1

Rondreis Ecuador: Op zoek naar wellness in de Andes

Duurtijd12 dagen
Prijs vanaf€ 3.935/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten- en treinritten vanuit Brussel-Zuid
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
  • Yoga sessies 
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Nood aan vakantie en tijd voor jezelf? Tijd dan om even te onthaasten en te bezinnen, je terugtrekken uit het drukke alledaagse leven. Waar kan je dat beter dan in het majestueuze Andesgebergte van Ecuador? Verblijf in unieke wellness hotels en maak van je retraite een onvergetelijke ervaring. Geniet vanaf de toppen van indrukwekkende vulkanen, bezoek lokale gemeenschappen en ontspan in thermale baden tijdens deze 12-daagse innerlijke vernieuwing!

DAG 01 | Brussel – Quito

Klaar om tot rust te komen? Spring op het vliegtuig en maak je klaar om vanuit Brussel naar Quito te vliegen om je helende vakantie te starten.

DAG 02 | Quito (O)

Welkom in Quito! Na een vroeg ontbijt ontdek je de hoofdstad op een alternatieve manier. Kom in contact met sleutelfiguren van de lokale gemeenschap van de San Roque buurt, een traditionele wijk van Quito’s historische centrum. Ambachtslieden leren je meer over hun culturele erfgoed en maken al snel duidelijk waarom het net zo belangrijk is om bepaalde gebruiken te koesteren en te beschermen.

DAG 03 | Quito – Cotopaxi Nationaal Park - Isinliví (O,L,D)

Vandaag ruil je de drukke hoofdstad in voor het prachtige Andesgebergte. Je vervolgt de Laan der Vulkanen of ‘Avenida de los Volcanes’ richting Cotopaxi Nationaal Park. Met zijn 5.897 meter is dit een van de hoogste actieve vulkanen ter wereld en de op een na hoogste berg van Ecuador. Met wat geluk spot je herten, vossen en misschien zelfs de Andescondor! Na een lunch in een traditionele hacienda ga je richting LluLlu Lllama Mountain Lodge, je verblijf voor de komende drie nachten.

DAG 04 & 05 | Isinliví: Quilotoa & yoga (O,D)

Deze ecolodge in het hart van de Andes nodigt je uit om contact te maken met je innerlijke zelf en met de geest van de magische bergen. Neem deel aan yogalessen bij zonsopgang- en ondergang en geniet van de heerlijke spa met een overdekte jacuzzi, stoomsauna en droge sauna. Ook ga je naar het Quilotoa kratermeer: een azuurblauw meer dat meer dan een #mytookumoment waard is! Onderweg breng je een bezoekje aan Tigua, een klein dorpje waar je prachtige handgemaakte kleurrijke maskers kan kopen.

DAG 06 | Isinliví – Otavalo (O,D)

Nog meer relaxen? Zet je reis verder naar Otavalo waar de weg bezaaid is met kleine indianendorpen. Witgekalkte huisjes tekenen zich af tegen het dramatische Andeslandschap. Aan de voet van de Imbaburavulkaan ligt het San Pablomeer met daarrond de dorpjes die de kern van de Otavalo gemeenschap vormen. Neem je intrek in My SachaJi, een pionier op het gebied van wellness in Ecuador.

DAG 07 | Otavalo (O,D)

Pure berglucht en een serene omgeving zijn de ideale ingrediënten voor een heerlijk ontspannen verblijf waar je uitgerust van terugkeert. Vandaag volg je een Kundalini yogales, een yoga traditie afkomstig uit de tantrische traditie. Het uitgangspunt? Alles is met elkaar verbonden: het hele universum leeft in jezelf en tegelijkertijd ben je een maar een klein onderdeel van het grotere geheel. Het doel is bewustzijnsverruiming en het stromen van energie van de lagere chakra’s (energiecentrum met meer aardse en egocentrische verlangens) naar de hogere chakra’s (liefde en verbondenheid). Het resultaat is Kundalini energie!

DAG 08 | Otavalo (O,L,D)

Trek eropuit naar Otavalo, de beroemdste indianenmarkt van Ecuador. Op de Plaza de los Ponchos zie je onder andere de wevers die hun kleurrijke wandkleden, truien en poncho’s trots showen in de vele marktstalletjes. Ondertussen hoor je de rustgevende klanken van Andesmuziek. Maak ook een wandeling naar de Peguche waterval, een perfecte locatie voor relaxatie en meditatie. Na je lunch in een historische hacienda ga je terug naar je verblijf waar je nog kan genieten van een typische Andes reiniging of massage.

DAG 09 | Otavalo – Papallacta (O)

Na een gezond ontbijt vervolg je de Cordillera Oriental over  een bergpas van 4.065 meter richting Papallacta. Het weer is vaak mistig, maar bij helder weer sta je versteld van het adembenemende uitzicht op de Antisana vulkaan en het omliggende páramo landschap. Bij aankomst in het hotel ga je meteen op pad in de bergbossen van het ecologische reservaat: hou je ogen open voor kleurrijke vogels en bergtapirs! In de namiddag kom je helemaal tot rust in het resort.

DAG 10 | Papallacta (O)

Je laatste volledige dag in Ecuador staat helemaal in het teken van spa en wellness. Bekijk het uitgebreide aanbod van het hotel en verwen jezelf met een duik in de thermale baden of boek een extra massage. Liever een verkwikkende wandeling? Verken dan de trails die rondom het hotel starten!

DAG 11 | Papallacta – Quito – Brussel (O)

Geniet nog van een rustig ontbijt in deze unieke omgeving en blik terug op deze ontspannende ervaring. Je neemt de transfer naar de luchthaven van Quito voor de vlucht huiswaarts.

DAG 12 | Brussel

Je komt aan in België en geniet nog na van deze helende ervaring!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 3.935

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Amsterdam in combinatie met treinrit vanuit Brussel-Zuid met KLM in N-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Yoga sessies en walking trails rondom de lodges zijn steeds inbegrepen. Gebruik van spa, healing therapies, massages en andere optionele activiteiten zijn niet inbegrepen in de prijs. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.