1

Rondreis Ecuador: Diversidad en la mitad del mundo - Deluxe

Duurtijd13 dagen
Prijs vanaf€ 6.200/per persoon
Bekijk alle prijsinfo

Inbegrepen

  • Retourvluchten- en treinritten vanuit Brussel-Zuid
  • Regionale vluchten
  • Accommodaties & maaltijden
  • Verplaatsingen & excursies
Download de brochure
Ik ben geïnteresseerd

Ecuador is een land van extremen. Wat dacht je ervan om in de hoogste hoofdstad ter wereld te vertoeven, of de hoogste actieve vulkaan op aarde te ontdekken? Dan mogen Quito en Cotopaxi Nationaal Park niet op je lijstje ontbreken! Uiteraard wil je ook de Galápagoseilanden ontdekken en dit kan al hoppend van eiland naar eiland of al cruisend. Voeg hier kleurrijke markten, architecturale pareltjes in de steden en uitgestrekte parámo in Cajas Nationaal Park aan toe en je komt terecht bij onze 13-daagse ontdekking van betoverend Ecuador.

DAG 01 | Brussel – Quito

Klaar voor je vakantie? Vandaag vertrek je vanuit Brussel naar Quito. In de late namiddag kom je aan in de prachtige koloniale hoofdstad. Je rijdt naar het hotel en checkt in en geniet van een vrije avond.

DAG 02 | Quito (O)

Welkom in Quito, de officiële hoogste hoofdstad ter wereld! Vandaag kan je even uitblazen en start jouw verkenningstocht doorheen deze stad. Onze tips? Neem de kabelbaan naar een van de uitkijkpunten over de stad, wandel langs de verschillende kerkjes of bezoek een lokale mercado. Wie wenst, kan deelnemen aan de excursies Highlights van Quito en Mitad del Mundo.

Excursie:
Highlights van Quito

Lees meer

DAG 03 | Quito (O)

Vandaag leer je het bruisende Quito nog wat beter kennen. Trek eropuit en slenter door de gezellige straatjes. Wie liever even ontsnapt aan het stadsleven neemt deel aan een van onze optionele excursies Otavalo indianenmarkt, Mystiek Mindo of Indrukwekkend Cotopaxi op enkele uurtjes rijden van de hoofdstad.

Excursie:
Otavalo indianenmarkt

Lees meer

DAG 04 | Quito – Cuenca (O)

Na het ontbijt vertrek je naar de luchthaven voor de vlucht naar Cuenca. In het gemoedelijke en knusse stadcentrum kom je helemaal tot rust en geniet je van de vriendelijkheid en gastvrijheid van de cuencanos.

DAG 05 | Cuenca (O)

Cuenca kan je op eigen houtje ontdekken, maar je kan ook de optionele excursie Cuenca in een dag op je planning zetten. Onze gouden tip? Verken de stad al wandelend, dit is de leukste manier om de sfeer op te snuiven. Passeer zeker langs de Plaza de Armas met haar indrukwekkende kathedraal en het kleurrijke bloemenmarktje van Plaza del Carmen.

Excursie:
Cuenca in een dag

Lees meer

DAG 06 | Cuenca – Cajas Nationaal Park – Guayaquil (O,L)

Tijd om naar het Cajas Nationaal Park te gaan! Je maakt een wandeling in dit uitgestrekt beschermd merengebied en geniet van het panoramisch uitzicht over de meren. Voor wie graag landschappen op zijn camera vereeuwigt is dit park een absoluut hoogtepunt. Ook lama’s en alpaca’s zetten zich graag in de schijnwerpers, zodat je hun schattige snoetjes met wat geluk op de foto kan zetten. Je rijdt verder naar Guayaquil. Onderweg bewonder je de mooie landschappen van de páramo en kom je langs de bananen- en cacaoplantages van de kustvlakte. Je geniet van een picknicklunch.

DAG 07 | Guayaquil – San Cristóbal (O,L,D)

Klaar voor een uniek onderdeel van je reis? Na het ontbijt neem je een binnenlandse vlucht naar de Galápagoseilanden. Tijdens de komende vijf dagen ga je op ontdekking langs de Galápagoseilanden. Dit doe je aan de hand van een unieke cruise! Verken verschillende eilanden terwijl je verblijft en van alle maaltijden geniet aan boord van de Seaman Journey (Standard Ocean View). Deze luxueuze catamaran biedt accommodatie aan slechts zestien passagiers en brengt je langs de pareltjes van de oostelijke Galápagoseilanden. Liever unieke fauna en flora verkennen al hoppend van eiland naar eiland? Kijk dan snel bij onze superior optie!

Bij aankomst in de luchthaven van San Cristóbal neem je de bus naar de haven. Van hieruit neem je een gemotoriseerd bootje, de panga, naar de Seaman Journey. In de namiddag breng je een bezoek aan het interpretatiecentrum waar je meer leert over de geologische en menselijke geschiedenis van de eilanden. Dit oudste natuurhistorisch museum van de hele archipel biedt bovendien een prachtig uitzicht over de omgeving.

DAG 08 | San Cristóbal: Galapaguera de Cerro Colorado & Cerro Brujo (O,L,D)

In de voormiddag ga je aan wal op het eiland San Cristóbal waar je eerst stopt bij het broedcentrum van de reuzenschildpad in Cerro Colorado. Deze plek is enorm belangrijk voor het behoud van deze diersoort die in de 19e eeuw bijna volledig uitgeroeid was. In de omliggende bossen huizen tientallen vogelsoorten en de inheemse lavahagedis. Na de lunch aan boord vaart de boot naar een belangrijke broedplaats voor vogels van de Galápagosarchipel: Cerro Brujo. Naast de Darwinvink en de jan-van-gent met blauwe voetjes zie je hier ook een zeeleeuwenkolonie. Op dezelfde oevers wandelde Darwin in september 1835. San Cristóbal was immers het eiland waar hij voor de eerste keer voet aan wal zette.

DAG 09 | Española: Gardner Bay & Punta Suárez (O,L,D)

’s Ochtends kom je aan in Gardner Bay. Op een wit koraalstrand observeer je zeeleeuwen, spotlijsters en verschillende soorten vinken. Iets verder op de rotsen kan je ook felrode krabben tegenkomen. Dit is de ideale plek om te snorkelen of een tochtje te maken met de kajak. Na je lunch aan boord meert de catamaran aan bij de rotsen of een steiger op Punta Suárez, Isla Española. Hier wacht je een boeiende wandeling op lavaterrein, op zoek naar de unieke zeevogelkolonies, zoals de Nazca en blauwvoet jan-van-gent, fregatvogels, vinken, zwaluwstaartmeeuwen en spotvogels. Ook zie je zeeleguanen met een felle driekleur en een broedplaats voor zeeleeuwen. Van april tot december kan je zelfs albatrossen spotten!

DAG 10 | Floreana: Punta Cormorant, Post Office Bay & Baroness Cove (O,L,D)

Vandaag staat helemaal in het teken van Floreana, het eiland dat het meest menselijke invloed heeft gekend. Je begint op Punta Cormorant, waar het zand een lichtgroene kleur heeft door de aanwezigheid van het olivijn mineraal. In de naburige lagune flaneren rooskleurige Amerikaanse flamingo’s. Je gaat aan land bij Post Office Bay om de historische brievenbussen te bekijken die al meer dan twee eeuwen dienst doen als postkantoor van de archipel. De eerste walvisvaarders plaatsten deze om te communiceren met andere schepen en het thuisfront. Ook verken je Baroness Cove, een heuvel die adembenemende uitzichten biedt over het eiland.

DAG 11 | Santa Cruz – Baltra – Guayaquil (O)

Vroeg uit de veren, want je vertrekt richting de luchthaven van Baltra. Onderweg stop je nog bij het Charles Darwin Reserach Station in de baai van Puerto Ayora. Hier worden de Galápagosreuzenschildpadden en de landleguanen bestudeerd en gekweekt. Je neemt de binnenlandse vlucht naar Guayaquil waar je nog een laatste keer overnacht.

DAG 12 | Guayaquil – Brussel (O)

Na een rustig ontbijt geniet je nog van een laatste vrije dag in Guayaquil. Tot op heden is het de belangrijkste havenstad voor het internationaal transport van bananen, cacao en koffie. In de wijk Las Peñas vind je prachtig gekleurde huizen, perfect voor jouw #mytookumoment. En voor wie van bruisende straten houdt, bezoekt zeker de Malecón 2000. Je kan ook deelnemen aan de excursie Guayaquil in een dag. ‘s Avonds neem je de internationale vlucht huiswaarts.

Excursie:
Guayaquil in een dag

Lees meer

DAG 13 | Brussel

Welkom thuis! Je komt aan in Brussel na je rondreis doorheen kleurrijk Ecuador.

Prijzen

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf in een tweepersoonskamer.
Prijzen vanaf:

Deluxe

€ 6.200

per persoon

Wat zit in de reis?

Prijzen zijn per persoon voor een verblijf voor twee personen in een tweepersoonskamer. Inclusief retourvluchten vanuit Amsterdam in combinatie met treinrit vanuit Brussel-Zuid met KLM in N-klasse (in laagseizoen), alle lokale en luchthaventaksen geldig op 31.08.2020, alle maaltijden en verplaatsingen zoals omschreven in het programma, overnachtingen in voorgestelde of gelijkwaardige hotels, lokale Engelstalige begeleiding tijdens de excursies, alle inkomgelden. Aanbod geldig tot 30.04.2022 en onder voorbehoud van beschikbaarheid. Let op! Dit zijn richtprijzen. We maken steeds een offerte op maat voor jou. Raadpleeg de algemene en bijzondere voorwaarden op tooku.be. Kanttekening: bij Ecuador verlopen de geplande transfers en bezoeken op het vasteland steeds op privébasis. De activiteiten en excursies op de Galápagoseilanden vinden plaats in kleinere groepen met Engelstalige lokale natuurgids.