1

Rondreis Ecuador: Op avontuur in energiek Ecuador

Duurtijd11 dagen
Prijs vanaf€ 3.540/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten- en treinritten vanuit Brussel-Zuid
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Hallo adrenaline junkie! Ecuador kent heel wat prachtige natuur en cultuur, maar het land is meer dan zijn koloniale parels en de unieke Galápagoseilanden. Ook voor jou, de adrenaline junkie, hoort Ecuador hoog op je bucket list. De adembenemende Laan der Vulkanen is hét fietsparadijs bij uitstek en stelt avontuurlijke reizigers niet teleur. Maak ook tijd voor een Amazoneverblijf en je hebt het ideale recept voor een sportieve familievakantie voor échte thrill seekers.

DAG 01 | Brussel – Quito

Eindelijk is het zo ver! Spring op het vliegtuig en maak je klaar om op een sportieve wijze de diversiteit van Ecuador te ontdekken. Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Quito om je avontuur te beginnen.

DAG 02 | Quito (O,L)

Welkom in Quito! Na je vroeg ontbijt ontsnap je meteen aan de dagelijkste drukte van de hoofdstad en ga naar de Nono-Tandayapa Highway ten noordwesten van Quito. Je stijgt naar zo’n 3.000 meter hoogte en ziet al snel een verandering in fauna en flora: mistig nevelwoud, watervallen en vlinders vormen je decor. Eenmaal bovenaan aangekomen begint het avontuur! Je gaat downhill met de mountainbike langs het dorpje Nono tot aan Tandayapa, een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Hou onderweg je ogen open voor kleurrijke papegaaien, kolibries en toekans. Na een picknicklunch fiets je verder tot aan het Equatorial Monument of Mitad del Mundo dat het midden van de wereld aangeeft op 0°. Hierna keer je terug naar Quito voor een welverdiende nachtrust.

DAG 03 | Quito – Tena (Amazone) (O,L,D)

Vandaag ruil je het prachtige Andes gebergte in voor de mysterieuze Amazone nabij Tena. Je neemt je intrek in de Hakuna Matata Amazon Lodge, een verborgen pareltje en meteen ook de uitvalsbasis van je avontuur de komende dagen. Kan je niet wachten om de omliggende natuur te verkennen met een gids, te voet of te paard? Of wil je liever meer te weten komen over de overheerlijke Ecuadoraanse chocolade? Geen probleem, je kiest zelf welke activiteit op het namiddagprogramma staat!

DAG 04 | Tena (Amazone) (O,L,D)

De Ecuadoraanse Amazone met haar grote natuurrijkdom met gigantisch veel planten- en dierensoorten kan niet wachten om door jou ontdekt te worden. Natuurgidsen begeleiden excursies vanuit de lodge en omarmen je met hun kennis. Hike over jungle trails, breng een bezoek aan een lokale gemeenschap of bewonder vlindersoorten in de butterfly farm. Krijg jij ook al keuzestress?

DAG 05 | Tena (Amazone) (O,L,D)

Deins je niet terug voor een beetje avontuur? Dan ben je hier op het juiste adres, want vandaag trek je er een hele dag op uit om te raften! Het Llanganates Nationaal Park met de Jatunyacu rivier gaan met jou de uitdaging aan. Al het nodige raftingmateriaal is aanwezig en je wordt vergezeld door een gespecialiseerde gids.

DAG 06 | Tena (Amazone) – Baños (O,L)

Je ruilt het groen opnieuw in voor de bergen en je reist verder naar Baños, gelegen aan de voet van de Tungurahua vulkaan. Het is ook deze vulkaan die de oorzaak is van de vele hot springs, thermale baden of ‘baños’ in de regio. Na een picknicklunch begin je aan de route van de watervallen! Spring op de fiets en verken deze prachtige omgeving. Wie van afwisseling houdt, blijft hier niet op zijn honger zitten. Groene vergezichten, bergen en weelderige jungle vormen het decor van deze dag. Je passeert langs de Agoyán, Puertas del Cielo, Manto de la Novia en de alombekende Pailón del Diablo. Je daalt verder af tot in Puyo. Hierna keer je terug naar Baños per transfer.

DAG 07 | Baños: Río Blanco (O,L)

Altijd al gedroomd om aan canyoning te doen? Dan is vandaag jouw hoogdag! Je vertrekt naar de Río Blanco en start met een uitgebreide veiligheidsbriefing waarbij je alles leert over klim-, spring- en abseiltechnieken. Na wat oefenen op begane grond is het tijd voor het echte werk. Je daalt drie verschillende watervallen af en geniet van deze ongerepte natuur. Op het einde is er zelfs nog een heuse natuurlijke glijbaan, plezier gegarandeerd! Toch niet zo zot van canyoning en liever een dag vol ziplining? Vraag naar de mogelijkheden!

DAG 08 | Baños – Cotopaxi Nationaal Park – Papallacta (O,L)

Opnieuw in noordelijke richting! Je vervolgt de Laan der Vulkanen of ‘Avenida de los Volcanes’ richting Cotopaxi Nationaal Park. Met zijn 5.897 meter is dit een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld en de op een na hoogste berg van Ecuador. Je fietsavontuur te midden van het páramo landschap brengt je tot 3.700 meter hoogte. Met wat geluk spot je herten, vossen en misschien zelfs de Andescondor. Na een picknicklunch fiets je over onverharde wegen van het Limpiopungomeer, gelegen aan de voet van de vulkaan, naar beneden door het dennenbos richting Papallacta.

DAG 09 | Papallacta - Quito (O,L)

Van páramo landschap tot bergachtig nevelwoud en groen van het Amazonebekken, je mountainbike voert je mee langs de mooiste plekjes. Je schakelt over naar de jeep en gaat richting de zalige warmwaterbronnen van Papallacta. Een rustgevende duik in een natuurlijk thermaal zwembad is precies wat je nodig hebt om je fietsbenen tot rust te laten komen! Bij helder weer heb je zelfs uitzicht op de Antisana vulkaan. De laatste etappe daagt je uit en vraagt nog enkele pittige beklimmingen met de mountainbike. ’s Avonds geniet je van je laatste avond op Ecuadoraanse bodem in Quito.

DAG 10 | Quito – Brussel (O)

Geniet nog van een rustig ontbijt in de prachtige hoofdstad en blik terug op je avontuur vol adrenaline. Je neemt de transfer naar de luchthaven van Quito voor de vlucht huiswaarts.

DAG 11 | Brussel

Je komt aan in België en geniet nog na van deze energieke ervaring!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 3.540

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Amsterdam in combinatie met treinrit vanuit Brussel-Zuid met KLM in N-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden. Kanttekening: bij Ecuador verlopen de geplande bezoeken en transfers steeds op privé-basis. De avontuurlijke activiteiten en activiteiten tijdens het verblijf in Hakuna Matata Amazon Lodge daarentegen, verlopen steeds in internationaal gezelschap.