1

Rondreis Japan: Duurzame verkenning

Duurtijd14 dagen
Prijs vanaf€ 5.285/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

 • Retourvluchten vanuit Brussel
 • Accommodaties & maaltijden
 • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Reizen naar Japan op een duurzame manier, per trein, fiets en te voet. Tijdens deze rondreis in Japan kan het! Je verblijft in moderne hotels met concrete duurzaamheidsdoelstellingen en authentieke ryokans of minshuku met een lange traditie. Ook de excursies en activiteiten hebben een duurzaam karakter. In Tokyo maak je een fietstocht rond duurzame stadsinitiatieven, vanuit Kyoto trek je de natuur in en in Takayama fiets je tussen de rijstvelden en proef je lokale specialiteiten. Top of the bill, is een meerdaagse wandeltocht langs de eeuwenoude Nakaseno Highway, langs authentieke postdorpen, ver weg van de massa!

DAG 01 | Brussel – Tokyo

Klaar om te vertrekken? Op naar Tokyo!

DAG 02 | Tokyo

Welkom in het bruisende Tokyo! Bij aankomst ga je naar het hotel en geniet je van wat vrije tijd om uit te rusten na je vlucht.

DAG 03 | Tokyo (O)

Een van de leukste manieren om een stad te verkennen is zonder twijfel met de fiets. Je kunt meer zien in minder tijd en je proeft van de lokale vibe. Je start de fietstocht in het station van Toyoso, een waterrijke buurt. Je fietst richting centraal-Tokyo en maakt een eerste stop in de compacte Kyu Shiba Rikyu Garden, een groene oase midden in de stad. Daarna maak je een stop bij de Tsukiji markt, een openlucht voedselmarkt, een geweldige plek dus om lekkere snacks te vinden. Erna stap je weer op de fiets voor een langere rit naar Ningyocho, ook hier kan je van typisch Japanse hapjes proeven. Je stopt ook bij de Suitengu Shrine, je gids vertelt je er alles over zijn speciale band met honden. Een volgende route brengt je naar Asakusa, een must-see in Tokyo. Voor het laatste deel van je fietstocht steek je de rivier over en fiets je door een deel van de stad dat vroeger 'shitamachi' was, waar de gewone mensen vroeger woonden. ’s Avonds heb je vrij en kan je uitrusten van deze energieke dag.

DAG 04 | Tokyo (O)

Een duurzame stadstour in Tokyo?! Yes please! In de aanloop naar de Tokyo Olympics, heeft de stad volop ingezet op duurzaamheid. Op deze fietstour maak je niet alleen kennis met de zuidelijke kant van de metropolis, je komt ook meer te weten over hoe Tokyo zich inzet om de wereld leefbaar te houden voor de volgende generaties. Je ontmoet je gids in het station en haalt samen je (elektrische) fiets op. De eerste buurt die je verkent is Meguro, een stadsdeel bekend als goede woonbuurt vanwege de relatief rustige en groene omgeving. Je stopt bij de Meguro Skygarden, deel van het Edo Midori systeem dat green spaces in de stad promoot voor leefbaarheid. Je stapt weer op de fiets, en je volgende halte is in de fancy buurt Shirokanedai. Hier wandel je door een klein maar bijzonder park, waar verschillende plant- en diersoorten beschermd worden. Niet ver daar vandaan vind je de Japanse landschapstuin Happo, waar je kan genieten van typisch Japanse dingen als bonsai boompjes, koi vissen, en een kopje gezonde matcha thee. Lunchen doe je bij een veganfriendly restaurant in de buurt. Het namiddagprogramma is seizoensgebonden. In de zomer fiets je naar Ariake waar je alles te weten komt over de getroffen maatregelen om de soms overmatige hitte tegen te gaan. Off-season breng je in de plaats een bezoek aan de Toyosu vismarkt om te zien hoe men de visserij milieuvriendelijk aanpakt. Je kan ook een kijkje nemen in Eco Town in Odaiba (op aanvraag), een kunstmatig eiland. Als afsluiter is er een vrij bezoek aan het Hydrogen museum in Shiomi gepland. Erna keer je terug en geniet je van een vrije avond.

*Een bezoek aan Eco Town is op aanvraag en op basis van beschikbaarheid van reserveringen.
**Het kan zijn dat het programma omgedraaid en/of wat aangepast wordt, afhankelijk van het al dan niet bezoeken van Eco Town

DAG 05 | Tokyo – Kisovallei (O,D)

Met de hogesnelheidstrein verlaat je de grootstad om het platteland in te trekken. De Kisovallei, in het midden van de Japanse Alpen, staat bekend als goed bewaard gedeelte van de ‘Nakasendo’-postroute, een van de vijf oude postroutes die vanuit de hoofdstad Tokyo werden aangelegd. Deze 526 km lange binnenlandse route van Tokyo naar Kyoto is opgedeeld in 69 etappes met dorpen die de reizigers ondersteunden. Elf van deze postdorpen bevinden zich in de Kisovallei, vele van deze dorpen hebben door hun afgelegen en ruwe karakter hun authenticiteit weten te behouden. Je krijgt er het gevoel honderden jaren terug in de tijd te reizen. In dit eerste traject wandel je van Magome naar Tsumago, meteen ook het drukst bezochte gedeelte van de route. Overnachten doe je in een eeuwenoude minshuku, vol charme maar zonder privaat sanitair, zoals de traditie het voorschrijft. Wie toch wat meer luxe verkiest kiest voor het hotel Kisoji dat met zijn publieke warmwaterbaden zowel binnen als buiten een verkwikkende beloning biedt voor deze eerste wandeldag. 

DAG 06 | Kisovallei (O,D)

Je zet de wandelroute vandaag verder van Tsumago naar Nojiri, meteen het langste traject van de tocht. Het pad leidt je door smalle valleien, bamboebossen en Japanse dennenwouden, doorheen een van de meest onontwikkelde gebieden van de Kisovallei. Vanuit Nojiri reis je met de trein verder naar Kiso-Fukushima. Bereid je voor op een bochtige weg, deze werd initieel zo aangelegd om vijandelijke invasies te verhinderen. In Kiso-Fukushima overnacht je in een traditionele ryokan met publieke binnen- en buitenwarmwaterbaden. Genieten!

Superior
Iwaya Ryokan
Deluxe

Komanoyu Ryokan

DAG 07 | Kisovallei – Matsumoto (O,D)

Na het ontbijt reis je met de trein naar Yabuhara voor de laatste wandeling over de Toriipas naar Narai. Verken zeker nog dit sfeervolle dorpje alvorens te treinen naar de stad Matsumoto, bekend voor zijn Zwart Kraaienkasteel.

Superior
Asama Onsen
Deluxe

Higashi Ishikawa Ryokan

DAG 08 | Matsumoto – Kamikochi Nationaal Park (O,D)

Vandaag staat een busrit naar Kamikochi Nationaal Park op je programma. Volgens kenners kan dit nationaal park qua schoonheid de vergelijking met de noordelijke nationale parken in de VS zeker doorstaan. Op het einde van de 19e eeuw introduceerden Europeanen hier het alpinisme, de streek wordt dan ook vandaag nog de Japanse Alpen genoemd. Een korte wandeling in het park leidt je langs de Azusarivier en de Kappabrug, maar ook voor wie hier meer tijd wil spenderen, kan kiezen uit een waaier aan wandelpaden langs onverdroten natuurschoon.

Superior

Fukuji Onsen

Deluxe

Fukuji Onsen

Boutique

Fukuji Onsen

DAG 09 | Kamikochi Nationaal Park – Takayama (O,D)

Graag nog even de natuur in voor je op de bus naar Takayama stapt? Dat kan! Geniet nog van de prachtige omgeving voor je doorreist naar ‘het Kleine Kyoto’, zoals de bijnaam van dit charmante en authentieke stadje, Takayama, luidt.

DAG 10 | Takayama (O,D)

Vandaag neemt een lokale Engelstalige gids je op sleeptouw. In de voormiddag verken je samen met de gids de ochtendmarkt en andere shops met lokale lekkernijen en culinaire ontdekkingen. Erna spring je samen de fiets op naar het omringende platteland van Takayama. Hier ontdek je het Japanse plattelandsleven, met zijn rijstvelden en warmwaterbronnen in volle glorie!

DAG 11 | Takayama – Kyoto (O)

Je verlaat de Japanse Alpen en treint richting het keizerlijke Kyoto. De authentieke sfeer en de meer dan 3.000 tempels en schrijnen stellen niet teleur. Er valt hier heel wat te ontdekken!

Deluxe

Good Nature Station Kyoto

DAG 12 | Kyoto (O)

Vandaag verken je de highlights van Kyoto per fiets. De gids haalt je op in het hotel en samen kies je een huurfiets uit. Je eerste stop is Ryoanji, de tempel met Japan’s bekendste rotstuin, een must voor geïnteresseerden in het zenboeddhisme. Ernaast ligt mogelijks de meest iconische attractie van Kyoto: Kinkakuji of het Gouden Paviljoen. Deze tempel werd gebouwd in de stijl van de ooit extravagante Kitayama cultuur en is een van de mooiste bouwwerken ter wereld. Erna fiets je naar de andere kant van de stad, waar je langs het Filosofenpad geniet van de rustige sfeer en leert over de boeiende geschiedenis van deze weg. Ook Ginkakuji of het Zilveren Paviljoen staat op het programma. Deze tempel is zo ontworpen om perfect in zijn omgeving te passen. Erna ga je naar de zeer fraai gelegen Kiyomizudera, een grote tempel met een groot terras en een schitterend uitzicht over de omgeving. Je sluit de fietstour af met een bezoek aan de geishabuurt Gion. Erna fiets je samen met de gids terug naar je hotel.

DAG 13 | Kyoto (O)

Vandaag op het programma? Een excursie* (op aanvraag) naar een klein dorp in een bosrijk en heuvelachtig gebied ten noorden van Kyoto. Samen met de gids reis je per trein naar Kibune, hier bezoek je het Kifuneschrijn en maak je een wandeling terwijl je meer te weten komt over de bijzondere geschiedenis van dit schrijn. Lunchen doe je in Kawadoko-stijl, een traditionele Japanse maaltijd in het midden van de rivier, watervallen en het bos. Japanners vinden dit een fijne manier om af te koelen en te ontspannen tijdens de warmere maanden. Na de verkwikkende maaltijd trek je langs het steile wandelpad verder naar de Kuramadera-tempel. Wie de wandeling te zwaar vindt, kan ook kiezen voor de kabelbaan die je halverwege brengt. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht en kan je heerlijk tot rust komen in een openlucht warmwaterbron. Erna keer je per trein terug naar Kyoto en geniet je van een vrije avond.

*deze excursie is vanwege weersomstandigheden enkel te boeken tussen april en november. Tussen oktober en april~mei is de Kawadoko lunch niet mogelijk, maar er zijn in november wel zeer fraaie herfstkleuren te zien. Lunch zal in dat geval in een ‘standaard’ lokaal restaurant zijn.

DAG 14 | Kyoto – Osaka – Brussel (O)

Op het gepaste tijdstip neem je de shuttlebus naar de luchthaven voor je terugvlucht. Op dezelfde dag land je al terug in Brussel, tijd om na te genieten!

Wat maakt deze reis duurzaam?

 • Internationaal toerisme wordt in Japan ontwikkeld als nieuwe katalysator voor economische groei
 • Foodietour met lokale specialiteiten in Takayama
 • Off the beaten in Kisovallei om massatoerisme tegen te gaan
 • 6x Japans diner met lokale ingrediënten
 • Rondreis met openbaar vervoer
 • (Elektrische) fietstochten in Tokyo, Kyoto en Takayama
 • Japan heeft een strikt afvalbeleid in openbare ruimtes
 • Accommodaties met toonaangevend duurzaamheidsbeleid in Tokyo en Kyoto
 • CO2 compensatie van je internationale vluchten is inbegrepen
 • Bezoek aan biodiversiteitprojecten in Tokyo
 • Bezoek aan natuurgebied in de omgeving van Kyoto
 • Kamikochi Nationaal Park
 • Meerdaagse wandeling in de Kisovallei
 • Fietstocht in Kyoto langs verschillende UNESCO werelderfgoedsites
 • Meerdaagse wandeling langs authentieke, historische dorpen in de Kisovallei
 • Kennismaking met Japanse geschiedenis, traditionele en moderne cultuur
 • Exclusieve excursie in Tokyo rond duurzame innovatie en energie in Tokyo
 • Samenwerking met vaste lokale partner/KMO

Ontdek aan de hand van de icoontjes wat deze reis duurzaam maakt. Bevat het icoontje een “i” dan hebben wij voor dat doel initiatieven uitgewerkt in de reis. De acht icoontjes staan voor onze doelen op ons Tooku duurzaamheidskompas. Dit kompas wijst ons in de goede richting naar de verschillende duurzaamheidsdoelen waar we achter staan en waar we ons voor inzetten. Benieuwd naar meer? Lees meer op Tooku & Duurzaamheid en ontdek al onze Duurzame reizen

Prijzen

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Superior

€ 5.285

per persoon

Deluxe

€ 5.810

per persoon

Boutique

€ 6.899

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer.
Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Lufthansa in K-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 17.03.2021, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, maaltijden volgens programma, gedeelde taxitransfer van/naar de luchthaven van/naar het stadscentrum, treintickets volgens programma, lokale bus Matsumoto-Kamikochi-Takayama, Niet inbegrepen: bagagetransfers, lokale bus op dag 2,5 en 6, inkomgelden. Aanbod geldig onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.