1

Rondreis Japan: Spiritueel: Kumano Kodo & Shikoku

Duurtijd18 dagen
Prijs vanaf€ 5.899/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen 
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Altijd al eens in de voetsporen willen treden van de echte pelgrims ? Dan is deze reis naar Japan helemaal iets voor jou! Al meer dan 1.000 jaar wordt de pelgrimsroute van de Kumano Kodo bewandeld door alle lagen van de bevolking inclusief keizers en aristocraten op zoek naar genezing en verlossing. Het belichaamt de spirituele herkomst van Japan en is sinds eeuwen een
pelgrimsbestemming. Daarnaast ontdek je het eiland Shikoku, onder andere bekend om zijn 88 pelgrim tempelroute van wel 1.200 kilometer lang die helemaal rondom het eiland loopt!

DAG 01 | Brussel – Osaka

Wandelschoenen en gezonde portie avontuur ingepakt?! Vandaag vertrek je vanuit Brussel naar Osaka.

DAG 02 | Osaka (O)

Welkom in Osaka! Onze lokale vertegenwoordiger verwelkomt je en brengt je naar de shuttletransfer die je naar het centrum van Osaka brengt. Kom tot rust in je kamer, want vanaf morgen vlieg je erin.

DAG 03 | Osaka (O)

Osaka is de tweede stad van Japan, je vindt er bruisende entertainmentgebieden met gevelreclames en hectische winkelstraten, maar ook prachtige parken en het Osaka kasteel. Voor een mooi uitzicht over de stad, bezoek je het iconische Umeda Sky Building. Het futuristische gebouw bestaat uit twee torens van elk 40 verdiepingen die bovenin met elkaar worden verbonden door bruggen en een roltrap. Helemaal bovenop is een platform vanwaar je een panoramisch uitzicht hebt over de skyline van Osaka.

 

DAG 04 | Osaka – Kii-Tanabe – Takijiri – Takahara (O,D)

Klaar voor een onvergetelijke ervaring? De komende vijf dagen volg je de Nakahechi route, een van de vijf netwerk routes van de Kumano Kodo die dwars langs de steile en weelderige bergen van het Kii schiereiland gaat. Je neemt eerst de trein naar Kii-Tanabe van waaruit je de bus verder neemt naar Takijiri. Vandaar is het een korte wandeling van zo’n vier kilometer om alvast de benen op te warmen voor de komende dagen. Eens aangekomen in Takahara bezoek je het Kumano-jinja schrijn, een van de oudste schrijnen langs de pelgrimsroute.

DAG 05 | Takahara – Nonaka regio (O,Lunchbox,D)

Je vertrekt ‘s ochtends wanneer de mist zich nog als een mystieke sluier om de bergen wentelt. Geniet van dit moment alvorens je wandeling te starten, een route van 13 kilometer langs de beboste bergen ten Oosten van Takahara. Tijdens dit stuk klim je over bergkammen waarna je afdaalt naar het Dorp Chikatsuyu. Hier rust je even uit in het Hashiorijaya café, een kleine en gezellige plek voor een pauze. Nadien wandel je verder naar het eindpunt waar je ook een bezoek brengt aan het kleine Tsugizakura-Oji schrijn.

Standaard

Minshuku Tsugizakura

DAG 06 | Nonaka regio – Doyugawa – Bashi – Yunomine Onsen (O,Lunchbox,D)

Vandaag neem je eerst de bus naar Doyugawa-bashi waarna je de wandeling start naar Yunomine Onsen van ongeveer 19 kilometer. Onderweg kom je langs het Kumano Hongu Taisha, een van de drie hoofd schrijnen en het hart van de Kumano Kodo waar alle verschillende routes samenkomen. Hier vind je het heilige symbool van Kumano, de Yatagarasu drie potige kraai. Oorspronkelijk was Kumano Hongu Taisha gelegen op Oyunohara, een zandbank aan de samenvloeiing van de Kumano-gawa en de Otonashi rivieren, maar een overstroming vernietigde de schrijn in 1889 waarna deze werd verplaatst naar de huidige locatie. Alle Kumano Kodo routes komen langs deze heilige Oyunohara site. De ingang naar Oyunohara is gemarkeerd door de grootste Torii schrijnpoort. De dag eindigt in Yunomine Onsen, een van de oudste warmwaterbronnen in Japan. Je vindt er Tsuboyu, een historisch bad dat gebruikt werd door pelgrims om zichzelf te zuiveren met warm water.

Standaard

Minshuku Yunosato

DAG 07 | Yunomine Onsen – Ukegawa – Koguchi (O,Lunchbox,D)

Een korte busrit brengt je naar Ukegawa waar de wandeling begint. Vandaag wandel je gedurende 13 kilometer langs de Kogumotori-goe, een pas over de bergketen tussen Hongu en Koguchi. Je wandelt langs enkele adembenemende uitzichten zoals Hyakken-gura. Neem hier een moment om het landschap in je op te nemen en te genieten van de rust en schoonheid van de omringende natuur.

Standaard

Koguchi Shizen-no-Ie

DAG 08 | Koguchi – Nachi (O,Lunchbox,D)

Deze route, de Ogumotori-goe, wordt gezien als een van de moeilijkste stukken van de Nakahechi route vanwege de sterke stijgingen en dalingen. Het is meteen ook het laatste stuk van de Nakahechi route. Je eindigt in Nachi met het bekende beeld van de rode pagode met de Nachi-waterval op de achtergrond. Bezoek er het Kumano Nachi Taisha, een van de andere drie hoofdschrijnen en de Seiganto tempel. Zonder twijfel een mooie afsluiter van je tocht!

Standaard

Minshuku Mitaki Sanso

**DAG 04-08 | Kumano Kodo wandeltocht
Tijdens de Kumano Kodo wandeltocht is er dagelijks een bagage transport voorzien.
Overnachtingen tijdens de Kumano Kodo wandeltocht zijn in minshuku’s (een soort eenvoudig guesthouse), de badkamer is steeds gedeeld. Op het moment van boeking wordt bekeken welke accommodaties op de route beschikbaar zijn en kunnen verschillen van de bovenstaande overnachtingen.
Als je het bovenstaande programma te zwaar vindt, is er de mogelijkheid om het in te korten. Vraag zeker naar de mogelijkheden!

DAG 09 | Nachi – Kii-Katsuura – Osaka (O)

Alvorens terug te keren naar Osaka, wandel je eerst nog langs de bekende Daimon-zaka, een oude stenen trap die leidt van de vallei naar het Kumano Nachi Taisha schrijn en die iets mysterieus uitstraalt wanneer je de weg bewandeld. Nadien neem je de bus naar Kii-Kutsuura Station om van daaruit de trein terug te nemen.

DAG 10 | Osaka – Tokushima (O)

Pik je huurwagen op in Osaka en rijdt via de indrukwekkende Akashi-Kaikyo hangbrug naar Tokushima via het Awaji eiland waar je doorheen het platteland rijdt en verschillende rurale dorpjes passeert. Maak onderweg een stop bij de Honpukuji Tempel, ook wel gekend als de water tempel. Een atypische tempel en bijzonder architecturaal hoogstandje van de bekende Japanse architect Tadao Ando. Na Awaji eiland rijd je over de Onaruto brug waar je op bepaalde momenten de Naruto draaikolken kan waarnemen. Dit uniek natuurfenomeen worden gecreëerd door het hoge volume water dat zich verplaatst tussen de Seto Binnenzee en de Grote Oceaan tussen hoog- en laagtij, gecombineerd met een unieke onderwater geografie. Net buiten Tokushima ontdek je Morijuzan Enmei-in Jorakuji, tempel 14 van de 88 tempelroute op Shikoku.

DAG 11 | Tokushima – Takamatsu (O)

Vertrek tijdig in de ochtend en bezoek Ryozen-ji, tempel 1 waar men de 88 tempelroute start. Vele pelgrims kopen aan deze tempel hun uitrusting bestaande uit een strooien of bamboe hoed, witte kledij en wandelstok. Eens aangekomen in Takamatsu ontdek je de Ritsurin Koen, een aangelegde landschapstuin met waterpartijen, heuvels, historische bomen en prachtige paviljoenen.

DAG 12 | Takamatsu – Iya Vallei (O,D)

Vandaag rijd je op een rustig tempo naar het binnenland van Shikoku. Onderweg ontdek je de indrukwekkende Oboke kloof met zijn smalle en steile zijkloven nabij de ingang van de Iya Vallei. Bij aankomst in Iya Onsen kom je helemaal tot rust in de natuurlijke openlucht warmwaterbaden (er is één voor mannen en één voor vrouwen). Deze bereik je met een kabelbaan van de ryokan die je onderaan naar de vallei brengt, tijdens de korte rit heb je adembenemende uitzichten op de vallei. Geniet en droom weg terwijl je op de achtergrond luistert naar het kabbelende water van de Iya rivier. Je verblijft in een Japanse kamer, privé badkamer is afhankelijk van de beschikbaarheid, alle kamers zijn wel voorzien van een eigen toilet en lavabo.

Superior
Iya Onsen

DAG 13 | Iya Vallei (O, D)

Zin in een sportieve dag? Beklim dan de berg Tsurugi, met zijn 1955 meter de tweede hoogste berg op het Shikoku eiland. Boven op de top word je getrakteerd op panoramische vergezichten op de Iya vallei en de omringende bergen. Ontdek later op de dag de bekende touwbruggen van Iya, zoals de Iya Kazurabashi. Vroeger waren er 13 bruggen te vinden over de hele vallei, maar vandaag de dag blijven er nog drie over waaronder de bekende Iya Kazurabashi.

DAG 14 | Iya Vallei – Matsuyama (O)

Onderweg richting Matsuyama maak je een stop bij Zuio-ji in Niihama, een groot zen bergklooster waar monniken van over het hele land komen voor een opleiding in de zen-discipline. In Matsuyama proef je van Mikan fruit, het lijkt op een sinaasappel, maar de smaak is de perfecte balans tussen zuur en zoet. Je vindt het in verschillende bereidingen terug en de mascotte (genaamd Mikyan) van de prefectuur Ehime waarin Matsuyama valt, is tevens gebaseerd op dit stukje fruit.

DAG 15 | Matsuyama (O)

In Matsuyama valt er veel te beleven! Exploreer het kasteel van Matsuyama gelegen op een heuveltop met zijn mooi uitzicht over de stad, sierlijke daken en interessante geschiedenis. Bezoek de eeuwenoude Dogo Onsen, één van de oudste en bekendste badhuizen in Japan. En wandel naar Ishite-ji, tempel 51 van de tempelroute. Ontdek er alle kleinere tempels, beelden en kom volledig tot rust op deze plek van stilte en bezinning. Een echte oase van rust!

DAG 16 | Matsuyama – Okayama (O)

Eens aangekomen met de huurwagen in Okayama, bezoek je de Korakuen tuin. Deze behoort tot de drie mooiste landschapstuinen van Japan. Flaneer door de gebeeldhouwde tuin met zijn traditionele theehuizen langs vijvers vol met Japanse karpers.

DAG 17 | Okayama – Osaka (O)

Je brengt de huurwagen terug naar Osaka. Nadien ontdek je de Shitennoji tempel, één van de oudste tempels in Japan. En geniet nog van de laatste avond in Japan!

DAG 18 | Osaka – Brussel (O)

Na het ontbijt neem je de shuttlebus naar de luchthaven van Osaka. Daar neem je het vliegtuig naar Brussel.

Prijzen

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer.
Prijs vanaf:

€ 5.899

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf voor 2 personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met met Lufthansa in Q-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 05.05.2023 alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, shuttle transfer van/naar de luchthaven van/naar het hotel, Meet & Greet op de luchthaven van Osaka, treinticket Osaka – Kii-Tanabe & Kii-Katsuura – Osaka, Kumano Kodo bus pas, PASMO metro/bus pas ter waarde van 1500 JPY, shuttle service bagage dag 4 tem 8, huurwagen dag 10 tem 17 inclusief Engelssprekende navigatie, ETC Toll ship, verzekeringen en volledige afkoop eigen risico, vertaling 1 rijbewijs. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be.