1

Rondreis Indonesië: Into the nature in Bali & Sulawesi

Duurtijd15 dagen
Prijs vanaf€ 3.725/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten vanuit Brussel
  • Accommodaties
  • Verplaatsingen & excursies
  • Nederlandstalige begeleiding
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ontdek samen met je Nederlandstalige gids de prachtige natuur en unieke cultuur die Bali te bieden heeft. Op Sulawesi kom je dan weer oog in oog te staan met de onwezenlijke dodenrituelen die enkel in Tanah Toraja te vinden zijn.

DAG 01 | Amsterdam/Brussel – Denpasar

Opstaan! Je vliegt vandaag vanuit Amsterdam of Brussel naar Bali.

DAG 02 | Denpasar – Sanur

Bij je aankomst in Denpasar wacht onze lokale agent je op en brengt je naar Sanur waar je incheckt voor twee nachten in het charmante Griya Santrian

DAG 03 | Sanur (O)

Start je dag met een heerlijk ontbijt in het hotel en geniet de rest van de dag van de faciliteiten van het hotel.

DAG 04 | Sanur – Pemuteran (O,L)

De privéminibus pikt je op voor een eerste verkenning van Bali’s ongerept binnenland. Het wordt een tocht dwars door het tropische regenwoud aan de voet van de Batukaruberg. Je stapt uit bij de Luhurtempel en de prachtige rijstterrassen van Jatiluwih. Na de lunch in Baturiti is de markt van Candi Kuning aan de beurt. Je kan er prachtige foto’s maken van de exotische bloemen en fruitsoorten. Daarna is het tijd voor Bedugul en het Bratanmeer. Wat staat er verder op het programma? Op deze eerste dag ontdek je ook nog Ulun Danu, gebouwd ter ere van Dewi Danu, de godin van het water. Ook het charmante dorpje Munduk, de bakermat van de Balinese koffieplantages, staat op de planning. Een koffiestop mag vandaag dus zeker niet ontbreken. Ten slotte maak je nog een stop bij Brahmavihara Arama. Dit klooster herbergt een heilige warmwaterbron voor Boeddha. Op het einde van de dag kom je aan in Pemuteran.

DAG 05 | Pemuteran: West Bali National Park & snorkeling tour (O,L)

Pemuteran ligt aan een kleine baai midden in een fascinerend landschap met negen bergen. Van daaruit is het een mooie rit naar het West Bali National Park. In dit 190 km² grote park waan je je even weg van de wereld. Tussen de savanne en het regenwoud liggen vier uitgedoofde vulkanen die je van ver ziet liggen. Heel wat bedreigde diersoorten zijn hier thuis, zoals de Balispreeuw, maar ook inheemse slangen- en apensoorten zijn er te vinden. In de namiddag kan je heerlijk zonnebaden aan boord van de boot naar Menjangan. Dit eilandje is een paradijs voor snorkelaars, maar je kan er ook heerlijk wandelen over de parelwitte stranden.

DAG 06 | Pemuteran – Candidasa (O,L)

Na het ontbijt start je ontdekkingstocht richting Candidasa. Onderweg duiken overal rijstvelden op. Het zal je dus niet verbazen dat de Beijitempel die je bezoekt is opgedragen aan Dewi Sri, de beschermheilige van de rijstvelden. Tijdens de lunch in Kintamani geniet je van een schitterend uitzicht op de Baturberg. Onderweg verschijnt plots de rijzige tempel Besakih aan de horizon. Dit is de Moedertempel, de grootste en heiligste op Bali. Hij is prachtig gebouwd op de hellingen van de Agung; een sportieve klim dus als je de top wil bereiken. Daarna is het tijd voor je volgende bestemming Candidasa.

DAG 07 | Candidasa (O)

Het stadsbezoek van Candidasa start even buiten de stad, in Amlapura. Tussen de rijstvelden ligt daar het mooie Puri Agung Karangasem paleis. In deze landelijke omgeving liet de laatste koning van Karangasem een vakantieverblijf met watertuinen bouwen voor zijn familie: Tirta Gangga. Ten slotte rijd je naar Kastala waar je even op verkenning gaat door de rijstvelden en een boottochtje maakt. De tocht eindigt in Tenganan.

DAG 08 | Candidasa – Ubud (O)

Na het ontbijt vertrek je richting Ubud. Onderweg bezoek je Goa Lawah, de vleermuizengrot, en Kusamba met zijn kleurrijke vissersbootjes en zwarte lavastrand. Ook Kerthagosa (het vroegere justitiepaleis van het koninkrijk Klungkung) en de Kehentempel staan op jouw programma. Ten slotte kom je aan in het kunstenaarsdorp Ubud.

DAG 09 | Ubud (O,L)

Je dag start met het Monkey Forest, een koninkrijk voor honderden apen midden in het regenwoud.  Daarna wandel je verder naar de tempel Pura Dalem Agung die opgedragen is aan de godin van de dood: Durga. Daarna breng je een bezoekje aan het paleis van Ubud. De bekende markt van Ubud mag ook niet ontbreken op je programma. Tenslotte rijd je naar Tegallalang, waar je kan genieten van prachtige uitzichten op de rijstterrassen. Na de lunch keer je terug naar je hotel waar je de rest van de dag kan relaxen. 

DAG 10 | Ubud – Denpasar – Makassar

Vandaag sluit je je verblijf in Bali in schoonheid af, met een tocht naar het zuiden. Onderweg stop je aan de bekende ambachtendorpjes Mas (hout) en Celuk (zilver & goud). De Taman Ayun in Mengwi staat ook nog op het programma. Tenslotte ga je naar de Tanah Lottempel, gebouwd op een rots met een oneindig uitzicht over de Indische Oceaan. Bye bye Bali! Van hieruit reis je naar de luchthaven waar je de late vlucht naar Sulawesi neemt. Bij aankomst wacht een privéchauffeur je op om je naar het hotel in Makassar te brengen.

DAG 11 | Makassar – Toraja Highlands (O,L)

Sulawesi is een stukje paradijs waar de natuur de absolute hoofdrol speelt. Vandaag doorkruis je het glooiende hart van Sulawesi. De hoogvlakten zijn een uitgelezen plek om al fresco te lunchen en de ruige landschappen te fotograferen. Het Toraja Heritage Hotel wordt jouw verblijfplaats voor de komende drie nachten.

DAG 12 | Toraja Highlands (O,L)

Torajaland (Tana Toraja) is een van de mooiste regio’s van Sulawesi. Hier leven de Toraja, een inheemse bevolkingsgroep met een fascinerende cultuur. Overal zie je er imposante huizen met daken die eruitzien als zadels of boten, mooi gedecoreerd met buffelhoorns. Hoe meer hoorns aan de deur hangen, hoe welvarender de familie. Het Torajavolk is bekend voor zijn bijzondere houding tegenover het hiernamaals. Je gids vertelt in geuren en kleuren over knekelgrotten, hangende graven en heilige bomen.

DAG 13 | Toraja Highlands (O,L)

Vandaag zet je je ontdekkingsreis door Torajaland verder met onder meer het dorpje Palawa. Dit traditionele dorpje met longboathuizen ligt hoog boven de zeespiegel, wat een heerlijke koelte met zich meebrengt. Er wordt ook gestopt in Batutumonga voor het prachtige vergezicht over de frisgroene heuvels, koffieplantages, terrasvormige rijstvelden en dorpjes in traditionele bouwstijl.

DAG 14 | Toraja – Makassar (O,L)

Vandaag verlaat je het Torajagebied en kom je na een mooie rit weer aan op de luchthaven van Makassar. Onderweg zijn de nodige stops voorzien. 

DAG 15 | Amsterdam/Brussel

Je komt aan in Amsterdam of Brussel na een topvakantie!

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Superior

€ 3.725

per persoon

Deluxe

€ 5.339

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten v vanuit Amsterdam met Singapore Airlines in N-klasse (in laagseizoen), binnenlandse vlucht met Garuda Indonesia in Y-klasse, alle lokale en luchthaventaksen geldig op 26.04.2023, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Nederlandstalige begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Let op! Dit zijn richtprijzen. Prijzen en beschikbaarheden zijn onder voorbehoud. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be/voorwaarden.