1

Rondreis Myanmar: De gouden glimlach

Duurtijd12 dagen
Prijs vanaf€ 2.520/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Spreekt het land van de gouden pagodes ook enorm tot je verbeelding? Laat je meevoeren op het dagelijks ritme van de Birmanen tijdens deze culturele verkenning langs boeddhistische kloosters, kleurrijke pagodes en de mysterieuze tempelstad Bagan. Combineer dit met rust aan het Inlé meer voor de perfecte rondreis.

DAG 01 | Brussel – Yangon

Klaar om te boarden? Vandaag vlieg je van Brussel naar Yangon. Ready, set, go!

DAG 02 | Yangon

Welkom in Myanmar! Onze lokale vertegenwoordiger verwelkomt je en brengt je naar het hotel. Onderweg kan je al een eerste blik werpen op de stad en begrijp je waarschijnlijk meteen waarom Yangon de bijnaam Tuinstad van het Oosten heeft. Geniet van een welverdiende nachtrust in het hotel.

DAG 03 | Yangon – Mandalay (O)

Na het ontbijt neem je een binnenlandse vlucht naar Mandalay: de laatste Birmaanse koningsstad, maar vandaag nog steeds het middelpunt van religie en verschillende ambachten. Je bezoekt het Shwenandaw klooster en de Kuthodaw pagoda, dat ’s werelds grootste boek bevat. Fans van zonsondergangen halen ook hun hartje op: je geniet van een panoramische sunset op Mandalay Hill.

DAG 04 | Mandalay (O)

Myanmar is veel meer dan monniken en kloosters, en dat ontdek je vandaag. Je vaart over de Ayeyawarwady rivier en ontdekt de omgeving, zoals de Mingun Bell, de onafgewerkte pagodes en de lokale ossenkar. Je geniet van een frisse Birmaanse ijsthee en eindigt de dag in de stad Amarapura, waar je een prachtig zicht hebt op de U bein-brug, de langste houten brug ter wereld.

DAG 05 | Mandalay – Bagan (O)

Klaar om een teletijdmachine te nemen naar de 9e eeuw? Na het ontbijt neem je een binnenlandse vlucht en keer je terug in de tijd. De feeërieke vlakte van Bagan wacht je op! Je bezoekt er de tempels, pagodes, muurschilderingen en handwerk.

DAG 06 | Bagan (O)

Bagan is de ideale plek om op eigen houtje te verkennen. Neem een fiets en ontdek de omgeving. Of doe je dat liever per paardenkar? Of kies voor een ballonvaart. It’s up to you!

Excursie:
Ballonvaart over de tempelvlakte

Niet te missen in Myanmar
Lees meer

DAG 07 | Bagan – Inle (O)

Na het ontbijt ga je op weg naar het Inle Meer. Je vliegt van Bagan naar Heho en rijdt door de kleurrijke omgeving, kleine dorpen en levendige boerderijen. Je passeert de Pa-O minderheid en gaat verder naar Pindaya, waar in de grotten ontelbare Boeddhabeelden liggen. Je komt aan in het Inle meer en geniet van een welverdiende nachtrust.

DAG 08 | Inle (O)

Goedemorgen! Je wordt wakker in de rustige omgeving van het meer. Vandaag navigeer je tussen de drijvende tuinen, de drijvende markt en maak je kennis met de Cheroot sigaar en het klooster van de Springende Kat. De unieke Inle of Intha visser bezoeken en zien hoe zij zijde weven, mag niet ontbreken op je planning.

DAG 09 | Inle (O)

Vrije dag vandaag! Geniet van de rust die heerst aan het meer of ontdek op eigen houtje de omgeving.

Excursie:
Het majestueuze Inle meer

Buitengewoon mooi
Lees meer

DAG 10 | Inle – Yangon (O)

De verborgen schat Indein, met zo’n 1.500 pagodes op een heuveltop, mag niet ontbreken tijdens je reis in Myanmar. De reis op zich is al indrukwekkend, aangezien het enkel te bereiken is per boot en je langs smalle waterwegen vaart. Van een spectaculair zicht gesproken. Hierna keren we terug naar de luchthaven voor de laatste binnenlandse vlucht naar Yangon.

DAG 11 | Yangon – Brussel (O)

Na het ontbijt verkennen we Yangon, een boeiende smeltkroes van verschillende culturen. De Sule Pagode is een hoogtepunt, maar zeker de Shwedagon Pagode, die bedolven onder gouden blokken ligt, mag niet ontbreken vandaag. Samen met de straatventers die bloemen, vogels en eten verkopen is het een kleurrijke scène in deze stad. Na een mooie wandeling door de stad is het tijd om naar de luchthaven te vertrekken voor de internationale vlucht naar Brussel.

DAG 12 | Brussel

Tijd om het prachtige Myanmar om te ruilen voor prachtige herinneringen, want je komt aan in Brussel.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 2.520

per persoon

Deluxe

€ 2.550

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen per persoon op basis van een verblijf van twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Brussel met Thai Airways in W-klasse (in laagseizoen), alle taksen geldig op 01.03.2021, binnenlandse vluchten, alle maaltijden zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, excursies en transfers op privé-basis met lokale Engelstalige chauffeur/gids en inkomgelden. Aanbod tot 31.03.2022 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.