1

Rondreis Botswana: op mobiele safari

Duurtijd10 dagen
Prijs vanaf€ 5.875/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Internationaal gezelschap
  • Accommodaties & maaltijden
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Wil je Botswana verkennen over land, hou je van kamperen en wil je graag één worden met de adembenemende Afrikaanse natuur? Dan is ons mobile safari programma zeker iets voor jou. Een mobiele safari gaat niet alleen over het zien van de dieren, het gaat ook om het horen van de krekels ’s nachts, het ruiken van de olifant die door het kamp dwaalt, het zand tussen je tenen voelen en het proeven van het lekkere eten dat enkel op een kampvuur bereid is. De affiniteit en het respect voor de natuur van jouw gids/chauffeur is besmettelijk en je ervaart de natuur met al jouw zintuigen en zonder grenzen. Je ontdekt verschillende gebieden van Botswana en je behoudt je eigen gids/chauffeur en crew voor de hele trip, wat ervoor zorgt dat er een heuse band ontstaat, wat bedraagt aan deze authentieke wilderniservaring. Kom dichterbij, spreid je vleugels en geef je over aan het ritme van de Afrikaanse bush!

DAG 01 | Brussel – Johannesburg – Maun – Moremi (D)

Klaar voor je Afrikaans safari avontuur? Vandaag vlieg je naar Maun, waar je met een klein propeller vliegtuigje (safari vanuit de lucht!) naar de Xakanaxa airstrip vliegt, waar je gids/chauffeur voor je mobiele safari belevenis je verwelkomt. Je eerste drie nachten breng je door in de Xakanaxa regio in het Moremi Game Reserve.

Deluxe

Tentenkamp Moremi Game Reserve

DAG 02 & 03 | Moremi Game Reserve (O,L,D)

Trek elke dag op safari in de voor- en namiddag in de Moremi. Dit natuur reservaat ligt aan het oostelijke uiteinde van de Okavango delta. Hier ontdek je wijd open overstromingsgebieden, moerassen, lagunes, met papyrus omzoomde kanalen, bos en savanne. De diversiteit aan fauna en flora is hier uitstekend. Wie weet spot je wel de met uitsterven bedreigde wilde honden en de rode lechwe, een van de meer bijzondere antiloop soorten die hier voorkomt.

Deluxe

Tentenkamp Moremi Game Reserve

DAG 04 | Moremi Game Reserve – Khwai (O,L,D)

Na een vroeg ontbijt vertrek je richting Khwai regio en geniet je van een volledige safaridag met picknicklunch. De reis van de dag volgt het Manuchira kanaal, bekend als de Khwai rivier. Dit gebied is een van de meest schilderachtige regio’s van de Okavango. Onderweg stop je aan de prachtige Dombo Hippo Pools waar je de capriolen van de nijlpaarden aanschouwt.

Deluxe

Tentenkamp Khwai Community

DAG 05 & 06 | Khwai (O,L,D)

De Khwai rivier vormt een natuurlijke grens tussen het reservaat en de gemeenschap die hier leeft. Je brengt de volgende twee nachten door op een exclusieve camping in het gebied van de gemeenschap. Beleef hier dag en nacht jeepsafari’s, wandelsafari’s en ga voor een persoonlijke ontmoeting met de flora en fauna van Botswana tijdens een mokorotrip.

Deluxe

Tentenkamp Khwai Community

DAG 07 | Khwai – Chobe (O,L,D)

Vandaag staat er een rit van 100 kilometer op het programma, terwijl je safarigewijs naar de centrale Chobe regio rijdt. Het meest spannende en uitdagende deel van de dag is het oversteken van de Magwikwe Sand-kam, maar je gids/chauffeur heeft dit natuurlijk al meerdere keren gedaan en je bent dus in uitstekende handen.

Deluxe

Tentenkamp Chobe National Park

DAG 08 & 09 | Centraal Chobe (O,L,D)

Ontdek de Savuti en centraal Chobe regio terwijl je dagelijks in de voor- en namiddag op jeepsafari gaat. Het meest interessante aspect van dit gebied is de interactie tussen leeuw en olifant. Hier leeft een enorme grote troep leeuwen van wel twintig tot dertig leeuwen en zij hebben geleerd door de jaren heen om op deze enorme dikhuiden te jagen, met succes. Ze lanceren hun aanval in de duisternis en met behulp van de ganse troep slagen ze erin jonge en zelfs jongvolwassen olifanten te doden.

Deluxe

Tentenkamp Chobe National Park

DAG 10 | Chobe – Kasane – Johannesburg - Brussel (O)

Je rijdt van centraal Chobe langs de Chobe rivier naar Kasane waar je stopt voor een picknicklunch en de rondreis afsluit met een zalige boottocht. Vanuit Kasane vlieg je via Johannesburg naar Brussel. Je kan je rondreis nog uitbreiden met twee nachten in Chobe of in Victoria Falls (Zimbabwe) – contacteer ons zeker  voor de mogelijkheden en prijzen.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 5.875

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonstent en in internationaal gezelschap (prijs privé groep op aanvraag!). Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met British Airways in Q-klasse en vanuit Johannesburg met SA Airlink in Q-klasse, alle lokale & luchthaven taksen geldig op 24.07.2020. Inclusief landarrangement: meet & greet bij aankomst, transfers, maaltijden en activiteiten volgens programma (niet privé), verblijf in een comfortabele tent met bedden, lakens en handdoeken en privé badkamer, Engelstalige gidsen, chauffeurs en safari crew, alle toegangsgelden, frisdranken, water, bier en wijn. Exclusief: fooien, verzekeringen, alle andere dranken en andere persoonlijke uitgaven. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.