1

Rondreis Colombia: Conscious Colombia

Duurtijd19 dagen
Prijs vanaf€ 4.695/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

 • Retourvluchten vanuit Brussel
 • Regionale vluchten
 • Accommodaties & maaltijden
 • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Verken Colombia op een andere manier. Je gaat off the beaten track, reist bewust, maakt kennis met de locals en leert heel wat bij over de fauna en flora en cultuur. Je ontdekt dit paradijs van beboste hooggebergtes, mystieke mangroves, met palmboom omzoomde stranden en prachtige koloniale steden.

DAG 01 | Brussel – Bogotá

Op naar veelzijdig Colombia! Spring op het vliegtuig en maak je klaar om deze magische bestemming te leren kennen op een manier die toch net een beetje anders is. Je komt aan in Bogotá en neemt je intrek in Biohotel Organic Suites. Luxe en comfort gaan hier hand in hand met respect voor de omgeving. Kom helemaal tot rust in deze groene oase te midden van het drukke Bogotá.

DAG 02 | Bogotá (O,L)

Ontwaak in dit koloniale pareltje en spring op de fiets, de leukste manier om deze bruisende metropool te verkennen! Start met het kleurrijke centrum, La Candelaria, en geef daarna je zintuigen vrij spel op de gigantische overdekte markt van Paloquemao: Colombiaanse specialiteiten in overvloed! Bezoek ook een lokale koffiebranderij en proef waarom Colombia trots op nummer twee van de grootste koffie producerende landen ter wereld staat. Na een verkwikkende lunch zet je de tocht te voet verder en bezoek je het Museo del Oro, een van de grootste goudmusea ter wereld. De collectie is letterlijk oogverblindend! Ook neem je de kabelbaan of funicular naar de Cerro Monserrate, een beroemde pelgrimsplaats, waar je op 3.000 meter hoogte een spectaculair uitzicht hebt over Bogotá.

DAG 03 | Bogotá – Manizales - Villamaría (O,D)

Je volgende avontuur brengt je met een binnenlandse vlucht langs spectaculaire landschappen en uitzichten op de besneeuwde bergtoppen van Los Nevados Nationaal Park helemaal tot in de regio van de stad Manizales. Om tot bij je accommodatie, een 19e-eeuwse veehacienda, te geraken, wissel je het laatste stuk van vervoersmiddel: paarden staan klaar om je te vervoeren! Termales La Quinta, gelegen op 2.600 meter hoogte en omgeven door bossen, watervallen en thermale bronnen, weet iedere reiziger te bekoren.

DAG 04-05 | Villamaría (O,L,D)

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen? Check! Verken het Nationaal Park Otún-Quimbaya, een prachtig natuurreservaat met zowel tropisch regenwoud als Andesbos. Deze overgang zorgt voor een hele reeks bewoners: brilberen, poema’s, brulapen en nog zoveel meer. Je maakt een wandeling van zo’n drie à vier uur en luistert naar de gespecialiseerde ecogids! Ga ook vogelspotten in Bosque de las Bromelias, een beschermd Andesbos rond de hacienda.

DAG 06 | Villamaría – Marinilla (O)

Vandaag ga je per transfer richting Marinilla, een onbekender stadje gelegen nabij Medellín in het departement Antioquia. Je verblijft hier in Cannúa Lodge, een luxueuze duurzame accommodatie aan de rand van het bos!

DAG 07-08 | Marinilla (O)

Ben je verzot op lekker eten? Dan kan je niet wachten op een privé-kookles van de chefs van Cannúa Lodge! Leer meer over high-end cuisine en ontdek lokale smaken, producten en overheerlijke tradities. Ook ga je op pad in de omgeving en leer je het dorpje Marinilla beter kennen. De grote massa heeft zijn weg nog niet gevonden naar deze vergeten parel en dit maakt het een bezoekje meer dan waard. Het dorpje wordt zelfs het ‘Sparta van Colombia’ genoemd, vanwege het enthousiasme en de moed van de soldaten ten tijde van de onafhankelijkheidsoorlog met Spanje. Na een begeleide tour is het tijd voor een kopje koffie op het centrale plein en een bezoekje aan een van Colombia’s bekendste gitaarfabrieken!

DAG 09 | Marinilla – Medellín – Santa Marta – Palomino (O)

Vandaag ruil je het bergachtige landschap in voor de Caribische laaglanden en neem je vanuit Medellín een binnenlandse vlucht naar Santa Marta. Dit badplaatsje ligt aan de Sierra Nevada de Santa Marta, het hoogste kustgebergte ter wereld dat met haar majestueuze toppen het oosten van de stad kleurt. Je verblijft tussen Tayrona Nationaal Park en Palomino, waar tropische jungle, zandstranden en uitgestrekte koraalbanken zorgen voor een idyllische omgeving. EcoHotel Finca La Jorará is je thuisbasis voor de komende drie nachten!

DAG 10 | Palomino: Tayrona Nationaal Park (O,L)

Vroeg uit de veren, want vandaag verken je Tayrona Nationaal Park, het grootste park van Colombia. Regenwoud en woeste kustlijnen vermengen zich moeiteloos met als resultaat een stukje tropisch paradijs dat iedere reiziger weet te bekoren. Een gids neemt je mee op pad op zoek naar verschillende soorten fauna en flora, zoals kapucijnaapjes en bontgekleurde toekans. Je wandelt langs de mooiste stranden waar je kan zwemmen, genieten van een vers visje als lunch of gewoon wat kan ontspannen. Een ideale omgeving voor een #mytookumoment!

DAG 11 | Palomino (O)

Vandaag kom je helemaal tot rust in je hotel. Geniet van het geluid van de golven van de Caraïbische zee op de achtergrond en ontdek het terrein en de prachtige omgeving van het ecohotel!

DAG 12 | Palomino – Santa Cruz de Mompox (O)

Op naar Mompox! Klinkt de naam van de schrijver Gabriel García Márquez bekend in de oren? Dan begrijp je meteen waar de Nobelprijswinnaar zijn inspiratie haalde voor het alom bekende magisch realisme. Rustend als een eilandje te midden van de Magdalenarivier, vind je hier witgewassen koloniale huisjes en kerken in een setting waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. Na een zeven uur durende rit, neem je je intrek in Boutique Hotel Bioma Mompox.

DAG 13 | Santa Cruz de Mompox (O)

Vandaag staat een ontdekking van Santa Cruz de Mompox op jouw programma! Je gids haalt je op en neemt je mee op een drie uur durende tour doorheen dit pareltje. De geschiedenis van het stadje komt tot leven en je ontdekt al snel waarom Mompox een belangrijke rol speelde in de Spaanse kolonisatie van het noorden van Zuid-Amerika. Ook neem je een kijkje bij een workshop waar er gewerkt wordt met filigraan, fijn goudsmeedwerk dat een lange traditie kent.

DAG 14 | Santa Cruz de Mompox (O)

De activiteit van vandaag staat helemaal in het teken van de Magdalenarivier! Al zeilend bezoek je een vissersdorpje waar je meer leert over de lokale gebruiken en gewoontes. Ook zet je de zeiltocht verder richting de ‘ciénagas’, draslanden en mangroven die uniek zijn voor de regio en waar je prima kan vogelspotten!

DAG 15 | Santa Cruz de Mompox - Cartagena (O)

Na het ontbijt zet je koers richting Cartagena de Indias, waar je al snel wordt betoverd door deze wondermooie stad die uit een sprookje lijkt te komen. Koloniale gebouwen, kleine pleintjes, verborgen patio’s met fonteinen, kleurrijke bloemen en joviale Colombianen maken van je verblijf een onvergetelijke ervaring.

DAG 16 | Cartagena (O)

Doe eens iets anders dan wat de meesten doen en verken de stad per zeilboot en kajak vanop de San Lázaro laguna. De beloning is groot: spectaculaire uitzichten op prachtige koloniale gebouwen en bezoekjes aan mangrove eilanden rijk aan verschillende vogelsoorten!

DAG 17 | Cartagena (O)

Je start de dag met een bezoek aan het kleine vissersdorpje La Boquilla, net ten noorden van Cartagena. Hier kom je meer te weten over de ‘Fundación Pescador de Letras’, een sociaal project waar educatie voor lokale jongeren centraal staat. Wist je trouwens dat er 50.000 COP (ongeveer 11 euro) per bezoek rechtstreeks naar het project gaat? Hierna ontdek je met een lokale vissersboot de magische wereld van de mangroven, een bijzonder fragiel ecosysteem waar brak water en zeewater zich met elkaar vermengen en dat wereldwijd bedreigd wordt door de mens. De boomwortels worden omgehakt voor de aanleg van golfterreinen, palmolieplantages en grote garnalenboerderijen. Mangroven hebben vele functies en zorgen ervoor dat de zee en de rivieren in symbiose met elkaar samenleven. De bomen zijn sierlijk en hechten zich met hun grote wortels vast in de modder. De mangroven bieden een grote variëteit aan fauna en flora, want het is de habitat van verschillende soorten vogels, vissen en krabben.

DAG 18 | Cartagena – Brussel (O)

Na het ontbijt geniet je van wat vrije tijd en neem je de transfer naar de luchthaven van Cartagena voor de internationale vlucht naar Brussel.

DAG 19 | Brussel

Je komt aan in België en droomt nog verder over je authentieke avontuur!

Wat maakt deze reis duurzaam?

 • Evenwichtige balans tussen lunches/diners zowel in lokale restaurants als in de hotels (bv. lunch op dag 2 in Casa Vieja in Bogotá)
 • Tewerkstelling van lokale bevolking als chauffeurs en gidsen
 • Onze lokale partner steunt sociale projecten waarbij er wordt ingezet op betere toekomst voor straatkinderen: Club Deportivo Straatkinderen (Medellín) & La Vecina (Cartagena). Bij boeking van het duurzame programma steun je automatisch beide projecten met 1% van je betaling
 • Steun aan lokaal project Fundación Pescador de Letras in Cartagena. Per bezoek gaat er 50.000 COP (ongeveer 11 euro) rechtstreeks naar het project dat zich inzet op educatie van lokale jongeren
 • Off the beaten track programma met minder toeristische regio's
 • Verblijf in EcoHotel Finca La Jorara met duidelijk beleid rondom werknemers: gelijke voorwaarden en kansen voor iedereen, respect voor cultuur, gebruiken en tradities van iedereen en extralegale voordelen (i.v.m. gezondheid, moederschap, onderwijs en pensioenen)
 • Tewerkstelling van lokale bevolking in hotels (bv. EcoHotel Finca La Jorara)
 • Verblijf in Biohotel Organic Suites dat werkt met verse producten uit de organische (verticale) moestuin en in de keuken vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden aanbiedt. Aangedreven door zonne-energie en gebruik makend van waterbesparende systemen zorgt het hotel voor een duurzaam verblijf. Ook biedt het waterbehandelingen en innovatieve biologische behandelingen in de spa. Ze maken gebruik van gerecycleerd materialen, vermijden PVC en hebben zelfs gordijnen van gerecycleerd plastiek.
 • Verblijf in Cannúa Lodge waar ze in de badkamer all-natural zeep, shampoo en conditioner aanbieden. Het restaurant focust op ‘verloren’ smaken en haalt vele ingrediënten bij gekende naburige leveranciers of de eigen tuinen (zo’n 8.000 m² aan organische tuinen en bos), waar aan permacultuur wordt gedaan (duurzame manier van tuinieren, waarbij er zo weinig mogelijk afval wordt gecreëerd en alles een gesloten kringloop doormaakt). De unieke constructie van het hotel maakt gebruik van gecomprimeerde aardeblokken die ter plaatse worden geproduceerd van meer dan 80 ton eigen grond in combinatie met duurzaam geoogste bamboe. Al de daken hebben ook een opvangsysteem voor regenwater en het waterbehandelingssysteem omvat zelfs hergebruik van afvalwater.
 • Verblijf in EcoHotel Finca La Jorara dat een reeks maatregelen hanteert gericht op duurzaam energieverbuik, waterverbruik, etc. (zie word doc voor alle puntjes)
 • Verblijf in Sofitel Legend Santa Clara in Cartagena, een hotel dat deel uitmaakt van de Accor keten. Ze hebben een duidelijk duurzaamheidsbeleid: Planet 21 (bomen planten, energie zuinig verbruik, ecologische toiletartikelen en kuisproducten, ecologisch design met hout uit bossen met duurzaam beleid, certificaten, keuken met verse en lokale producten, etc.).
 • Activiteiten met alternatieve vervoersmiddelen: stadsbezoek Bogotá per fiets, te voet en met de kabelbaan; te paard naar Termales La Quinta; zeiltocht over de Magdalenarivier in Santa Cruz de Mompox; stadsbezoek aan Cartagena al zeilend en kajakkend; bezoek aan mangroven La Boquilla met een vissersboot
 • CO² compensatie van je internationale vluchten is inbegrepen
 • Ecotoerisme tijdens verblijf in landhuis Termales La Quinta (Los Nevados Nationaal Park en Nationaal Park Otún-Quimbaya) en EcoHotel Finca La Jorará (Tayrona Nationaal Park)
 • Ecotoerisme door bezoeken aan Los Nevados Nationaal Park, Nationaal Park Otún-Quimbaya, Tayrona Nationaal Park en mangroventour aan La Boquilla aan Cartagena
 • Bezoek aan cultureel erfgoed tijdens de reis: stadsbezoek Bogotá, bezoek aan gitaarfabriek in Marinilla, stadsbezoek aan Santa Cruz de Mompox en Cartagena
 • Colombia staat op de VN-lijst van ontwikkelingslanden. In 2019 was het toerisme goed voor 5,9% van het BNP
 • Langdurige samenwerking met vast lokale partner

Ontdek aan de hand van de icoontjes wat deze reis duurzaam maakt. Bevat het icoontje een “i” dan hebben wij voor dat doel initiatieven uitgewerkt in de reis. De acht icoontjes staan voor onze doelen op ons Tooku duurzaamheidskompas. Dit kompas wijst ons in de goede richting naar de verschillende duurzaamheidsdoelen waar we achter staan en waar we ons voor inzetten. Benieuwd naar meer? Lees meer op Tooku & Duurzaamheid en ontdek al onze Duurzame reizen

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 4.695

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met KLM in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Avianca, LATAM, VivaColombia, EasyFly of gelijkwaardig, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en privé-verplaatsingen (met Spaanstalige chauffeur) zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige privé-begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.