1

Rondreis Colombia: Atypisch

Duurtijd22 dagen
Prijs vanaf€ 5.395/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Prachtige foto’s van torenhoge waspalmen en kleurrijke koloniale huisjes, maar toch zie je steeds die ene toerist op de achtergrond? Wil jij ook het authentieke Colombia ervaren, maar liever off the beaten track? Sta je open voor onverwachte culturele ontdekkingen en een unieke natuurbelevenis? Dan staat deze 22-daagse alternatieve rondreis op jouw lijf geschreven. Verblijf op uitzonderlijke locaties, ga back to basics en geniet van atypisch Colombia!

DAG 01 | Brussel – Medellín

Op naar veelzijdig Colombia! Spring op het vliegtuig en maak je klaar om deze magische bestemming te leren kennen! Vandaag vlieg je vanuit Brussel naar Medellín waar je verblijft in een kamer van een gerestaureerde villa met tropische tuin, een groene oase van rust te midden van El Poblado.

DAG 02 | Medellín - Salamina (O)

Weg van het drukke Medellín! Salamina, een charmant dorpje in de Colombiaanse koffieregio, is je eerste belangrijke stop. Groene berglandschappen en slingerende wegen brengen je naar een van de best bewaarde geheimen van het land.

Standaard

Lola Adventures Salamina

DAG 03-04 | Salamina (O)

Deze dagen ontdek je waarom Colombia trots op nummer twee van de grootste koffie producerende landen ter wereld staat. Een rondleiding op een naburige traditionele koffieboerderij leert je alles over het proces van bes tot kopje. Ook het stadje Salamina, met haar prachtig bewaarde culturele erfgoed, komt aan bod. Wil je stiekem toch eens graag die torenhoge waspalmen bewonderen? Geen probleem, spring op een traditionele Willys jeep en ga naar de Valle de Samiria, hét alternatief voor Valle de Cocora! Fotografeer de tot wel 60 meter hoge waspalmen in een rustige omgeving met minder toeristen: #mytookumoment!

DAG 05 | Salamina – Manizales – Villamaría (O,D)

Je volgende avontuur brengt je langs spectaculaire landschappen en uitzichten op de besneeuwde bergtoppen van Los Nevados Nationaal Park helemaal tot in de regio van de stad Manizales. Om tot bij je accommodatie, een 19e-eeuwse veehacienda, te geraken, wissel je het laatste stuk van vervoersmiddel: paarden staan klaar om je te vervoeren! Termales La Quinta, gelegen op 2.600 meter hoogte en omgeven door bossen, watervallen en thermale bronnen, weet iedere reiziger te bekoren.

DAG 06-07 | Villamaría (O,L,D)

Wandelen, wandelen en nog eens wandelen? Check! Verken Nationaal Park Otún-Quimbaya, een prachtig natuurreservaat met zowel tropisch regenwoud als Andesbos. Deze overgang zorgt voor een hele reeks bewoners: brilberen, poema’s, brulapen en nog zoveel meer. Je maakt een wandeling van zo’n drie à vier uur en luistert naar de gespecialiseerde ecogids! Ga ook vogelspotten in Bosque de las Bromelias, een beschermd Andesbos rond de hacienda.

DAG 08 | Villamaría – Cali (O)

Toch even genoeg van die koffieregio? Daal af van de hoger gelegen berglandschappen naar de suikerrietplantages van het lager gelegen departement Valle de Cauca, waar Santiago de Cali ligt. Uiteraard bekend als het mekka van salsa, maar ook door het bloeiende nachtleven en een diversiteit aan Afro-Colombiaans erfgoed.

DAG 09 | Cali (O)

Vandaag verken je uitgebreid Cali! Je privé-gids neemt je mee naar de belangrijkste kerken en pleinen van het historische stadscentrum, zoals Plaza de Caicedo met haar neoklassieke gebouwen, de La Merced kerk en enkele interessante musea. Je struint door de koloniale stadswijk San Antonio, een hippe buurt overspoeld met cafeetjes en leuke winkeltjes. Toch ook graag een uitzicht over de stad? Dat heb je vanaf het uitkijkpunt Cristo Rey, bovenop een heuvel! Een dagje Cali is niet compleet zonder salsa: ’s avonds neem je deel aan een salsashow en aan salsalessen!

DAG 10 | Cali - Tierradentro (O)

Je zet koers richting Tierradentro en passeert de Nevado del Huila, de hoogste actieve vulkaan van het land. Als dat geen prachtige foto’s oplevert?! Na een rit van zo’n zes uur kom je aan in Hotel Albergue El Refugio, een basic hotel met zwembad en ideale ligging: vlakbij de ingang van het Tierradentro Archeologisch Park. Deconnecteer even met de online-wereld, want hier heb je geen internetverbinding.

Standaard

Hotel Albergue El Refugio

DAG 11 | Tierradentro Archeologisch Park (O)

Wist je dat het archeologische park van Tierradentro de op één na belangrijkste vindplaats is van Colombia? 162 ondergrondse graftombes van precolumbiaanse volkeren, uitgegraven in vulkanisch gesteente en wel zo’n zeven onder de grond, maken van je bezoek een unieke ervaring. Leer meer over de muurschilderingen op deze graftombes en krijg een bijzondere inkijk in het leven en cultuur van deze volkeren!

DAG 12 | Tierradentro – San Agustín (O)

Maak je klaar voor een zes à zeven durende rit in zuidwestelijke richting door de uitlopers van de Andes. Net voor je San Agustín bereikt, zie je al snel dat de landbouw in het departement van Huila primeert. Suikerriet, koffie en vele tropische vruchten sieren de bergflanken. Je overnacht in een stijlvol boutique hotel in een koloniale koffieboerderij.

DAG 13-14 | San Agustín (O)

Tijd voor de belangrijkste archeologische vindplaats van Colombia: San Agustín! De eerste dag breng je in de voormiddag een uitgebreid bezoek aan het park, dat met trots de titel van precolumbiaanse hoofdstad van het land draagt. Het is een heuse necropool waarover nog heel wat mysteries bestaan. Klim tot aan Alto de Lavapatas voor een prachtig uitzicht en wandel door El Bosque De Las Estatuas waar maar liefst 35 unieke beelden poseren. Ook neem je een kijkje in het archeologisch museum. In de namiddag is er een koffietour met proeverij gepland! De tweede dag verken je de omgeving van San Agustín met interessante vindplaatsen zoals Alto de los Ídolos en Alto de las Piedras, gevolgd door het archeologisch museum van Obando. Ook graag een beetje natuur? In de namiddag maak je een stop bij de tweede hoogste waterval van Colombia: Salto de los Bordones!

DAG 15 | San Agustín – Pitalito – Bogotá (O)

Op naar de hoofdstad van Colombia! In Pitalito neem je een binnenlandse vlucht naar Bogotá, waar je een vrije namiddag hebt om te genieten van deze bruisende metropool. Je verblijft in het centrum en koloniale wijk La Candelaria, van waaruit je gemakkelijk de stad kan verkennen.

DAG 16 | Bogotá: El Chifflón & La Chorrera (O)

Doe eens iets anders dan wat de meesten doen en trek er op uit naar Choachí! Je klimt langs mistige páramo – een ecosysteem – naar meer dan 3.000 meter hoogte en daalt weer af naar Choachí zelf. Hier begint je bergwandeling langs verschillende watervallen en je passeert zelfs de hoogste van het land! Op de terugweg kan je het dorpje nog even bezoeken of genieten van de thermale baden van Santa Mónica.

DAG 17 | Bogotá – Yopal – Llos Llanos (O,D)

Save the best for last? Uiteraard! Ontdek het oosten van Colombia, de vlaktes van Llos Llanos Orientales. Je neemt een binnenlandse vlucht naar naar Yopal en springt in een 4x4 om via onverharde wegen door het savannelandschap naar je verblijf voor de komende nachten te gaan. Wie weet spot je onderweg wel al wat wildlife? De ecolodge biedt eenvoudige accommodatie maar unieke ervaringen!

DAG 18-19 | Llos Llanos (O,L,D)

Dompel je onder in de folkloristische levensstijl van de ‘llaneros’, de plaatselijke cowboys, en beleef een waar avontuur ver van de bewoonde wereld. Maak safari’s per 4x4 of te voet op zoek naar anaconda’s, jaguars, kaaimannen, capibara’s, brulapen en nog zoveel meer. Ga paardrijden of traditioneel vissen op piranha’s! ’s Avonds word je dan weer getrakteerd op een van de meest spectaculaire zonsondergangen ooit en de wondermooie sterrenhemel van Llos Llanos.

DAG 20 | Llos Llanos – Yopal – Bogotá (O)

Je gaat terug per 4x4 naar Yopal om een binnenlandse vlucht te nemen naar Bogotá. Kom tot rust in je luxueus design hotel ten noorden van de stad, vlakbij vele uitstekende restaurants en het winkelcentrum Andino van Zona T. Neem een drankje op het dakterras en blik terug op een onvergetelijke ervaring!

DAG 21 | Bogotá – Brussel (O)

Na het ontbijt geniet je van wat vrije tijd en neem je de transfer naar de luchthaven van Bogotá voor de internationale vlucht naar Brussel.

DAG 22 | Brussel

Je komt aan in België en droomt nog verder over je authentieke avontuur!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

€ 5.395

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Iberia in N-klasse (in laagseizoen), regionale vluchten met Avianca, LATAM, VivaColombia, EasyFly of gelijkwaardig, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en privé-verplaatsingen (met Spaanstalige chauffeur) zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige privé-begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.