante La Varangue boutique hotel gebracht. Geniet in deze oase van rust in het hart van de hoofdstad van een lekker diner van plaatselijke specialiteiten.

DAG 03 | Antananarivo – Andasibe National Park (O,L,D)

Klaar voor je ontdekking van het minder gekende oosten van Madagaskar? Je reist na een lekker ontbijt naar het Andasibe Mantadia Nationaal Park. Onderweg maak je kennis met kleurrijke kameleons en voert een korte oversteek per kano je tot bij het lemureneiland waar je deze speelse dieren van erg dichtbij ontmoet. Je installeert je hierna in de gezellige lodge en maakt ’s avonds nog een wandeling op zoek naar fascinerende nachtdieren.

DAG 04 | Andasibe National Park (O,L,D)

Vroeg uit de veren vandaag en klaar voor het avontuur! Je reist richting Brickaville naar de brakke waters van het Canal des Pangalanes waar je de komende twee nachten in een zeer eenvoudig hotelletje verblijft. Ontdek er de lagunes, meren en primitieve vissersdorpjes per houten kano, wandel door het Palmarium reservaat en maak kennis met het nationale symbool van Madagaskar, de ravinala of reizigerspalm. Ga op zoek naar de bijzondere en met uitsterven bedreigde aye-aye.   

DAG 05 & 06 | Andasibe National Park – Ankanan’ny Nofy (O,L,D)

Vroeg uit de veren vandaag en klaar voor het avontuur! Je reist richting Brickaville naar de brakke waters van het Canal des Pangalanes waar je de komende twee nachten in een zeer eenvoudig hotelletje verblijft. Ontdek er de lagunes, meren en primitieve vissersdorpjes per houten kano, wandel door het Palmarium reservaat en maak kennis met het nationale symbool van Madagaskar, de ravinala of reizigerspalm. Ga op zoek naar de bijzondere en met uitsterven bedreigde aye-aye.   

DAG 07 | Ankanan’ny Nofy – Mahambo (O,L,D)

Na je eenvoudig ontbijt vaar je langs de rustige en met waterplanten begroeide wateren van het Franse kanaal richting Mahambo. Lokale vissers vervoeren er goederen en vis in hun uitgeholde boomstammen of ‘pirogues’. De natuur heeft hier vrij spel gekregen en in de dichte vegetatie leven honderden unieke vogels- en lemuursoorten. Je neemt je intrek in het eenvoudige hotel en geniet van de prachtige kleuren van de zonsondergang boven de Indische Oceaan op het mooie strand. 

DAG 08 | Mahambo – Île Sainte Marie (O,L,D)

’s Ochtend verlaat je Mahambo voor Soanierana waar je de boot neemt naar vroegere pirateneiland île Sainte Marie. Je neemt er intrek in je strandvilla in de luxueuze lodge Princesse Bora Lodge & Spa. De perfecte plek om te relaxen!

DAG 09-11 | Île Sainte Marie (O,L,D)

Ontdek drie dagen lang heuvelachtige binnenland, maak een tocht per fiets of quad en bezoek het kleine Île aux Nattes. Spendeer de dag op de witte zandstranden van Cocobay Sainte-Marte of laat je verwennen in de jungle spa van het resort. Van eind juni tot eind augustus kan je ook een spectaculaire optionele whale watching tocht maken.

DAG 12 | Île Sainte Marie– Antananarivo (O)

Geniet van een heerlijk ontbijt en je laatste uurtjes vrije tijd voor je een binnenlandse vlucht neemt naar Antananarivo. Hier neem je opnieuw de intrek in het boutique hotel La Varangue en kan je in de prachtige tuin nog even nagenieten van het avontuur van de afgelopen week!

DAG 13 | Antananarivo – Addis Abeba – Brussel (O)

Na een laatste lekker ontbijtje check je uit en neem je de transfer naar de luchthaven van Antananarivo waar je de terugvlucht via Addis Abeba neemt.

DAG 14 | Brussel

Je komt aan in Brussel na je spectaculaire rondreis in Madagaskar.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 3.650

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Ethiopian Airlines in U-klasse, alle lokale & luchthaventaksen geldig op 30.09.2020, alle maaltijden, binnenlandse vluchten, inkomgelden en excursies met FR-sprekende gids zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, meet & greet in de luchthaven. Aanbod geldig tot 31.10.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.