1

Duurzaam Japan

Duurtijd16 dagen
Prijs vanaf€ 5.285/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Ik ben geïnteresseerd

Tijdens deze reis verken je Japan op een duurzame manier, per trein, fiets en te voet. Je maakt o.a. een fietstocht met een Olympisch thema in Tokyo, wandelt drie dagen in de Japanse Alpen en je verblijft in authentieke dorpjes.

DAG 01 | Brussel – Tokyo

Klaar om te vertrekken? Op naar Tokyo!

DAG 02 | Tokyo

Welkom in het bruisende Tokyo! Bij aankomst ga je naar het hotel en geniet je van wat vrije tijd om uit te rusten na je vlucht.

DAG 03 | Tokyo (O)

Een van de leukste manieren om een stad te verkennen is zonder twijfel met de fiets. Je kunt meer zien in een kortere periode, je krijgt een goed gevoel over de uitstraling van de stad en als bonus word je minder moe in vergelijking met wandelen, zodat je na de tour nog genoeg energie hebt om Tokio's nachtleven te ontdekken. De fietstocht start in het station van Toyoso en gaat vanuit dit waterrijke gebied richting centraal-Tokio. De eerste stop is de compacte Kyu Shiba Rikyu Garden, een groene oase midden in de stad, die niet erg druk is maar zeker een bezoek waard. Daarna maak je een stop bij de Tsukiji markt en terwijl de grote bekende vismarkt naar Toyosu is verhuisd is de buiten voedselmarkt er nog steeds en een echt geweldige plek om lekkere snacks te vinden. Daarna stap je weer op de fiets voor een langere rit naar Ningyocho waar je weer de gelegenheid krijgt om wat typisch Japanse hapjes te proeven en stop je bij de Suitengu Shrine die een speciale band heeft met honden.Je gids legt je dit verhaal ter plaatse uit. Een ander langer stuk brengt je naar Asakusa, een must-see bestemming in Tokio omwille van de boeddhistische tempel Sensoji en de traditionele wijk eromheen. Voor het laatste deel van de tour steekje de rivier over en rijdt je terug naar het zuiden door het deel van de stad dat vroeger 'shitamachi' was, dat is waar de gewone mensen vroeger woonden. De gids zet je terug af bij het station van Toyosu.

DAG 04 | Tokyo (O)

Een duurzame stadstour in Tokyo?! Oh ja! Verplaatsingen per fiets zijn niet alleen milieuvriendelijk, het is ook nog eens gezond en ‘corona-proof’. In de aanloop naar Tokyo Olympics 2020, heeft de stad volop ingezet op duurzaamheid. Op deze fietstour maak je niet alleen kennis met de zuidelijke zijde van de metropolis, je  zal ook meer te weten komen over hoe Tokyo zich inspant om de wereld leefbaar te houden voor de generaties na ons. Je ontmoet je gids in het station en pikt samen je (elektrische) fiets op. De eerste buurt die je verkent is Meguro, een stadsdeel dat bekend staat als goede buurt om te wonen vanwege de relatief rustige, groene omgeving. Je stopt bij de Meguro Skygarden, onderdeel van het Edo Midori systeem dat green spaces in de stad promoot voor leefbaarheid. Je stapt weer op de fiets, en je volgende halte is in fancy buurt Shirokanedai. Hier zal je door een klein maar bijzonder park wandelen, waar verschillende plant- en diersoorten beschermd worden. Niet ver daar vandaan vind je Japanse landschapstuin Happo-en, waar je kan genieten van typisch Japanse zaken als bonsai boompjes, koi vissen, en een kopje gezonde matcha thee. Lunchen doe je bij een vegan-friendly restaurant in de buurt. Het programma in de namiddag is seizoensgebonden; in de zomer fiets je naar naar Ariake om te ervaren welke maatregelen men daar getroffen heeft om de soms overmatige hitte tegen te gaan. Off-season breng je in de plaats een bezoek aan de Toyosu vismarkt om te zien wat ze aan milieuvriendelijkheid doen in de visserij industrie. Daarnaast is er een mogelijkheid om een kijkje te nemen in Eco Town in Odaiba*, een kunstmatig eiland waar verschillende installaties staan die iets met recycling doen. Eindhalte is  het Hydrogen museum in Shiomi dat je daarna vrij kan bezoeken.

*Een bezoek aan Eco Town is op aanvraag en op basis van beschikbaarheid van reserveringen.
**Het kan zijn dat het programma omgedraaid en/of wat aangepast wordt, afhankelijk van het al dan niet bezoeken van Eco Town

DAG 05 | Tokyo – Kisovallei (O,D)

Met de hogesnelheidstrein verlaat je vandaag de grootstad om het platteland in te trekken. De Kisojivallei, in het midden van de Japanse Alpen, staat gekend als goed bewaard gedeelte van de 'Nakasendo’-postroute, een van de vijf oude postroutes die vanuit de hoofdstad Tokyo werden aangelegd. Deze 526 km lange route van Tokyo naar Kyoto doorheen het binnenland, is opgedeeld in 69 etappes met dorpen die de reizigers ondersteunden. Elf van deze postdorpen bevinden zich in de Kisovallei en omwille van het afgelegen en ruwe karakter ervan hebben de meeste van deze dorpen overontwikkeling en modernisering vermeden. Zo krijg je het gevoel krijg van honderden jaren terug in de tijd te reizen. In dit eerste traject wandel je van Magome naar Tsumago, meteen ook het drukst bezochte gedeelte van de route. Overnachten doe je in een eeuwenoude minshuku, vol charme en authentiek karakter maar zonder privaat sanitair, zoals de traditie het voorschrijft. Wie toch wat meer luxe verkiest, kan terecht in hotel Kisoji dat met zijn publieke warmwaterbaden zowel binnen als buiten een verkwikkende beloning biedt voor deze eerste wandeldag.

DAG 06 | Kisovallei (O,D)

Je zet de wandelroute vandaag verder van Tsumago naar Nojiri, meteen het langste traject van de tocht. Het pad leidt je door smalle valleien, bamboebossen en Japanse dennenwouden, doorheen een van de meest onontwikkelde gebieden van de Kisovallei. Vanuit Nojiri, dat gekenmerkt wordt door de vele bochten die de weg neemt – initieel zo aangelegdom vijandelijke invasies te verhinderen - reis je met de trein verder naar Kiso-Fukushima. Hier overnacht je in een traditionele ryokan met publieke binnen- en buitenwarmwaterbaden.

Superior
Iwaya Ryokan
Deluxe

Komanoyu Ryokan

DAG 07 | Kisovallei – Matsumoto (O,D)

Na het ontbijt reis je met de trein naar Yabuhara, voor de laatste wandeling over de Toriipas naar Narai. Verken zeker nog dit sfeervolle dorpje alvorens te treinen naar de stad Matsumoto, gekend om zijn Zwarte Kraaienkasteel.

Superior
Asama Onsen
Deluxe

Higashi Ishikawa Ryokan

DAG 08 | Matsumoto – Kamikochi Nationaal Park (O,D)

Vandaag staat een busrit naar Kamikochi Nationaal Park op je programma. Volgens kenners kan dit nationaal park qua schoonheid de vergelijking met de noordelijke nationale parken in de VS zeker doorstaan. Op het einde van de 19e eeuw introduceerden Europeanen hier het alpinisme, met als gevolg dat de hele streek tot op vandaag de Japanse Alpen genoemd wordt. Een korte wandeling in het park leidt je langs langs de Azusarivier en de Kappabrug maar ook voor wie hier meer tijd wil spenderen, kan kiezen uit een waaier aan verschillende wandelpaden langs onverdroten natuurschoon.

Superior

Fukuji Onsen

Deluxe

Fukuji Onsen

Boutique

Fukuji Onsen

DAG 09 | Kamikochi Nationaal Park – Takayama (O,D)

Graag nog even de natuur in voor je op de bus naar Takayama stapt? Dat kan, neem voldoende tijd om de natuurpracht nog verder in je op te nemen voor je doorreist naar ‘het Kleine Kyoto’, zoals de bijnaam van dit charmante en authentieke stadje luidt.

DAG 10 | Takayama (O,D)

Vandaag word je op sleeptouw genomen door een lokale Engelstalige gids. In de voormiddag maakt hij je wegwijs doorheen de ochtendmarkt en andere shops met lokale lekkernijen en culinaire ontdekkingen. Daarna gidst hij je per fiets langs het omringende platteland van Takayama, rijstvelden en natuurlijke waterbronnen.Hier ontdek je het Japanse plattelandsleven in volle glorie!

DAG 11 | Takayama – Kyoto (O)

Je verlaat  de Japanse Alpen en treint  richting het keizerlijke Kyoto. Meer dan 3.000 tempels en schrijnen maken elk verblijf hier te kort om alles te bezichtigen, een keuze dringt zich zeker op!

DAG 12 | Kyoto (O)

Na Tokyo is het vandaag tijd om Kyoto te verkennen per fiets.  Deze fietstocht brengt je langs alle highlights van Kyoto, en is ideaal voor reizigers die weinig tijd hebben maar wel zoveel mogelijk willen zien. De gids pikt je op in het hotel en samen kies je een gepaste huurfiets uit. De eerste stop is Ryoanji, de tempel met Japan’s bekendste rotstuin, een must voor geïnteresseerden in het zenboeddhisme. Ernaast ligt waarschijnlijk Kyoto’s meest iconische attractie: Kinkakuji of het Gouden Paviljoen. Deze tempel - die ooit in de stijl van de bij de adel geliefde, extravagante Kitayama cultuur gebouwd is - is een van de mooiste bouwwerken ter wereld. Dan fiets je naar de andere kant van de stad, waar je langs het Filosofenpad geniet van de rustige sfeer en meer komt weten komen over de boeiende geschiedenis van deze weg. Ook Ginkakuji of het Zilveren Paviljoen staat op het programma.Deze tempel is zo ontworpen dat hij perfect in zijn omgeving past. Architectuur liefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Aan het einde van de dag bezoekje nog de zeer fraai gelegen Kiyomizudera, een grote tempel met een groot terras en een idem dito schitterend uitzicht over de omgeving. Niet ver daar vandaan ligt de geishabuurt Gion, waar je ook nog even een kijkje neemt voordat de gids je weer terugbrengt naar het startpunt van deze morgen

DAG 13 | Kyoto (O)

Naast de culturele schatten van Kyoto geniet jevandaag van het natuurschoon in de omgeving van de oude keizerlijke hoofdstad. Deze natuurexcursie leidt je naar een klein dorp in een bosrijk en heuvelachtig gebied ten noorden van Kyoto. Samen met de gids reis je per trein naar Kibune voor een bezoek aan het Kifuneschrijn en is het tijd om even, heerlijk te wandelen in de omgeving terwijl je meer te weten komt over de bijzondere geschiedenis van dit schrijn. Lunchen doe je in Kawadoko-stijl, een traditionele Japanse maaltijd  in hetmidden van de rivier, watervallen en het bos. Japanners vinden dit een fijne manier om af te koelen en te ontspannen tijdens de warmere maanden. Na de verkwikkende maaltijd trekje langs het steile wandelpad verder naar de Kuramadera-tempel. Wie de wandeling te zwaar vindt, kan ook kiezen voor de kabelbaan die ongeveer tot halverwege leidt. Eenmaal boven word je beloond met een prachtig uitzicht over de bosrijke omgeving en kan je heerlijk tot rust komen in een warmwaterbron in openlucht. De gids legt je uit hoe het werkt en zal je buiten opwachten om gezamenlijk terug de trein naar Kyoto te nemen. Een onvergetelijke dag waar je een ideale combinatie van natuur en cultuur beleeft!

*deze excursie is vanwege weersomstandigheden enkel te boeken tussen april en november. Tussen oktober en april~mei is de Kawadoko lunch niet mogelijk, maar er zijn in november wel zeer fraaie herfstkleuren te zien. Lunch zal in dat geval in een ‘standaard’ lokaal restaurant zijn.

DAG 14 | Kyoto – Osaka – Brussel (O)

Op het gepaste tijdstip neem je de shuttlebus naar de luchthaven voor de terugvlucht. Aankomst in Brussel dezelfde dag.

Waarom is deze reis duurzaam?

Reizen met het openbaar vervoer in Japan is piece of cake, dus een duurzaam reisprogramma in dit land maakt graag gebruik van duurzame transportmiddelen zoals (hogesnelheid)treinen en lange afstandsbussen. Combineer dit met hotels die concrete duurzaamheidsprogramma’s vooropstellen of authentieke, vaak eeuwenoude ryokans en/of minshuku (familiepensions) met een lange traditie, en je beleeft de unieke Japanse, moderne én historische cultuur op een respectvolle manier.

Ook de activiteiten en excursies zijn zo gekozen dat duurzaamheid voorop staat. Fietsen langs de belangrijkste bezienswaardigheden in de grootsteden Tokyo en Kyoto? Check! Wist je trouwens dat Tokyo in aanloop van de Olympische Spelen 2020/ 2021 duurzaamheid helemaal vooraan op de agenda zette? Tijdens onze exclusieve fietstocht ‘Duurzaam Tokyo Olympics’ maak je kennis met enkele van deze bijzondere initiatieven!

Ook op het platteland in de Japanse Alpen is het met dit reisprogramma duurzaamheid troef. Een driedaagse wandeltocht langs de eeuwenoude Nakasendo Highway, met overnachtingen in kleinschalige pensions in authentieke en goed bewaarde postdorpen of fietsen door de rijstvelden en een originele food tour in Takayama die je langs kleine kraampjes en winkeltjes met tal van lekkernijen en lokale specialiteiten brengt. In de zomer kan je dit reisprogramma ook nog combineren met de Tateyama Kurobe Alpine Route naar KanazawaIn de herfst en lente raden we dit niet aan wegens de grote populariteit en de drukte omdat duurzaam reizen ook reizen is langs minder platgetreden paden, weg van het massatoerisme.

Economische groei en fatsoenlijk werk

Armoedebestrijding

Samenwerking met ontwikkelingslanden

Cultureel en natuurlijk erfgoed

Welzijn van de lokale gemeenschap

Educatieve ontwikkeling

Sociale en gender gelijkheid

Afvalreductie en hernieuwbare energie

Fysieke integriteit en biologische diversiteit

Klimaatbescherming

Prijzen

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

Superior

€ 5.285

per persoon

Deluxe

€ 5.810

per persoon

Boutique

€ 6.899

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met All Nippon Airways in L-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 14.10.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, maaltijden volgens programma, gedeelde taxitransfer van/naar de luchthaven van/naar het stadscentrum, treintickets volgens programma, lokale bus Matsumoto-Kamikochi-Takayama, Niet inbegrepen: bagagetransfers, lokale bus op dag 2,5 en 6, inkomgelden. Aanbod geldig van 31.12.2021 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.